Madrid jesen
Španjolska Madrid

Zimski praznici u Madridu

Zimski praznici u Madridu

Zimski praznici u Madridu

Datum polaska:

 • 07.01.-11.01.2020. 0

Plan putovanja:

1. dan ZAGREB / – MADRID

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i let zrakoplovom Iberia za Madrid na liniji IB3197 u 16:00 sati. Po dolasku u 18:55 sati transfer do hotela i smještaj. Odlazak s voditeljem putovanja javnim gradskim prijevozom u večernju, orijentacijsku šetnju središtem grada koji „nikad ne spava“ – Madrid je poznat kao jedan od najživahnijih svjetskih gradova, a madridske lude noći ovjekovječene su u mnogim filmovima i u književnim djelima. Noćenje.

2. dan MADRID

Doručak. Odlazak u panoramski razgled španjolske prijestolnice: Kio Puerta ili “Vrata Europe” – Paseo de la Castellana ili jednostavno La Castellana, jedna od najdužih i najširih gradskih avenija – stadion Santiago Bernabeu – Plaza Colón, Kolumbov trg – fontana Cibeles, jedna od najljepših gradskih fontana, obljubljena kod navijača Reala koji tu proslavljaju pobjede svog kluba – Gran Vía ili “Veliki put”, jedna od najživahnijih i najpopularnijih gradskih ulica – Plaza España, trg na kojem je smješten spomenik Cervantesu i njegovim likovima iz romana koji je najčitanija svjetska knjiga poslije Biblije, “Bistri vitez Don Quijote od Manche” – Kraljevska palača, rezidencija španjolskih kraljeva – Plaza Oriente – Puerta del Sol, “Sunčana vrata”, središnji gradski trg, točka gdje počinje tzv. Nulti kilometar u Španjolskoj i mjesto gdje Madrileñosi dočekuju Novu godinu – Plaza Cánovas del Castillo s Neptunovom fontanom – Paseo del Prado, dio gradske avenije uz koji se smjestilo nekoliko poznatih muzeja – Retiro, glasoviti gradski park – Atocha, prometno gradsko čvorište – Puerta de Alcalá – Las Ventas, arena za borbe s bikovima. Slobodno poslijepodne za osobne programe. Navečer moguć odlazak na flamenco show (doplata na licu mjesta voditelju putovanja). Noćenje.

3. dan MADRID

Doručak. Danas predlažemo odlazak u neki od slavnih muzeja: Madrid je svjetski poznat po tvz. “Trokutu umjetnosti”, čije kutove čine glasoviti Prado – uz Louvre i Ermitaž najslavniji europski muzej – u kojem je smještena svjetski slavna kraljevska zbirka španjolskog i europskog slikarstva, Muzej Thyssen-Bornemisza u palači Villahermosa, slavna privatna kolekcija baruna Thyssena u kojoj se nalaze umjetnine od Donatella, preko Moneta i Gauguina do Roya Lichtensteina, te Centro del Arte Reina Sofía, nekoć gradska bolnica, slavni muzej moderne umjetnosti čiji je najpoznatiji eksponat Picassova “Guernica”.

A nakon što se  nauživate umjetnosti, ne sumnjamo da ćete iskoristiti iznimnu trgovačku ponudu koju španjolska prijestolnica nudi: svi slavni španjolski modni brandovi u Španjolskoj su jeftiniji nego u ostatku Europe, a početkom siječnja počinju poznate španjolske rasprodaje! Slobodna večer. Noćenje.

4. dan MADRID: FAKULTATIVNI IZLET U TOLEDO

Doručak. Danas preporučujemo cjelodnevni izlet u Toledo (uplata prilikom rezervacije aranžmana, izlet uključuje razgled s lokalnim vodičem). Toledo je smješten sedamdesetak kilometara od Madrida u pokrajini Castilla-La Mancha i nekoć je bio glavni grad Španjolske. Arhitektonski raskošan, s fantastičnim položajem, Toledo je prava škrinja s blagom španjolskog graditeljstva. Poznat je kao grad triju kultura – kršćanske, židovske i islamske, a u njemu je u srednjem vijeku djelovala tada najpoznatija europska prevoditeljska škola pa se preko toledskih prevoditelja cijela Europa upoznala s djelima antičkih mislioca.

Toledo je i grad El Greca, jer je u tom gradu poznati slikar živio i djelovao. Po dolasku u Toledo slijedi razgled u pratnji službenog gradskog vodiča: katedrala Santa María – samostan i crkva San Juan de los Reyes – Alcázar – crkva sv. Tome (u njoj se nalazi slavna El Grecova slika “Pogreb grofa Orgaza”) – sinagoga Santa Maria La Blanca – Plaza Zocodover. Kraće slobodno vrijeme za osobne programe. Povratak prema Madridu u 15 sati. Slobodan ostatak dana i večeri za osobne programe. Noćenje. 

5. dan – ZAGREB

Doručak. Poslije doručka odjava iz soba i transfer do zračne luke Barajas. Prijava na let na liniji IB3196 za Zagreb u 12:35 sati. Dolazak u Zagreb predviđen u 15:15 sati.

Cijena aranžmana po osobi u HRK:

Polazak:
5 dana / 4 noćenja
7.1.-11.1.2020.
Cijena paketa aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi4.280 kn
FM* 4.080 kn
Jednokrevetna soba (doplata)890 kn
*FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!

Zrakoplovne pristojbe (1.090 kn) uključene su u cijenu paket aranžmana.
Doplata za poludnevni fakultativni izlet u Toledo*: 390 kn

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 20
RED LETENJA:
 • IB3197  07JAN  ZAGMAD    1600 1855   
 • IB3196  11JAN  MADZAG    1235 1515   
CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: 
 • Zimski praznici u Madridu
 • prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Madrid-Zagreb,
 • zrakoplovne pristojbe,
 • uslugu voditelja putovanja,
 • prijevoz od/do zračne luke u Madridu,
 • panoramski razgled Madrida,
 • smještaj u hotelu 4* u Madridu u dvokrevetnim sobama na osnovi 4 noćenja s doručkom,
 • razglede prema programu (vanjski razgledi), te
 • troškove organizacije i prodaje   
CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: 
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene,
 • karte javnog prijevoza,
 • putno zdravstveno osiguranje (preporučujemo!),
 • napojnice lokalnim pružateljima usluga i osoblju,
 • fakultativne sadržaje te
 • troškove osobnih narudžbi. Zimski praznici u Madridu
Informativne cijene ulaznica:
 • Centro del arte „Reina Sofia“: www.museoreinasofia.es; cijena ulaznice 10 €;
 • Prado: www.museodelprado.es; cijena ulaznice 15 €;
 • Museo Thyssen y Bornemisza: www.museothyssen.org/en, 12 €
 • Kraljevska palača www.patrimonionacional.es; cijena ulaznice 10 €
 • Stadion FC Real Madrid: odrasli 25 €, djeca 4-14 g. 18 €

Za ovo putovanje vrijede slijedeći Opći uvjeti putovanja odgovornog organizatora.

Šifra aranžmana: AT2019

Neko drugo putovanje?
Ljepota Italije
Nova godina 2020. – Rim 5 dana