Turska
Istanbul Turska

Nova godina – Istanbul i turska tura

Nova godina 2020. – Istanbul i turska tura

Nova godina 2020. – Istanbul i turska tura

Polazak:

 • 31.12. – 04.01.2020.

Plan putovanja:

1. dan ZAGREB – ISTANBUL

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska zrakoplova. Nakon preuzimanja putne dokumentacije prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu na liniji TK 1054 (Turkish Airlines) u 09.10 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 13.15 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja graničnih i carinskih formalnosti, transfer do hotela. Smještaj u hotel i fakultativni odlazak na krstarenje moćnim bosporskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju. Plovidba tijekom koje možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave, romantična mjestašca bosporskog prolaza i brojne lokacije na kojima su snimane poznate turske serije. U večernjim satima individualni doček Nove godine.

2. dan ISTANBUL – EDIRNE

SRETNA NOVA GODINA!
Poslije doručka obilazak hipodroma koji je nekoć služio za konjske trke, a danas je memorijalni trg s impozantnim obeliskom; razgled Plave džamije, monumentalnog zdanja i posljednje velike kraljevske džamije, jedinstvene sa svojih šest minareta i ukrasima od plavog porculana po kojima je i dobila ime. Zatim slijedi odlazak u palaču Topkapi (ulaznica nije uključena), osmanski carski dvorac kojeg je sagradio sultan Mehmed II, te posjet bazilici Cisterna (ulaznica nije uključena), poznatoj i pod nazivom Utonula palača, najveća od nekoliko stotina antičkih rezervoara vode koja još uvijek leži ispod Istanbula, svakako najneobičnija turistička atrakcija u gradu.

U nastavku posjet Aja Sofiji (ulaznica nije uključena) iz 6. st., najpoznatijoj građevini Istanbula sagrađenoj u doba cara Justinijana. Prvotno je bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća tog vremena. U poslijepodnevnim satima posjet živopisnoj egipatskoj tržnici začina i Grand Bazaaru, zatvorenoj tržnici i najvećem bazaru na svijetu s više od 4000 trgovina, gdje možete osjetiti čar kupovine zlata, tekstila, suvenira i dr. Odlazak prema gradu Edirne, najzapadnijem turskom gradu, šarmantnom pitoresknom mjestu bogate povijesti i arhitekture. Smještaj u hotel, noćenje.

3. dan EDIRNE – DARDANELI – ASSOS

Doručak u hotelu. Odlazak u razgled grada: Obilazak džamije Uc Şerefeli sa svoja četiri osebujna minareta različitog dizajna i Eski džamije, najmanje i najstarije džamije poznate po kaligrafskim natpisima na unutarnjim zidovima. Kratka pauza i predah u ulici Saraclar, pješačkoj ulici s mnoštvom trgovinama i restorana. Vožnja do Dardanela. Prelazak brodom na azijsku stranu ovog famoznog tijesnaca, uskog prirodnog tjesnac između Europe i Azije.

Ovdje ćete imati vrijeme za istraživanje replike trojanskog konja koja je korištena u filmu Troja. Naše sljedeće odredište bit će žrtvenici područje koje je od davnina građeno za bogove i koristi se za blagoslov bogova. Drugo odredište su gradske zidine stare 3700 godina. Nastavak vožnje prema Behramkale-u (Assosu), domu Aristotela u kojem je osnovao filozofsku školu i proveo svoja najranija istraživanja iz područja zoologije, biologije i botanike. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

4. dan ASSOS – BURSA 

Nakon doručka, odlazak u obilazak Assosa. Iako je službeno nazvan Behramkale, većina ljudi ovaj grad i dalje naziva po drevnom imenu Assos. Nastavak putovanja prema Bursi, grad u kojem su sahranjene sultanije Hurem i Mahidevran. Dolazak u Bursu, grad koji zauzima posebno mjesto u srcu Turaka jer je jedno vrijeme bio prijestolnica velikog Otomanskog carstva. Po dolasku slijedi obilazak Burse i njenih znamenitosti kao što su: Ulu džamija ili tzv. Velika džamija, Koza han i araste, Džamija sultana Orhana, Zelena džamija i Zeleno turbe, Stari hrast. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

5. dan BURSA – ISTANBUL – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja prema Istanbulu. Prijava na let za Zagreb i polijetanje zrakoplova u 18.55 sati na liniji TK 1055 (Turkish Airlines). Dolazak u Zagreb u 19:05 sati.

Cijena aranžmana:

5 dana / 4 noćenja31.12.-4.1.
Cijena paket aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi4.980 kn
FM* 4.785 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu 990 kn  
*Zrakoplovne pristojbe (1.090 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.

FIRST MINUTE POPUST NA REDOVNU CIJENU 5% PO OSOBI ZA REZERVACIJE DO 60 DANA PRIJE POLASKA
ILI DO POPUNJENJA PREDVIĐENIH KAPACITETA.

Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja) i ne može se kombinirati s drugim popustima.

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15
Cijena paket-aranžmana uključuje: 
 • Nova godina 2020. – Istanbul i turska tura
 • prijevoz zrakoplovom Zagreb – Istanbul – Zagreb,
 • zrakoplovne pristojbe,
 • 4 noćenja s doručkom u hotelima 4*: 1 noćenje u Istanbulu, 1 noćenje u Edirne, 1 noćenje u Assosu i 1 noćenje u Bursi,
 • sve transfere i usluge prema programu,
 • uslugu voditelja putovanja,
 • uslugu izrade vize,
 • troškove organizacije i prodaje putovanja.
Cijena paket-aranžmana ne uključuje: 
 • fakultativne sadržaje,
 • paket ulaznica,
 • napojnice za lokalnog vodiča i vozača,
 • zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja,
 • vizu za Tursku (250 kn). Nova godina 2020. – Istanbul i turska tura
Fakultativni sadržaji:
 • Doplata za paket ulaznica: 450 kn 
 • Paket ulaznica uključuje Assos, Truva, Truva muzej, Topkapi palaču, Aja Sofiju, baziliku Cisterna.
 • Krstarenje Bosporom: 420 kn 
 • Cijena uključuje: transfer do pristaništa, lokalnog vodiča, vožnja brodom i ručak
VIZA: 
 • Potrebna za državljane Republike Hrvatske. Cijena po osobi 290 kn.
 • Putnici za elektronsku vizu mogu aplicirati putem internetske stranice www.evisa.gov.tr 
 • Cijena online vize je 20,70 USD – Multiple Entry Visa koja vrijedi 180 dana, a unutar tog perioda dozvoljen je boravak u Republici Turskoj najviše 90 dana. Putovnica treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. gencija radi besplatno uslugu apliciranja u ime i za račun putnika, ukoliko na vrijeme dostavite ispunjen formular na prodajno mjesto, do 10 dana prije polaska. Viza će putnicima biti uručena u Zzačnoj luci na dan putovanja od strane voditelja putovanja. Nova godina 2020. – Istanbul i turska tura


Putnici za elektronsku vizu mogu aplicirati putem internetske stranice www.evisa.gov.tr 
Cijena online vize je 20,70 USD – Multiple Entry Visa koja vrijedi 180 dana, a unutar tog perioda dozvoljen je boravak u Republici Turskoj najviše 90 dana. Putovnica treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Atlas radi besplatno uslugu apliciranja u ime i za račun putnika, ukoliko na vrijeme dostavite ispunjen formular na prodajno mjesto, do 10 dana prije polaska. Viza će putnicima biti uručena u Zzačnoj luci na dan putovanja od strane voditelja putovanja.

Za ovo putovanje vrijede slijedeći Opći uvjeti putovanja odgovornog organizatora.

Šifra aranžmana: AT2020