Velika tura - SAD
SAD

ZAPAD AMERIKE

ZAPAD AMERIKE

ZAPAD AMERIKE

Prepustite se šarmu američke pustinje, mješavini jugozapadne arhitekture i veličanstvenim saguaro kaktusima i na ovaj način započnite s uvodom u zlatni zapad Amerike.

Oduševite se brojnim nacionalni parkovima i njihovim prirodnim ljepotama – od širokog spektra boja tla u Painted Desert i crvenih stožastih brežuljaka u Monument Valley do Grand Canyona čija veličina, raspon boja i tišina tog čuda prirode ostave dubok dojam na svakoga.

Provjerite zašto San Francisco zovu najljepšim gradom Amerike i izgleda li Las Vegas uistinu onako kakvim ga vidimo u filmovima!

Potražite u Los Angelesu lokaciju snimanja vaših najdražih filmova, posjetite neizostavan Beverly Hills, popijte kavu na Sunset Stripu i prošećite prepunom popularnom plažom Venice.

Zapad Amerike datum polaska:

 • 24.02.-06.03.2020.

Plan putovanja:

1. dan: ZAGREB – PARIZ – LOS ANGELES

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb, dva sata prije polijetanja zrakoplova. Podjela putnih dokumenata i prijava na let. Polijetanje zrakoplova na liniji AF5075 (Air France) za Pariz u 09:00 sati. Dolazak u Pariz u 11:05 sati. Nastavak leta na liniji AF072 za Los Angeles u 13:20 sati. Dolazak u Los Angeles predviđen je u 16:10 sati. Nakon kontrole putovnica i carinskih formalnosti organizirani transfer prema hotelu. Prijava u hotel, noćenje.    

2. dan: LOS ANGELES – CALICO – LAUGHLIN 

Doručak. Odlazak prema Laughlinu kroz Calico. Calico je grad duhova i bivši rudarski grad u okrugu San Bernardina, smješten u planinama regije Mojave Desert, osnovan je 1881. kao grad rudnika srebra, a danas je pretvoren u županijski park Calico Ghost Town. Zatim nastavak putovanja prema Laughlinu koji se nalazi 150 km južno od Las Vegasa. Laughlin je također jedan od „kockarskih“ gradova prepun kockarnica koje se nižu niz pješačku zonu grada i uz rijeku Colorado. Odlazak prema hotelu. Noćenje.

3. dan: LAUGHLIN – GRAND CANYON – FLAGSTAFF

Doručak. Odlazak prema Grand Canyonu. Zaustavljanje u centru za posjetitelje kako biste saznali više o tim prirodnim ljepotama. Nacionalni park Grand Canyon, u Arizoni, dom je ogromnog kanjona čiji slojevi stijena crvene boje otkrivaju milijune godina geološke povijesti. Prekrasni pogledi pružaju se s promatračkih stanica Yavapai i Mather Point. Slobodno vrijeme za uživanje u pogledu, a zatim nastavak putovanja prema Flagstaffu, gradu u državi Arizona, koji je okružen najvišom planinom Arizone (Humphreys Peak), pustinjom i borovim šumama. Odlazak u hotel. Prijava i smještaj te noćenje.

4. dan: FLAGSTAFF – MONUMENT VALLEY – LAKE POWELL – PAGE 

Doručak. Dan započinje odlaskom u dolinu Monument, gdje se nalaze najpoznatije filmske kulise za snimanje vestern filmova, a prostire se na području indijanske zemlje, rezervatu koji pripada narodu Navajo. Uživajte u vožnji fascinantnim krajolikom gdje crveni stožasti brežuljci i kameni stupovi krase ovu dolinu i čine ju posebnom. Ručak pripremljen od strane vašeg Navajos domaćina i zatim nastavak putovanja do jezera Powell koje služi kao rezervoar vode na rijeci Colorado, a okružuje granicu između Utaha i Arizone. Večera. Odlazak u hotel, prijava, smještaj i noćenje.

5. dan: PAGE – ZION – BRYCE – LAS VEGAS 

Nakon doručka odlazak u Las Vegas preko Brycea i Ziona. Nacionalni park Zion jugozapadni je prirodni rezervat Utaha kojeg odlikuju strme crvene litice zionskog kanjona kroz koji teče rijeka Virgin u smaragdne bazene sa slapovima i visećim vrtom. Zatim slijedi odlazak prema kanjonu Bryce. Nacionalni park Bryce Canyon, izniman rezervat u južnom Utahu, poznat je po svojim liticama koje će vas ostaviti bez daha svojom simfonijom raznih boja i oblika. Glavna cesta parka vodi niz prirodno oblikovane amfiteatare u stijenama dubokim i do 150 m. Na kraju dana dolazak u Las Vegas, svjetsku prijestolnicu zabave, svijetla, kockanja i noćnog života. Smještaj u hotel. Preporučujemo vožnju limuzinom po Stripu ili neku od aktualnih predstava koje su uvijek dobro posjećene, poput: Cirque du Soleil at Night – Criss Angel, Zarkana – akrobatic rock show. Noćenje.

6. dan: LAS VEGAS – DEATH VALLEY – BAKERSFIELD 

Doručak. Odlazak prema Nacionalnom parku Death Valley koji se nalazi u istočnoj Kaliforniji, jugoistočno od planine Sierra Nevada. Death valley je jedno od najtoplijih mjesta na svijetu, uz pustinje na Bliskom Istoku, gdje se ujedno nalazi i točka najniže nadmorske visine u Sjevernoj Americi, na 85 m ispod razine mora. Nastavak putovanja prema Bakersfieldu. Smještaj u hotel i noćenje.

7. dan: BAKERSFIELD – MONTEREY – CARMEL – MERCED  

Doručak. Odlazak prema sjeveru San Francisca, jednom od „europskih“ gradova SAD-a. Zaustavljanje u Montereyu i Carmelu, dva šarmantna grada s galerijama, pekarama i kafićima. Vožnja poluotokom Monterey, jednom od najljepših slikovitih zapadnih obala. Nastavak putovanja prema Mercedu. Smještaj u hotel i noćenje.

8. dan:  MERCED – SAN FRANCISCO 

Doručak. Odlazak u posjetu Sausalitu, zatim vožnja čuvenim mostom Golden Gate, a zatim uživanje u najšarmantnijem dijelu zaljeva s brodskim kućicama koje su umjetnici izgradili nakon 2. svjetskog rata. Odlazak u hotel i smještaj. Noćenje.

9. dan: SAN FRANCISCO  

Doručak. Uživajte u obilasku grada koji uključuje Chinatown, Twin Peaks, Civic centar, trg Union, financijsku četvrt, ulicu Lombard i trg Alamo. Slobodno vrijeme za šetnju ili ručak. Povratak u hotel i noćenje

10. dan: SAN FRANCISCO – BARSTOW

Doručak. Odlazak u Barstow, rudarsko središte i željeznički grad u pustinji Mojave vozeći se Route-om 66. Po dolasku u hotel, smještaj i noćenje.

11. dan: BARSTOW – LAS VEGAS – LOS ANGELES 

Doručak. Polazak prema Las Vegasu. U poslijepodnevnim satima dolazak u Las Vegas i odlazak u zračnu luku. Prijava na let AF065 i polijetanje zrakoplova u 15:30 sati.

12. dan:  PARIZ – ZAGREB

Dolazak u Pariz u 11:15 sati. Nastavak putovanja prema Zagrebu u 12:30 sati i predviđeno slijetanje u Zagreb u 14:20 sati.

Cjenik:
Polazak:
12 dana / 10 noćenja
24.2.-6.3.
Cijena paketa-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi21.680 kn
FM* 20.730 kn
Cijena paket-aranžmana po osobi u trokrevetnoj sobi19.980 kn
FM* 19.115 kn
Cijena paket-aranžmana po osobi u četverokrevetnoj sobi18.980 kn
FM* 18.165 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu (na cijenu dvokrevetne sobe)4.990 kn
*FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!
Zrakoplovne pristojbe (2.690 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.
Minimalan broj putnika: 15
CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE:
 • ZAPAD AMERIKE
 • povratnu aviokartu,
 • zrakoplovne pristojbe,
 • 10 noćenja s doručkom u hotelima 3* u standard sobama: 1 noćenje u Los Angelesu, 1 noćenje u Laughlinu, 1 noćenje u Flagstaffu, 1 noćenje u Page-u, 1 noćenje u Las Vegasu, 1 noćenje u Bakersfieldu, 1 noćenje u Mercedu, 2 noćenja u San Franciscu, 1 noćenje u Barstowu,
 • razglede i ulaznice za sve što se posjećuje prema programu putovanja,
 • svi transferi, lokalnog .
CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
 • obroke i fakultativne izlete koji nisu uključeni u program,
 • vizu,
 • osobne troškove i
 • zdravstveno i putno osiguranje koje preporučamo. ZAPAD AMERIKE
Viza: Potrebna za državljane Republike Hrvatske.

Potrebna dokumentacija za izradu vize: putovnica, fotografija (dimenzije 5x5cm), potvrda o ispunjenom obrascu DS-160 (stiže na email nakon ispunjavanja obrazaca), potvrda o uplati naknade i zakazivanju termina, potvrda o zaposlenju (s podacima o radnom stažu, godišnjem odmoru), potvrda o prosječnim plaćama, zadnja tri mjeseca (platne liste), garantno pismo od organizatora putovanja, roditelji – rodni list djeteta koji ne putuje s vama, osobe u braku – vjenčani list, vlasnici nekretnine – dokaz o vlasništvu, privrednici – obrtnica, dokaz o godišnjim prihodima i plaćenom porezu, studenti/učenici – indeks/potvrda iz škole, mlađi od 18 godina – rodni list i potvrda ovjerena kod javnog bilježnika kojom oba roditelja odobravaju putovanje.

Napomene:
 • Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
 • Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: mvep.hr
Važno: Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.

Za ovo putovanje vrijede slijedeći Opći uvjeti putovanja odgovornog organizatora.

Šifra aranžmana: AT2020

Neko drugo putovanje?
Rim 4 dana avionom
San Marino, Rimini i Ravenna