Kambodža
Kambodža

Vijetnam i Kambodža

Vijetnam i Kambodža

Vijetnam i Kambodža

Polazak:

 • 10.02.2020.

Plan putovanja:

1.dan/ ZAGREB 

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Dohu na liniji QR218 (Qatar Airways) u 16:05 sati. Dolazak u Dohu u 23:35 sati po lokalnom vremenu.

2.dan/ DOHA – HO CHI MIN (SAIGON) 

Nastavak leta za Ho Chi Min na liniji QR970 u 01:55 sati. Noćni let. Dolazak u Ho Chi Min predviđen je u 13:30 sati. Nakon carinskih formalnosti odlazak u razgled grada. Ovaj grad, nekadašnji Saigon, smješten na desnoj obali istoimene rijeke, bio je glavni grad Južnog Vijetnama od 1955. do 1976. godine. Središte grada karakterizira francuska kolonijalna arhitektura. Šetnja do rijeke Saigon i Gradske vijećnice te katedrale Notre -Dame, Kineske četvrti Cholon s kanalima i hramovima. Posjet Muzeju rata i obilazak tržnice Ben Thanh. Prijava i smještaj u hotel. Nakon kratkog odmora odlazak na večeru u lokalni restoran. Povratak u hotel i noćenje.

3.dan/ HO CHI MIN – MY THO (MEKONG DELTA) – HO CHI MIN 

Doručak. Polazak prema gradu My Tho, udaljenom oko 70 km od Ho Chi Mina, u kojem su izmiješane religije poput budizma, taoizma, kršćanstva i konfucionizma. Po dolasku u My Tho odlazak do obale moćne Mekong rijeke, motornim čamcem otisnut ćete se uz Tan Long otočje preko gornjeg dijela rijeke i uživati u jedinstvenom prizoru stvarnog života uz rijeku. Zaustavljanje u jednom od sela gdje ćete imati prilike družiti se s lokalnim stanovništvom i vidjeti način proizvodnje predmeta od kokosovog drveta. Ručak. Povratak prema Ho Chi Minu uz zaustavljanje u kineskoj četvrti. Obilazak hrama Thien Hau i odlazak na tržnicu Binh Tay. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

4.dan/ HO CHI MIN – CUCHI TUNELI – HUE 

Nakon doručka, odjava iz hotela i odlazak na izlet do tunela Cuchi (oko 75 km od grada). Tunele je dao sagraditi vijetnamski Pokret otpora. Šire se pod zemljom kao mreža, dužine više od 200 km od kojih neki vode sve do Kambodže. Ručak u lokalnom restoranu. Organizirani prijevoz do zračne luke i prijava na let za Hue. Dolazak u Hue, organizirani prijevoz do hotela. U poslijepodnevnim satima vožnja brodom po rijeci Perfume sve do pagode Thien Mu. Večera u lokalnom restoranu. Noćenje.

5.dan/ HUE – DANANG – HOI AN 

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak u organizirani razgled carskog grada. Vidjet ćete King Tu Duc grobnice i citadelu. Ručak u lokalnom restoranu. Nakon ručka, vožnja prema Hoi Anu kroz Hai Van prolaz. Zaustavit ćete se na kratko u Da Nangu te obići muzej Cham koji se nalazi u blizini rijeke Han. Nastavak putovanja prema Hoi Anu. Večera u lokalnom restoranu. Dolazak u hotel, smještaj i noćenje.

6.dan/ HOI AN 

Doručak. U prijepodnevnim satima obilazak simpatičnog starog grada koji je prepun lanterni, galerija, starinarnica. Šetnja po slikovitoj tržnici te slobodno vrijeme za kupovinu. Poslijepodne je slobodno za odmor i šetnju prekrasnim pješačkim središtem ovog malenog lučkog grada. Noćenje u hotelu.

7.dan/ HOI AN – DANANG (zračna luka) – HANOI 

Rani doručak i odjava iz hotela. Prijava na let za Hanoi. Po dolasku u Hanoi, odlazak u razgled grada. Temple of Literature – Prvo Vijetnamsko Sveučilište originalno izgrađeno kao Konfucijev hram, prvi put se spominje kao vijetnamsko sveučilište 1070 g. Zatim jezero Hoan Kiem, Ngoc Son hram te vožnja rikšama po starom gradu. Smještaj u hotel i odmor. Odlazak na večeru u lokalni restoran. Nakon večere, odlazak na Water Puppet show, kazalište s tradicionalnom izvedbom vijetnamske muzike i plesa lutaka na vodi. Povratak u hotel i noćenje.

8.dan/ HANOI – HALONG – HANOI 

Doručak. Odlazak prema Halongu. Dolazak u Halong zaljev na četverosatno krstarenje zaljevom. Ručak na brodu. Tijekom krstarenja vidjet ćete spilju Thien Cung (Nebeska palača) i otočić Titop. Po povratku na kopno vožnja do Hanoia gdje je dolazak predviđen u poslijepodnevnim satima. Večera i noćenje.

9.dan/ HANOI – SIAM REAP 

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme do organiziranog prijevoza do zračne luke i let za Siam Reap (u trajanju od oko 2 sata). Po dolasku u Siam Reap, odlazak do hotela. Večera u lokalnom restoranu. Noćenje u hotelu.

10.dan/ SIAM REAP 

Nakon doručka odlazak do najviše fotografiranog hrama Ta Prohm-a koji se proslavio prikazom u filmu „Tomb Raider“. Hram je slavni podsjetnik rasta i pada carstva, buntovne snage prirode, nesvjesne drame ljudske povijesti, otkrio ga je francuski istraživatelj Henry Mouhout 1860. godine. Posjet manjem hramu Banteay Srei, sagrađen od rozog kamena koji bolje podnosi zub vremena.

Slijedi odlazak do najpoznatijeg kmerskog svetišta: Banteay Samre, izgrađenog sredinom 12. st. pod vodstvom kralja Suryavarmana II. Taj hinduistički hram  se sastoji od tri centralna stupa ukrašena muškim i ženskim božanstvima u prekrasnom reljefu. U kasnim poslijepodnevnim satima, povratak do glavnog Angkor Parka i Tasoma, kmerskog hrama koji je na popisu UNESCO-ove svjetske baštine. Večera i noćenje.

11.dan/ SIAM REAP – ANGKOR THOM – ANGKOR WAT – SIAM REAP

Doručak. Odlazak u razgled kompleksa Angkor Thom. Južna vrata Angkora, poznati Bayon hram, jedinstven po svoja 54 tornja dekorirani s preko 200 nasmijanih lica božanstava, zatim Baphuon hram koji leži na sjeveru Bayon i predstavlja prikaz mitske Mont Meru te Phimeanks hram – veliki kompleks kraljeva i Preah Palilay – hram stariji čak i od Angkor Thoma. Zatim slijedi odlazak u razgled poznate drevne prijestolnice, hram Angkor Wat iz 12. st.  Za kraj dana uživajte u masaži stopala a zatim prošećite po ulici prepunoj kafića ili obavite shoppingna lokalnoj tržnici. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

12.dan/ SIAM REAP – BANGKOK 

Doručak. Transfer do zračne luke u Siam Reapu i polijetanje zrakoplova na liniji PG914 u 15:35 sati. Predviđen dolazak u Bangkok je u 16:55 sati. Nastavak leta prema Dohi na liniji QR835 u 21:00 sati.

13.dan/ DOHA – ZAGREB

Dolazak Dohu u 00:50 sati po lokalom vremenu. Polijetanje zrakoplova za Zagreb u 02:00 sati na liniji QR215. Dolazak u Zagreb u 06:15 sati.

Cijena aranžmana:

Polazak:
13 dana / 10 noćenja
10.-22.2.2020.
Cijena paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi16.880 kn
FM* 16.165 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu2.290 kn
*FIRST MINUTE POPUST NA OSNOVNU CIJENU 5% ZA REZERVACIJE DO 60 DANA PRIJE POLASKA ILI DO POPUNJENJA KAPACITETA.
Zrakoplovne pristojbe (2.590 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.

Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja). Popust se ne može kombinirati s drugim popustima. 

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15
CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: 
 • Vijetnam i Kambodža
 • prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Doha – Saigon i Siam Reap – Bangkok – Doha – Zagreb, zrakoplovne pristojbe,
 • unutarnji letovi: Saigon – Hue i Danang – Siem Reap,
 • smještaj u dvokrevetnim standard sobama u hotelima 3/4* na osnovi 10 noćenja s obrocima prema programu: 2 noćenja u Ho Chi Minu, 1 noćenje u Hue, 2 noćenja u Hoi Anu, 2 noćenja u Hanoi, 3 noćenja u Siam Reapu,
 • razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju,
 • lokalnog vodiča,
 • voditelja putovanja,
 • prijevoz autobusom,
 • trošak organizacije i prodaje putovanja.
CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: 
 • dodatne obroke,
 • prijenos prtljage,
 • usluge koje nisu navedene u programu,
 • napojnice vodiču i vozaču na putu (ukupno ca. 50 USD – plaćanje na licu mjesta),
 • vizu za Vijetnam i Kambodžu,
 • putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja. Vijetnam i Kambodža

Viza za Vijetnam: Potrebna. Preporučamo ishoditi unaprijed, nadležna ambasada u Budimpešti. Cijena vize 25 USD (tourist single entry). Atlasova usluga posredovanja 350 kn po putniku.

Viza za Kambodžu: Potrebna. Može se ishoditi online (https://www.evisa.gov.kh/). Cijena vize 36 USD (tourist single entry). Atlasova usluga posredovanja 100 kn po putniku.

Napomene:
 • Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
 • Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: mvep.hr Vijetnam i Kambodža
Važno: Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.

Za ovo putovanje vrijede slijedeći Opći uvjeti putovanja odgovornog organizatora.

Šifra aranžmana: AT2020

Neko drugo putovanje?
Italija
Milano i Torino – Nova godina, 3 dana autobusom