Francuska
Francuska

Uskrs u Dijonu i Burgundiji

Uskrs u Dijonu i Burgundiji

Uskrs u Dijonu i Burgundiji

Datum putovanja:

 • 19.-22.04.2019.

Plan putovanja:

1. dan: ZAGREB – DIJON – CHALON SUR SAÔNE – OPATIJA CLUNY – MÂCON – DIJON

Sastanak putnika u zračnoj luci u Zagrebu dva sata prije polaska zrakoplova kod šaltera informacija. Let posebnim zrakoplovom iz Zagreba za Dijon u ranim jutarnjim satima. Po slijetanju ukrcaj u autobus i odlazak u prvo istraživanje Burgundije: prva postaja gradić je Chalon-sur-Saône, rodni grad izumitelja fotografije Nicéphorea Nicea i nekoć glavna distribucijska točka lokalnih vinograda otkud su poznata burgundska vina odašiljana po rijeci Saône na svoj daljni put po zemlji i kontinentu. Razgled povijesne jezgre gradića s lokalnim vodičem. Nastavak puta vodi nas u Cluny, slavnu benediktinsku opatiju (ulaznica uključena). Poslije Clunyja posjetit ćemo Mâcon, gradić na granici Burgundije s regijom Auvergne-Rhone-Alpes. Povratak u Dijon, glavni grad regije i pješački razgled grada s lokalnim vodičem. Grad u općoj kulturi poznat po senfu, jedan je od najljepših gradova Francuske. Nekoć su moćni burgundski vojvode vladali iz Dijona dobrim dijelom zapadne Europe, pa se Dijon u 14. i 15. st. može smatrati jednim od najvažnijih gradova Europe tog vremena, a zahvaljujući očuvanosti svoje povijesne jezgre Dijon se nalazi i na popisu zaštićene baštine UNESCO-a. Smještaj u izabrani hotel u poslijepodnevnim satima, slobodna večer. Noćenje.

2. dan: DIJON: fakultativni izlet ROUTE DES GRANDS CRUS I BEAUNE

Doručak. Slobodan dan za osobne programe. Preporučujemo svakako odlazak na fakultativni izlet ROUTE DES GRANDS CRUS i BEAUNE (doplata prilikom rezervacije aranžmana). Route des Grands Crus jedna je od najpoznatijih francuskih vinskih cesta koja se zbog svoje slikovitosti i upečatljivosti upisala i na UNESCO-v popis. Cesta vodi kroz najprestižnije burgundske vinograde i kraj 38 vinogradarskih sela između Dijona i Beuanea. Jedan od najvećih vinograda regije, Clos de Vougeot, smješten je u srcu te ceste i simbol je povijesti Burgundije.

Posjet poznatom dvorcu na imanju (ulaznica uključena u cijenu). Nakon posjeta Vougeout zaustavit ćemo se na ruti u Nuits Saint George, malom mjestu u sredinit rute s najboljim vinogradima Burgundije. Nuits Saint George je poznat i kao „Ville d’Espace“ (Svemirski grad) jer je prilikom slijetanja na Mjesec misije Apollo XV jedan od kratera nazvan imenom mjesta. Posjetit ćemo Domaine Armelle et Bernard Rion gdje ćemo nakon posjeta imanju, odnosno vinskom podrumu, degustirati 5 različitih vina. Na kraju ceste dolazimo do grada Beaune koji ćemo posjetiti uz lokalnog vodiča. Jedan od najpoznatijih gradova regije, Beaune je jedan i od najslikovitijih, a posebnu pozornost privlači njegova vijećnica čiji se raznobojni crjepovi na krovu uočavaju i prije ulaska u grad (ulaznica uključena u cijenu). Slobodno vrijeme za osobne programe i povratak u Dijon. Noćenje.

3. dan: DIJON: fakultativni izlet LYON

SRETAN USKRS!
Doručak. Slobodan dan za osobne programe. Danas preporučujemo izlet u regiju Auvergne-Rhone-Alpes i njezin glavni grad Lyon, treći grad po veličini u Francuskoj i nesunmnjivo gastronomsku prijestolnicu Francuske (doplata prilikom rezervacije aranžmana). Na strateškoj točki na ušću rijeka Saone i Rhone, Lyon je počeo privlačiti doseljenike još od 43.g.pr.Krista kad je tu osnovana rimska kolonija Lugdunum.

Posljednjih 500 godina Lyon je trgovački, industrijski, bankarski i gastronomski grad s nekim od najzanimljivijih muzeja Francuske (slavni Muzej tekstila npr.). Razgled starog grada (na listi UNESCO-a) s lokalnim vodičem i slobodno vrijeme za šetnju i uživanje u proljetnom ozračju grada. Povratak u Dijon u poslijepodnevnim satima. Slobodna večer. Noćenje.

4. dan: DIJON: fakultativni izlet L’AUXOIS – ZAGREB

Doručak. Slobodan dan za osobne programe i aktivnosti. Preporučujemo za kraj putovanja divnom Burgundijoom izlet u dio regije poznat pod nazivom L’Auxois (doplata prilikom rezervacije aranžmana). Posjet poznatom bivšem cistercitskom samostanu iz 1119. godine, Fontenay (ulaznica uključena). Putem po regiji zaustavit ćemo se u Chablisu, prekrasnom vinogradarskom gradiću čije je ime sinonim za bijela vina (degustacija svjetski poznatog vina uključena u cijenu).

U nastavku dana zaustavit ćemo se u Vezelayu, jednom od najslikovitijih mjestašca Burgundije, poznatom i kao mjesto hodočašća zbog navodnih relikvija Marije Magdalene u bazilici. Iz Vezelaya je krenula i 2. križarska vojna. Prije povratka u Dijon stat ćemo u ljupkom Semur-en-Auxois, mjestu koje još uvijek priziva ozračje utvrđenog srednjovjekovnog utvrđenog gradića. Povratak u Dijon i transfer u zračnu luku. Let posebnim zrakoplovom u večernjim satima.

CIJENA PAKET-ARANŽMANA PO OSOBI:

 • Hotel 3*: FM 4.380 kn / RC 4.580 kn
 • Hotel 4*: FM 4.780 kn / RC 5.080 kn
FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!
Zrakoplovne pristojbe (890 kn) uključene su u cijenu!
Doplata za jednokrevetnu sobu:
 • Hotel 3*: 940 kn
 • Hotel 4*: 1.390 kn
CIJENA PO OSOBI UKLJUČUJE: 
 • Uskrs u Dijonu i Burgundiji
 • prijevoz posebnim zrakoplovom na relaciji Zagreb-Dijon-Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe
 • voditelja putovanja
 • smještaj u odabranom hotelu 3* u dvokrevetnim sobama na osnovi tri noćenja s doručkom
 • autobusni prijevoz prema programu
 • razglede prvi dan s lokalnim vodičem
 • ulaznica u opatiju Cluny
 • povratni transfer
 • boravišnu pristojbu 
 • troškove organizacije i prodaje
CIJENA NE UKLJUČUJE:
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
 • fakultativne izlete i sadržaje
 • putno zdravstveno osiguranje 
 • troškove osobnih narudžbi. Uskrs u Dijonu i Burgundiji
Cijene izleta:
 • ROUTE DES GRANDS CRUS i BEAUNE (uključen lokalni vodič, ulaznica u dvorac, degustacije vina i senfa i ručak): 840 kn
 • LYON (uključen lokalni vodič i ručak): 690 kn
 • L’AUXOIS (uključen lokalni vodič, degustacija vina i ulaznica u samostan u Fontenayu): 840 kn

Napomene:
Izleti se uplaćuju prilikom rezervacije aranžmana, na licu mjesta neće biti moguće. Minimum prijavljenih za realizaciju izleta je 30 putnika. U SLUČAJU MANJEG BROJA PRIJAVLJENIH IZLET JE MOGUĆE REALIZIRATI UZ ADEKVATNU DOPLATU.

Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku prije polaska na put kao i tijekom samog putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Organizator zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%.

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40

Za ovo putovanje vrijede slijedeći Opći uvjeti putovanja odgovornog organizatora.

ŠIFRA ARANŽMANA: 2019-AT

Obilazak Dijon
Neko drugo putovanje?
SALZBURG I JEZERA
SALZBURG I JEZERA