Istanbul i krstarenje Turskom i Grčkim otocima
Istanbul Turska

Istanbul i krstarenje Turskom i Grčkim otocima 2020.

Istanbul i krstarenje Turskom i Grčkim otocima 2020.

Istanbul i krstarenje Turskom i Grčkim otocima 2020.

VRIJEDNOST VIŠE:
uključena 2 izleta
puni pansion na brodu
all inclusive piće na brodu
shuttle bus na Mykonosu


KRSTARENJE BRODOM CELESTYAL CRYSTAL: ISTANBUL-ÇANAKKALE-VOLOS-KRETA-SANTORINI-MYKONOS-ATENA


BROD: CELESTYAL CRYSTAL: https://www.celestyalcruises.com/en/cruise-ship-celestyal-crystal

Istanbul i krtarenje datum polaska:

 • 3.5.-11.5.2020

Plan putovanja:

1. dan: ZAGREB – ISTANBUL

Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova.  Polazak zrakoplova Turkish Airlines na liniji TK1054 u 09:10 sati. Dolazak u Istanbul u 13:15 sati po lokalnom vremenu. Transfer do luke ukrcaja. Smještaj u kabine. Slobodno vrijeme za istraživanje broda ili šetnju Istanbulom u pratnji voditelja putovanja. Noćenje na brodu.

2. dan: ISTANBUL (FAKULTATIVNI IZLET KRSTARENJE BOSPOROM)

Doručak. Današnji dan predviđen je za uživanje na brodu, samostalno istraživanje Istanbula ili odlazak na zajednički izlet krstarenje Bosporom. Bospor povezuje dva kontinenta Europu i Aziju. Uživajte u pogledu na carske palače, tvrđave i romantična mjestašca Bosporskog tjesnaca. Dok ćete se probijati između tradicionalnih ribarskih brodova i trajekta primijetit ćete Orijent i Zapad. Glamurozna palača Dolmabahçe iz 19. st. i bivša osmanska palača Çirağan, sada luksuzni hotel na europskoj strani rijeke. Na azijskoj strani vidjet ćete ljetne rezidencije sultana, palaču Beylerbeyi te Anadolusihari srednjovjekovnu tvrđavu. Dolazak  na kopno i odlazak do labirintske tržnice začina. Povratak na brod te isplovljavanje u 20:00 sati.

3. dan: ÇANAKKALE

Ujutro se budite u Çanakkale, gradu i luci u Turskoj na južnoj azijskoj strani Dardanela, povijesno i mitološki bogato područje te domovina mnogih legendi. Ovaj turistički grad jedan je od najznačajnijih gradova proizvodnje keramike u vrijeme otomanskog carstva. Uživajte u turskoj gastronomiji: poznati kebab, kofte (ekvivalent mesnim okruglicama), juha od jogurta s raznim začinima (metvica, špinat, peršin…), dolme (povrće punjeno mesom ili smjesom riže i začina), baklave isl. Isplovljavanje broda  u 17:00 sati. Noćenje.

4. dan: VOLOS

Danas se budite u Volosu u Grčkoj, jednom od najvećih i najatraktivnijih grčkih gradova, ujedno i jednoj od najistaknutijih luka. Uz bogatu povijest čiji se tragovi mogu vidjeti na svakom koraku, zanimljivi sakralni objekti, muzeji i arhitektura ovaj grad čine izuzetno interesantnim. Iz Volosa se prostire pogled prema planini Pelion. Neprobojne šume planine potaknule su mnoge legende između kojih  je i ta da su prema grčkoj mitologiji upravo tu živjeli kentauri. Isplovljavanje broda u 17 h. Noćenje.

5. dan: KRETA

Doručak. Danas oko 13:00 sati uplovljavamo na Kretu. Kreta je otok izobilja koji još od doba antike slovi za pravi biser Sredozemlja. Prekrasne plaže, kristalno čisto more, nasadi maslina, planine, klanci, jame i visoravni nude svakome ponešto, od aktivnog odmora do izleta, razgledanja znamenitosti i sportskih aktivnosti. Kreta je otok suprotnosti na kojem se suvremena turistička ponuda sve vrijeme prepliće s besmrtnom tradicijom i poviješću.

Heraklion je glavni grad Krete i četvrti grad po veličini u Grčkoj. Tu vas očekuje mnoštvo modernih trgovina, tradicionalnih ali i vrlo modernih restorana, Arheološki muzej s reprezentativnim primjercima minojske kulture te prekrasna katedrala Agios Minas koja prima do 8 000 ljudi i ima izvrsnu akustiku. U sklopu krstarenja uključen je izlet u Knosos, palaču koja se smatra najstarijim europskim gradom. Duge i krivudave ceste drevnog grada Krete postupno razotkrivaju izvanrednu umjetnost i arhitekturu. Povratak na brod. Isplovljavanje u 23:59 sati. Noćenje.

6. dan: SANTORINI-MYKONOS

U jutarnjim satima uplovljavamo na Santorini – jedan od najljepših bisera među grčkim otocima koji je nastao uslijed vulkanske erupcije, te je stvoren mit o izgubljenom gradu Atlantidi koja se možda nalazi upravo ovdje… Dojam koji ostavlja predivan vulkanski kraj upotpunjuju ljubaznost domaćina, brojne plaže s crnim vulkanskim pijeskom uz čisto Egejsko more, tisućljetna povijest i sela izgrađena na strmim klisurama s bijelo– plavim kućama svojstvenim cikladskoj arhitekturi. To je otok koji je po veličini malen, ali po ljepoti toliko velik da je glas o njemu obišao cijeli svijet.

U sklopu krstarenja uklučen je izlet u Oiu, drugo po veličini selo na otoku. Vožnja kroz sela Firostefani, Imerovigli i Megalochori okružena vinogradima i prekrasnim krajolikom. Po dolasku u Oiu slijedi šetnja blistavim bijelim ulicama kroz prekrasan labiriint trgovina, kafića, galerija i restorana. Povratak na brod i isplovljavanje prema Mykonosu u 13:00 sati. Opustite se na brodu uz ručak, ležaljke uz bazen te pripremite za ludi provod koji vas čeka na Mykonosu. Uplovljavanje u 19:00 sati.  Mykonos je mondeno ljetovalište i jedan od najpopularnijih grčkih otoka. Krasi ga vizura tradicionalnih grčkih bijelih fasada, mnoštva vjetrenjača u kontrastu s plavetnilom mora.

Ovdje vas očekuje mnoštvo barova, restorančića, tradicionalnih grčkih taverni te otmjenih butika i luksuznih hotela koji se kriju u krivudavim uličicama. To je otok koji je postao omiljena destinacija jet seta koji ovdje  dolaze na nezaboravan provod. Najprepoznatljiviji dio Mikonosa zove se Mala Venecija, s kućama živopisnih fasada i šarenih balkona koje zapljuskuje more. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7. dan: MYKONOS-ATENA

Isplovljavanje broda u 02:00 sati. Noćenje na brodu uz plovidbu prema Ateni. Uplovljavanje u Atenu u 09:00 sati. Grad bogate povijesti, mitova i grčkih bogova, centar antičkog grčkog svijeta u kojem se nalaze najznačajniji spomenici svjetske kulturne baštine. Prošećite do četvrti Plaka živopisnom djelu Atene i kušajte čuvene musake, pita gyros ili souvlaki te sve to začinite tradicionalnim pićem, rakijom Uzo ili Metaxom. Isplovljavanje broda u16:00 sati i plovidba prema Istanbulu. Noćenje.

8. dan: ISTANBUL-ZAGREB

Doručak. Uplovljavanje broda u Istanbulsku luku. Nakon iskrcaja slijedi transfer prema zračnoj luci te priprema za let s polaskom za Zagreb u 18:55 sati. Slijetanje u Zagreb predviđeno u 19:05 na letu TK1055.

CIJENA ARANŽMANA :

POLAZAKFIRST MINUTEREDOVNA CIJENA
3.5.-11.5.2020.5.990,00 kn6.490,00 kn
+ pristojbe zračnih luka  i lučke pristojbe 3.490 kn
ITINERER KRSTARENJA:
DANLUKADOLAZAKODLAZAK
NEDISTANBUL (TURSKA)15:30
PONISTANBUL (TURSKA)20:00
UTOÇANAKKALE (TURSKA)07:0017:00
SRIVOLOS (GRČKA)07:0017:00
ČETKRETA, Heraklion (GRČKA)13:0023:59
PETSANTORINI* (GRČKA)07:0013:00
 MYKONOS* (GRČKA)19:00
SUBMYKONOS* (GRČKA)02:00
 ATENA (GRČKA)09:00
NEDISTANBUL15:30
* ovisno o vremenu
Minimalni broj putnika: 24
CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
 • Istanbul i krstarenje Turskom i Grčkim otocima
 • prijevoz zrakoplovom  na relaciji Zagreb-Istanbul-Zagreb  (Turkish Airlines, ekonomska klasa)
 • transfer zračna luka-luka ukrcaja (IST)- luka iskrcaja (IST)-zračna luka
 • krstarenje brodom Celestyal Crystal prema programu
 • smještaj u unutarnjoj dvokrevetnoj kabini tijekom krstarenja (tuš/WC, klima uređaj, sef, sušilo za kosu, TV)
 • puni pansion na brodu
 • all inclusive paket pića za vrijeme krstarenja
 • izlet Knosos (Kreta)
 • izlet Oia (Santorini)
 • „ Shuttle bus“ na Mykonosu
 • napojnice na brodu u izosu od 4 eur po osobi i danu
 • animacija, zabavni večernji program u salonima i barovima sa živom glazbom i predstave, sportske aktivnosti, korištenje fitnesa, bazena, ležaljki
 • pratitelja putovanja iz Zagreba
 • organizacija i priprema putovanja
CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: 
 • pristojbe zračnih luka i lučke pristojbe  koje se obvezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana 3.490 kn
 • ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju a nisu navedeni u cijeni aranžmana
 • fakultativne izlete
 • obroke koji nisu uključeni u cijenu
 • Doplata za vanjsku kabinu ( prozorska ) 990 kn po osobi
 • Doplata za jednokrevetnu kabinu: 1.890 kn
 • Istanbul i krstarenje Turskom i Grčkim otocima 2020.
POPUSTI:
 • Dijete do 12  godina u kabini sa 2 odraslih plaća 2.990 kn + pristojbe zračnih luka i brodske pristojbe
 • Odrasla osoba na pomoćnom ležaju 200 kn popusta
FAKULTATIVNI IZLETI:
 • Poludnevni izlet krstarenje Bosporom: 450 kn (minimum prijavljenih putnika 15)
 • Večera u tradicionalnom restoranu s folklornim programom: 350 kn
LET: Turkish Airlines
 • TK1054  03MAY  ZAGIST   0910 1225
 • TK1053  11MAY  ISTZAG   0705 0815
Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:  
 • Vize: Za ulazak u Tursku potrebno je pribaviti vizu.
 • Od 10. travnja za Tursku je potrebna e-viza (građani Hrvatske više neće biti u mogućnosti izvaditi vizu na graničnim prijelazima). Online vizu moguće je izvaditi na linku https://www.evisa.gov.tr/en/. Online viza se može platiti MASTERCARD ili VISA KARTICAMA.
 • Putovnica mora biti važeća  6 mjeseci od ulaska u zemlju.
 • Putnička agencija može pribaviti VIZU besplatno uz dostavu potrebnih podataka, cijena Vize uz agencijsko ishođenje   iznosi 290 kn. Istanbul i krstarenje Turskom i Grčkim otocima

Na putovanje obavezno uzeti važeće putne isprave (putovnice), min 6 mjeseci od datuma polaska!

Za ovo putovanje vrijede slijedeći Opći uvjeti putovanja odgovornog organizatora.

Šifra aranžmana: MT2020