Španjolska
Španjolska Sevilla

Uskrs – Andaluzija

Uskrs 2020. – Andaluzija

Uskrs 2020. – Andaluzija

SEVILLA, CORDOBA, GRANADA, MALAGA, RONDA

Zrakoplovne pristojbe kao i sve ulaznice uključene u cijenu aranžmana 

Predviđeni hoteli:
Cordoba: Hotel Cordoba Center 4*
Granada: Hotel Abba 4*
Sevilla: Hotel Exe Sevilla Macarena 4*

Datum polaska:

 • 08.04. -12.04.2020. – garantirani polazak

Plan putovanja:

1. dan ZAGREB – SEVILLA – CORDOBA / srijeda, 08.04.2020.

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb, na katu pored kioska Tiska, najkasnije 2 sata prije leta – u 10:15 sati. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa za Sevillu u 12:10. Dolazak u Sevillu u 16:10 po lokalnom vremenu. Autobusom nastavljamo prema 150 km udaljenoj Cordobi, grada s čak četiri lokaliteta na listi UNESCO-ve svjetske baštine, najviše na svijetu, više čak i od Rima i Pariza. Redom to su katedrala (džamija), povijesno središte grada, Medina Azahara i festival dvorišta; tradicija od 1918. godine kada lokalci svoja dvorišta u svibnju otvaraju za susjede, turiste i putnike namjernike… Po dolasku smještaj u hotel. Navečer predlažemo večernju šetnju Cordobom s voditeljem putovanja. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan CORDOBA – GRANADA / četvrtak, 09.04.2020.

Doručak i odjava iz hotela. Razgled nekadašnje prijestolnice maurskog kraljevstva El-Andalus: džamija “Mezquita” – simbol grada i čudo islamske arhitekture (ulaznica u cijeni), slikovita židovska četvrt sa sinagogom, stara gradska jezgra iz 10 st… Slobodno vrijeme za ručak, šetnju gradom ili kupnju suvenira. U poslijepodnevnim satima polazak prema Granadi, smještenoj u podnožju Sierra Nevade, posljednjem uporištu Maura na Pirinejskom poluotoku, u kojoj je živio i legendarni kraljevski par Izabela Kastiljska i Fernando Aragonski:..

Čak nekoliko španjolskih uzrečica govore o ljepoti ovoga grada koji će opčiniti svakoga: “Tko nije vidio Granadu, nije vidio ništa”; “Ako trebate vidjeti samo jedan grad u Španjolskoj – neka to bude Granada”, “Nema ničeg goreg nego doći u Granadu, a biti slijep”… Po dolasku, smještaj u hotel. Po smještaju slobodna večer za vlastite programe. Predlažemo odlazak na Flamenco, uz doplatu. Noćenje.

3. dan GRANADA – ALHAMBRA – GRANADA / petak, 10.04.2020.

Doručak. Odlazak na razgled prekrasne Alhambre, najznačajnije i najbolje očuvane arapske palače iz 13. st. (ulaznica u cijeni). Ovo arhitektonsko remek djelo jedno je od ne samo španjolskih, nego i europskih bisera. Maurski vladari su Alhambru zamislili kao raj na zemlji, stoga će vas cijeli kompleks zaista ostaviti bez daha i dati osjećaj uzvišenog mjesta. Palaču okružuju dobro očuvani vrtovi Generalife iz 14 st., te dva ulaza, Puerta de las Armas i Puerta de la Justicia. Obilazak nastavljamo razgledom Al Casabe, palače Carlosa V, Nasridskih palača i vrtova.

Toranj Comares najviši je u palači, a u njemu je bila smještena Prijestolnička, zvana još i Izaslanička dvorana, koju je koristio vladajući (sultan) kako bi primao svoje izaslanike. U 18. i 19. stoljeću Alhambra je ostala gotovo zaboravljena, u njoj su živjeli beskućnici i prosjaci, a Napoleon je u svojim pohodima razrušio čak dva tornja Alhambre. Srećom, tornjevi su obnovljeni, a od 1870. Alhambra je zaštićena i proglašena nacionalnim spomenikom, dok je od 1984. godine i na popisu UNESCO-ove svjetske baštine! Nakon razgleda kompleksa kraće slobodno vrijeme. Poslijepodne razgled Granade uz šetnju gradom: medresa, bazar, Plaza Nueva, (fakultativno mogućnost posjete kraljevskoj grobnici Izabele i Fernanda). Slobodna večer za vlastite programe. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan GRANADA – MALAGA – RONDA – SEVILLA / subota, 11.04.2020.

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja do Malage, rodnog grada Pabla Picassa. Po dolasku kratka panoramska vožnja gradom: Kongresna palača, Avenida de Andalucia, Plaza de la Marina.. Nastavak razgleda grada pješice: Katedrala ‘Manquita’, poznata zbog svog izgleda i kao “jednoruka katedrala”; Al Casaba, Teatro Romano, Plaza de la Merced, rodna kuća Pabla Picassa, crkva sv. Jakova – Santiago, gdje je kršten Picasso i Palacio de Buena Vista iz 16. St, gdje je i smješten Muzej Picassa.

Slobodno vrijeme za šetnju glavnom ulicom Calle Marques de Larios. Autobusom nastavljamo prema slikovitoj Rondi, smještenoj na strmoj litici, na 750 m nadmorske visine, s impresivnim kamenim mostom. Ronda je kolijevka koride, a legendarna matadorska obitelj Romero, tu je i postavila osnovna pravila borbe s bikovima. U kasnim poslijepodnevnim satima krećemo prema Sevilli. Po dolasku, smještaj u hotel. Slobodna večer za vlastite programe. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan SEVILLA – ZAGREB / nedjelja, 12.04.2020. / SRETAN USKRS!

Doručak i odjava iz hotela. Razgled prijestolnice Andaluzije: posjet Trgu Plaza de Espana, zasigurno najvećoj atrakciji parka Marie Luise jer se prostire na preko 50 000 četvornih metara, možda i najljepšim dijelom Seville. Sagrađen je u obliku polukruga i okružen arkadama, dok “otvoreni” dio gleda na 500 metara dug kanal. Trg ima desetke klupa od kojih svaka predstavlja po jednu španjolsku provinciju s ugraviranom mapom. Kako biste kući otišli sa spektakularnom fotografijom iz Seville, preporučamo da se popnete do glavnog balkon na trgu.

Razgled nas dalje vodi preko Reales Alcazar (ulaznica u cijeni), nekadašnje maurske vladarske palače i veličanstvene Sevillske katedrale (ulaznica u cijeni) s preko 30 oltara i slikama velikih španjolskih majstora Francisca Zurbarana i Goye, do mauzolej Kristofora Kolumba i 96 m visokog tornaj Giralda s intrigantnom maurskom dekoracijom. Nastavak šetnje do Barrio santa Cruz, gdje možete kušati brojne sevillske specijalitete, Plaza de Espana, Palacio de Pedro El Cruel, Torro del Oro, Casa Pilatos,…

Poslijepodne, preporučamo fakultativni odlazak na vožnju brodom rijekom Guadalquivir od Zlatnog Tornja – Torre d’ Oro, odakle su u 16. st. isplovljavali Magellan i Cortez, ili posjet Museo de Bellas Artes, s impresivnom kolekcijom Murilla, Zurbarana, Ribere te nekoliko platna Diega Velasqueza (ulaz besplatan). Slobodno vrijeme do transfera za zračnu luku za shopping i kupnju suvenira ili odlazak na pravi Tapas – prvu stvar koja padne na um kad govorimo o hrani i Sevilli. Iako ih možete naći diljem Španjolske, za one u Sevilli su najbolji. Jedna cijela četvrt grada posvećena je tapas barovima, no najposjećeniji su one u neposrednoj blizini katedrale Svete Marije od Mora.

Tapasi poput jamon serrana (pršut), croquetas ili papas bravas su najpopularniji, ali popis svih tapasa je izuzetno opširan. Transfer do zračne luke i prijava na let Croatia Airlinesa za Zagreb s predviđenim polijetanjem u 23:20 sati. Predviđeni dolazak u Zagreb u 03:10 sati ujutro u ponedjeljak, 13.04. Kraj programa.

Cijena aranžmana:

 • FIRST MINUTE  6.790 kn 
 • Redovna cijena 6.990 kn (sve uključeno u cijeni)

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta

Minimalan broj putnika: 15 / Maksimalan broj putnika: 45
Popusti i doplate:
 • 30% popusta za jedno dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi)
 • trokrevetne sobe za odrasle osobe po redovnoj cijeni, na upit
Informacije o letu: svi letovi
 • Prijevoznik: Croatia Airlines
 • 08APR ZAG – SVQ 12:10 15:10
 • 12APR SVQ – ZAG 23:10 02:10 +1
Cijena uključuje:
 • Uskrs 2020. – Andaluzija
 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Sevilla – Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi  do 15 kg maksimalnih dimenzija 158 cm i ručna prtljaga do 8 kg, dimenzija 55x35x25 cm.
 • jedno noćenje s doručkom u hotelu 4* u Cordobi u dvokrevetnim sobama
 • dva noćenje s doručkom u hotelu 4* u Granadi u dvokrevetnim sobama
 • jedno noćenje s doručkom u hotelu 4* u Sevilli u dvokrevetnim sobama
 • prijevoz autobusom i sve razglede prema programu 
 • ulaznica za Mesquitu i lokalnog vodiča, Cordoba
 • ulaznica za Alhambru i lokalnog vodiča, Granada
 • ulaznica za Alcazar i lokalnog vodiča, Sevilla
 • ulaznica za katedralu u Sevilli
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • boravišna pristojba
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja
Cijena ne uključuje:
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 1.790 kn, obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • flamenco show i večera, u Granadi 390 kn, plaćanje prilikom rezervacije aranžmana, minimalno 15 osoba
 • napojnicu za vodiča – po želji, nije obavezno, ukoliko ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 2-5 eur po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami ukoliko istu želite ostaviti)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Uskrs 2020. – Andaluzija

VAŽNE INFORMACIJE

 • vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlinesa objavljenom u 2019. godini i podložna su promjeni
 • zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte
 • Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda gradova, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima.
 • uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa
 • program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Uskrs 2020. – Andaluzija
NAPOMENA:
 • Kod charter letova, red letenja podložan je promijeni u vrlo kratkom vremenu pred polazak na put. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije polaska. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja,ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Radno vrijeme pojedinih znamenitosti je različito tako da se vremenski tijek razgledavanja može mijenjati.

Za ovo putovanje vrijede slijedeći Opći uvjeti putovanja odgovornog organizatora.

Šifra aranžmana: IP2020