Francuska
Francuska Pariz

Nova godina 2020. – Pariz

Nova godina 2020. – Pariz

Nova godina 2020. – Pariz

Datum polaska:

 • 29.12.- 01.01.2020.

Plan putovanja:

1. dan, 29.12..: ZAGREB – PARIZ

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polaska zrakoplova kod šaltera informacija. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa za Pariz na liniji OU470 u 9:00 sati. Po dolasku u Pariz u 11:05 sati panoramski razgled grada autobusom: Champs-Elysées, glavna i najduža pariška avenija, jedna od najraskošnijih svjetskih ulica koja povezuje Trg Concorde i Arc de Triomphe – Arc de Triomphe ili Slavoluk pobjede, jedan od najpoznatijih pariških spomenika, dignut 1806. u čast francuskim borcima po uzoru na rimski Titov slavoluk – veliki bulevari, projekt baruna Haussmanna iz 19. st., poznate pariške avenije u središtu grada.

Trg Concorde, najveći trg u Parizu i ishodišna točka Champs-Elysées – Opera – Latinska četvrt, slavna pariška umjetnička četvrt na lijevoj obali Seine – Sorbona, glasovito pariško sveučilište iz 13. st. – Panteon, nekoć crkva a danas mauzolej u kojem su pokopani mnogi slavni Francuzi – Luksemburški park – Les Invalides, kompleks građevina u kojem je nekoć bio dom za umirovljene francuske borce, mjesto gdje je pokopan Napoleon – Trocadéro, mjesto gdje je održana svjetska izložba 1878., s odličnim pogledom na Eiffelov toranj. Smještaj u hotel.

Odlazak s voditeljem putovanja javnim prijevozom na Montmartre, sjevernu i najvišu parišku četvrt, na glasu kao i najživopisniju; slavna je postala u drugoj polovici 19. stoljeća kad su tu dolazili mnogi slavni umjetnici, Toulouse Lautrec, Apollinaire, Van Gogh, Degas, itd. – bazilika Sacré-Coeur – crkva sv. Petra – Place Tertre, trg slikara, omiljena pariška adresa boema i umjetnika. Predlažemo da večer završite na cabaret predstavi u glasovitom Moulin Rougeu (mogućnost doplate na licu mjesta kod voditelja putovanja). Povratak u hotel u dogovoreno vrijeme s voditeljem putovanja ili u individualnom aranžmanu javnim gradskim prijevozom. Noćenje.

2. dan, 30.12.: PARIZ

Doručak. Nastavljamo s razgledom Pariza javnim prijevozom i pješice: trg Bastille, današnji trg nalazi se na mjestu gdje je nekoć stajala glasovita tvrđava Bastille – četvrt Marais, mondeni dio grada u kojem je nekoć bila kraljeva rezidencija, a danas je mjesto gdje se nalaze brojni butici, kafići, saloni – trg Place des Vosges u toj četvrti poznat je po svojoj ljepoti i savršenoj simetriji – gradska vijećnica.

Odlazak do svjetski poznatog muzeja Louvre, najposjećenijeg muzeja na svijetu. Nakon razgleda staklene piramide i slavoluka Le Carrousel, vrijeme za samostalni obilazak muzeja. U poslijepodnevnim satima odlazak s voditeljem putovanja na Eiffelov toranj (individualni posjet), otvoren svaki dan u godini. Mogućnost vožnje brodom po Seini ispod slavnih mostova (doplata na licu mjesta voditelju putovanja). Slobodna večer, povratak u hotel s voditeljem putovanja ili u individualnom aranžmanu. Noćenje.

3. dan, 31.12.: PARIZ

Doručak. Nastavak razgleda grada s voditeljem putovanja javnim prijevozom – podzemnom željeznicom i pješice: otočić sv. Louisa, ljupka rezidencijalna četvrt, jedan od dva prirodna pariška otoka – otok Ile de la Cité, najstariji dio Pariza, naseljen još od antičkog doba – katedrala Notre Dame, slavna pariška gotička katedrala iz 12. st. – živopisne uličice Latinske četvrti – St. Germain des Prés, poznati trg u Latinskoj četvrti na kojem su rado boravili tzv. egzistencijalisti i na kojem se nalazi najstarija pariška crkva.

Slobodno vrijeme za ručak ili kavu. Povratak u hotel i slobodno vrijeme za pripreme za novogodišnju noć. Kao i svake godine, Champs Elysées će biti zatvoren za promet jer se tisuće i tisuće ljudi iz cijelog svijeta okupljaju kako bi proslavili dolazak Nove godine i promatrali vatromet s Eiffelovog tornja (moguća organizacija Nove godine na ulicama i trgovima u isključivoj je nadležnosti gradskih turističkih ureda). Povratak u hotel u inidivudalnom aranžmanu. Noćenje.

4. dan, 1.1.: PARIZ – ZAGREB

Sretna Nova 2020. godina! Doručak. Odjava iz hotela i transfer u zračnu luku. Let zrakoplovom Croatia Airlines za Zagreb na OU471 u 12:30 sati. Dolazak u Zagreb u 14:20 sati.

Cijena aranžmana:

 • FM 4.180 kn
 • RC 4.380 kn
FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!
(Zrakoplovne pristojbe u iznosu od 1.090 kn uključene u cijenu)

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.090 kn

Popust za djecu od 2 do 11 godina na pomoćnom ležaju: – 200 kn

Pomoćni ležaj za odraslu osobu na ovom programu nije moguć!

Doplata po osobi za polaske iz Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule: 470 kn (raspoloživost i potvrda letova na upit; individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s pratiteljem putovanja u Zagrebu)

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 20

CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Nova godina 2020. – Pariz
 • prijevoz zrakoplovom Zagreb-Pariz-Zagreb,
 • zrakoplovne pristojbe,
 • uslugu voditelja putovanja,
 • smještaj u hotelu 3* u Parizu u dvokrevetnim sobama na osnovi tri noćenja s doručkom,
 • transfer od/do zračne luke u Parizu,
 • poludnevni razgled grada autobusom,
 • razglede pješice i javnim prijevozom s voditeljem putovanja i
 • troškove organizacije i prodaje
CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene,
 • fakultativne sadržaje,
 • karte javnog prijevoza,
 • putno zdravstveno osiguranje (preporučujemo!), te
 • troškove osobnih narudžbi. Nova godina 2020. – Pariz
CIJENE FAKULTATIVNIH SADRŽAJA I ULAZNICA: (prema stanju iz svibnja 2019. godine – mogu biti podložne promjeni):
 • vožnja Seinom 15 €,
 • cabaret predstava od cca. 110 € naviše (ovisno o cabaretu – Moulin Rouge 112 €, Lido 110 €),
 • Eiffelov toranj 16,30 – 25,50 €/ovisi o katu),
 • Louvre 17 € online/ na licu mjesta u redu 15 € (mladi do 18 godina gratis),
 • Orsay 14 (mladi do 18 godina gratis).
 • Europski građani do 26 god. uz predočenje putovnice ne plaćaju ulaz u muzeje Louvre i Orsay.
NAPOMENE:

Francuski hoteli najčešće imaju sobe manjih dimenzija, a pomoćni ležaj je moguć za dijete/osobu do max. 160 cm visine. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Parizu, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlinesa objavljenom u svibnju 2019. godine i podložna su promjeni. Nova godina 2020. – Pariz

Za ovo putovanje vrijede slijedeći Opći uvjeti putovanja odgovornog organizatora.

Šifra aranžmana: AT2020

Neko drugo putovanje?
Engleska
London – Advent 2019.