Nova godina 2021. Pariz
Pariz Francuska

Zimski praznici – Pariz

Zimski praznici – Pariz

Zimski praznici – Pariz

Datum polaska:

 • 03.01. – 06.01.2020. – garantirani polazak

Plan putovanja:

1. dan: ZAGREB – PARIZ

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa za Pariz na liniji OU470 u 9:00 sati. Po dolasku u Pariz u 11:05 sati panoramski razgled grada autobusom: Champs-Elysées, glavna i najduža pariška avenija, jedna od najraskošnijih svjetskih ulica koja povezuje trg Concorde i Arc de Triomphe – Arc de Triomphe ili Slavoluk pobjede, jedan od najpoznatijih pariških spomenika, dignut 1806. u čast francuskim borcima po uzoru na rimski Titov slavoluk – veliki bulevari, projekt barona Haussmanna iz 19. st., poznate pariške avenije u središtu grada – trg Concorde, najveći trg u Parizu i ishodišna točka Champs-Elysées – Opera – trg Bastille; današnji trg nalazi se na mjestu gdje je nekoć stajala glasovita tvrđava Bastille – Latinska četvrt, slavna pariška umjetnička četvrt na lijevoj obali Seine – Sorbona, glasovito pariško sveučilište iz 13. st. – Panteon, nekoć crkva a danas mauzolej u kojem su pokopani mnogi slavni Francuzi – Luksemburški park, vrtovi sagrađeni za Katarinu Medici – Les Invalides, kompleks građevina u kojem je nekoć bio dom za umirovljene francuske borce, mjesto gdje je pokopan Napoleon – Trocadéro, mjesto gdje je održana svjetska izložba 1878., s odličnim pogledom na Eiffelov toranj.

Smještaj u hotel. Odlazak s pratiteljem putovanja javnim prijevozom na Montmartre, sjevernu i najvišu parišku četvrt, na glasu kao i najživopisniju; slavna je postala u drugoj polovici 19. stoljeća kad su tu dolazili mnogi slavni umjetnici, Toulouse Lautrec, Apollinaire, Van Gogh, Degas, itd. – bazilika Sacré-Coeur – crkva sv. Petra – Place Tertre, trg slikara, omiljena pariška adresa boema i umjetnika. Predlažemo da večer završite na cabaret predstavi u glasovitom Moulin Rougeu (mogućnost doplate na licu mjesta kod voditelja putovanja). Povratak u hotel s voditeljem putovanja u dogovoreno vrijeme ili u individualnom aranžmanu. Noćenje.

2. dan: PARIZ

Doručak. Nastavak razgleda grada s voditeljem putovanja javnim prijevozom – podzemnom željeznicom i pješice: otočić sv. Louisa, ljupka rezidencijalna četvrt, jedan od dva prirodna pariška otoka- otok Ile de la Cité, najstariji dio Pariza, naseljen još od antičkog doba – katedrala Notre Dame, slavna pariška gotička katedrala iz 12. st. – živopisne uličice Latinske četvrti – St. Germain des Prés, poznati trg u Latinskoj četvrti na kojem su rado boravili tzv. egzistencijalisti i na kojem se nalazi najstarija pariška crkva.

Odlazak do svjetski poznatog muzeja Louvre, najposjećenijeg muzeja na svijetu. Nakon razgleda staklene piramide, slavoluka Le Carrousel i vrtova Tuileries, vrijeme za samostalni obilazak muzeja. Vožnja brodom po Seini ispod slavnih mostova (doplata na licu mjesta pratitelju putovanja) i s pogledom na čuvene spomenike te odlazak do Eiffelovog tornja (individualni posjet). Slobodno vrijeme za osobne programe. Povratak u hotel s voditeljem putovanja u dogovoreno vrijeme ili u individualnom aranžmanu. Noćenje.

3. dan: PARIZ

Doručak. Nastavljamo s razgledom Pariza javnim prijevozom i pješice: četvrt Marais, mondeni dio grada u kojem je nekoć bila kraljeva rezidencija, a danas je mjesto gdje se nalaze brojni butici, kafići, saloni; trg Place des Vosges u toj četvrti poznat je po svojoj ljepoti i savršenoj simetriji – gradska vijećnica – muzej Georges Pompidou – četvrt Les Halles. Odlazak prema Operi i posjet muzeju parfema Fragonard s prezentacijom parfema i mogućnošću povoljne kupovine mirisnih proizvoda. Mogućnost odlaska do slavnih robnih kuća Lafayette i Printemps ili na Champs Elysees, najljepšu aveniju Pariza s brojnim dućanima i restoranima. Preporučujemo uspon na Slavoluk pobjede – s panoramske terase pruža se prekrasni pogled na osvijetljene avenije Pariza. Slobodno vrijeme za osobne programe. Povratak u hotel u individualnom aranžmanu. Noćenje.

4. dan: PARIZ – ZAGREB

Doručak. Poslije doručka odjava iz hotela i transfer u zračnu luku. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa za Zagreb na liniji OU 471 u 12:30 sati. Dolazak u Zagreb u 14:20 sati.

Cijena aranžmana:

Polazak:
4 dana / 3 noćenja
3.1.-6.1.2020.
Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi3.980 kn
FM 3.880 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu1.090 kn
*FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!
Zrakoplovne pristojbe u iznosu od 1.090 kn uključene u cijenu.
MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 20

Popust za djecu od 2 do 11 godina na pomoćnom ležaju: – 200 knPomoćni ležaj za odraslu osobu na ovom programu nije moguć!

CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: 
 • Zimski praznici – Pariz
 • prijevoz zrakoplovom Zagreb-Pariz-Zagreb,
 • zrakoplovne pristojbe,
 • uslugu voditelja putovanja,
 • smještaj u hotelu 3* u Parizu u dvokrevetnim sobama na osnovi tri noćenja s doručkom,
 • transfer od/do zračne luke u Parizu,
 • poludnevni razgled grada autobusom, razglede pješice i javnim prijevozom s voditeljem putovanja i
 • troškove organizacije i prodaje
CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: 
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene,
 • fakultativne sadržaje,
 • karte javnog prijevoza,
 • putno zdravstveno osiguranje (preporučujemo!),
 • napojnice lokalnim pružateljima usluga i osoblju, te
 • troškove osobnih narudžbi. Zimski praznici – Pariz

CIJENE FAKULTATIVNIH SADRŽAJA I ULAZNICA:
(prema stanju iz svibnja 2019. godine – mogu biti podložne promjeni): vožnja Seinom 15 €, cabaret predstava od cca. 110 € naviše (ovisno o cabaretu – Moulin Rouge 112 €, Lido 110 €), Eiffelov toranj 16,30 -25,50 €/ovisi o katu), Louvre 17 € online/ na licu mjesta u redu 15 € (mladi do 18 godina gratis), Orsay 14 (mladi do 18 godina gratis). Europski građani do 26 god. uz predočenje putovnice ne plaćaju ulaz u muzeje Louvre i Orsay.

NAPOMENE:
Francuski hoteli najčešće imaju sobe manjih dimenzija, a pomoćni ležaj je moguć za dijete/osobu do max. 160 cm visine.
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Atlas zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Parizu, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlinesa objavljenom u svibnju 2019. godine i podložna su promjeni. Zimski praznici – Pariz

Za ovo putovanje vrijede slijedeći Opći uvjeti putovanja odgovornog organizatora.

Šifra aranžmana: AT2020

Neko drugo putovanje?
Francuska
Pariz, Alzace i dvorci Loire