Španjolska
Španjolska Barcelona

Zimski praznici 2020. – Barcelona

Zimski praznici 2020. – Barcelona

Zimski praznici 2020. – Barcelona

Datum polaska:

 • 02.01. – 05.01.2020.

Plan putovanja:

1. dan: ZAGREB – BARCELONA

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Let zrakoplovom Croatia Airlines na liniji OU 374 u 15:20 sati. Dolazak u Barcelonu u 17:30 sati. Transfer autobusom do hotela. Smještaj u hotel. Mogućnost odlaska s voditeljem putovanja javnim prijevozom i pješice u šetnju središtem Barcelone, katalonske prijestolnice poznate i pod nadimkom “grad grofova”. Večernja šetnja Ramblom, ulicom za koju je Lorca tvrdio da “ne bi smjela imati kraj”, šarolikom, bučnom i živopisnom mjestu koje najbolje opisuje duh Barcelone, grada koji zna raditi, ali i zabavljati se. Noćenje.

2. dan: BARCELONA

Doručak. Razgled grada autobusom i pješice s voditeljem putovanja: brežuljak Montjüic, “Jupiterovo brdo”, mjesto gdje se otvarala Olimpijada 1992. i gdje su smješteni neki od najzanimljivijih barcelonskih muzeja – Plaza España, jedan od najvažnijih gradskih trgova kojeg okružuju monumentalni tornjevi koji su 1929. bili ulaz na Svjetsku izložbu i arena za borbe s bikovima, danas šoping centar – Sagrada Familia, monumentalno i životno Gaudijevo djelo, jedna od najslavnijih svjetskih katedrala – Plaza Cataluña, središnji gradski trg, točka gdje se “Stari grad” susreće s “Novim”, neke od najzanimljivijih gradskih ulica kreću s tog trga – šetnja gotičkom četvrti do katedrale.

Slobodno vrijeme za osobne programe. Za preporuku je posjet poznatom Pomorskom muzeju, smještenom na mjestu jednog od najstarijih europskih brodogradilišta, a koji sadrži bogate izloške iz pomorske povijesti Španjolske. Slavni kraljevski katolički par, Izabela i Fernando, upravo je u Barceloni dočekao Kolumba nakon prvog od nekoliko njegovih putovanja „prema Indijama“. Slobodno vrijeme za kupovinu i vlastite programe.

U večernjim satima zajednički odlazak na otvorenu predstavu «Magične fontane», čudesnu igru svjetlosti, vode i glazbe na Plazi España. Moguć fakultativni posjet El Poble Español, nekadašnjem paviljonu sa svjetske izložbe 1929. god., gdje se na 49 000 m² može vidjeti cjelokupna arhitektura Španjolske, s ukupno 117 umanjenih građevina. Noćenje.

3. dan: BARCELONA

Doručak. Odlazak s voditeljem putovanja javnim prijevozom i pješice do Parka Güell (dio UNESCO-ve svjetske baštine), remek-djela katalonskog „čarobnjaka“ Antonija Gaudíja te šetnja njegovim mediteranskim vrtovima (uključeno u cijenu aranžmana). Poslije šetnje parkom i vremena za kavu spustit ćemo se javnim gradskim prijevozom u četvrt Eixample gdje su smješteni neki od najljepših arhitektonskih bisera Barcelone, palače najslavnijih arhitekata 19. st., a danas je poznato poslovno i trgovačko središte grada. Šetnjom ćemo doći preko središta grada do četvrti Born gdje se nalazi slavni Picassov muzej, smješten u jednoj od najljepših srednjovjekovnih uličica u Barceloni.

U neposrednoj blizini je predivna gotička crkva Santa Maria del Mar koja svakako zavređuje da je posjetite (gradnja koje je opisana u slavnom romanu „Katedrala mora“), a cijela četvrt obiluje zanimljivim trgovinama i dobrom restoranskom ponudom. Slobodno poslijepodne. Navečer moguć fakultativni odlazak na flamenco predstavu (plaćanje voditelju na licu mjesta, prijava prilikom rezervacije aranžmana). Noćenje.

4. dan: BARCELONA – ZAGREB 

Doručak. Slobodno vrijeme za dodatne posjete, obilaske i zadnju kupovinu suvenira. Predlažemo da obiđete dio grada koji je oživio uz pripremu grada za OI 1992. – gradske plaže koje se prostiru u dužini od zamalo 5 kilometara. Omiljeno mjesto za šetnju, druženje s obitelji i prijateljima, to je dio Barcelone koji morate posjetiti jer mediteranski duh grada se upravo tu najviše osjeća. Nakon šetnje do Barcelonete, put vas vodi prema još jednom poznatom parku u gradu koji obiluje zelenim površinama – park Ciutadella gdje se nalazi atraktivni barcelonski ZOO, nekoliko muzeja i zgrada parlamenta. U poslijepodnevnim satima transfer do zračne luke. Let zrakoplovom na liniji OU 375 za Zagreb u 18:20 sati. Dolazak u Zagreb u 20:20 sati.

Cijena aranžmana:

Polazak 2.-5.1.2019.
Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi 4.280 kn
Posebna ponuda 3.980 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu 890 kn
FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!
Zrakoplovne pristojbe (1.090 kn) uključene su u cijenu paket aranžmana.
MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 20

Soba s pomoćnim krevetom – na upit.

Doplata po osobi za polaske iz Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule: 470 kn (raspoloživost i potvrda  letova na upit; individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s voditeljem putovanja u Zagrebu)

CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE:
 • Zimski praznici 2020.- Barcelona
 • prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Barcelona-Zagreb,
 • zrakoplovne pristojbe,
 • voditelja putovanja,
 • smještaj u hotelu 3/4* u Barceloni u dvokrevetnim sobama na osnovi tri noćenja s doručkom,
 • transfer od/do zračne luke u Barceloni,
 • poludnevni razgled Barcelone (4 sata) autobusom i pješice 2. dan programa,
 • razglede prema programu, te
 • troškove organizacije i prodaje.

CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: 

 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene,
 • karte javnog prijevoza,
 • fakultativne sadržaje,
 • boravišnu pristojbu u iznosu od 1,21 po osobi po noćenju (plaćanje na recepciji hotela),
 • putno zdravstveno osiguranje (preporučujemo!),
 • napojnice lokalnim pružateljima usluga i osoblju, te
 • troškove osobnih narudžbi. Zimski praznici 2020. – Barcelona
CIJENE FAKULTATIVNIH PROGRAMA I ULAZNICA (prema stanju u svibnju 2019. g., podložne promjeni):
 • flamenco show s pićem 35 € / za minimum 15 prijavljenih putnika – prijava prilikom rezervacije aranžmana i plaćanje na licu mjesta voditelju putovanja.
 • Museu Picasso 12 € (mladi ispod 18.g. gratis, od 18-25 g. 7 €),  
 • Fondació Miro 13 € (mlađi od 15.g. gratis),
 • El Poble Espanyol 14 € (djeca od 4-12 g. 7 €),
 • Museo FC Barcelona (Camp Nou Experience) 27,5 €,
 • Sagrada Familia od 17 € i više (preporučujemo online kupovinu ulaznica!),
 • akvarij odrasli 21 € (djeca 5-10 godina 16 €);
 • karta javnog gradskog prijevoza 2,15 € – karnet za 10 vožnji 10,20 €
NAPOMENE: 

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Barceloni, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima, te o procjeni. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlinesa objavljenom u svibnju 2019. godine i podložna su promjeni. Zimski praznici 2020. – Barcelona

Za ovo putovanje vrijede slijedeći Opći uvjeti putovanja odgovornog organizatora.

Šifra aranžmana: AT2020

Neko drugo putovanje?
Portugal
Lisabon i velika Portugalska tura