Zimski praznici - Budimpešta
Mađarska Budimpešta

Nova godina 2020. – Budimpešta, Bratislava i Beč

Nova godina 2020. – Budimpešta, Bratislava i Beč

Nova godina 2020. – Budimpešta, Bratislava i Beč

Datum polaska:

 • 30.12.-01.01.2020. – POPUNJENO!

Plan putovanja:

1. dan. ZAGREB – BUDIMPEŠTA – BRATISLAVA

Polazak iz Zagreba s Autobusnog kolodvora s turističkih perona 502-506 u 05:30 sati. Moguć polazak iz Varaždina uz obaveznu najavu prilikom rezervacije smještaja. Vožnja kroz Mađarsku uz zaustavljanje za odmor i kavu putem. Put nas vodi iznad područja Blatnog jezera i blizu jezera Velence do Budimpešte. Po dolasku u Budimpeštu, razgled grada autobusom i pješice približit će nam najvažnije povijesne znamenitosti i zanimljivosti: Trg heroja podignut za tisuću godina dolaska Mađara, aveniju Andrassy najljepšu gradsku ulicu sa sjajnim palačama i Operom, mostove na Dunavu, Citadelu, budimsku utvrdu sa crkvom sv. Matjaša i kraljevskom palačom.

Slobodno vrijeme u pješačkoj zoni Vaci Utce s bogatom ponudom suvenirnica, trgovina, ugostiteljskih lokala i šetalištem uz Dunav. Uživajte u prednovogodišnjem ugođaju i vrevi mađarske prijestolnice! Nastavak vožnje prema Bratislavi. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan BRATISLAVA 

Doručak. Razgled grada: Stari grad Bratislavsky Hrad – stara gradska vijećnica – Michalski toranj – Katedrala sv. Martina – Academia Istropolitana – Slovačko narodno kazalište – glavni gradski trg. Slobodno vrijeme za osobne programe, odličan shopping u shopping centru Eurovia, fakultativnu plovidbu brodom po Dunavu ili uživanje u novogodišnjem gradskom ozračju. Navečer se možete pridružiti proslavi Nove Godine u gradskom središtu. Pridružite se proslavi Nove godine na ulicama i trgovima slovačke prijestolnice! Noćenje.

3.dan BRATISLAVA – BEČ – ZAGREB – SRETNA NOVA GODINA!

Doručak. Kratka jednosatna vožnja do Beča. Panoramski razgled Beča autobusom: Ring – Opera – veliki muzeji – Parlament – Hofburg, te šetnja s pratiteljem do katedrale sv. Stjepana. Slobodno vrijeme za ručak, šetnju ili osobne programe. Vožnja do dvorca Schönbrunn. Mogućnost posjeta unutarnjim prostorijama dvorca kao i šetnja velikim parkom. Odlazak iz Beča u 17 sati. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima

Cijena aranžmana:

datum polaska30.12.
First Minute cijena950
Redovna cijena1.050
First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Rok za prijavu: 10 dana prije polaska. 

Minimalan broj putnika: 40
Cijena uključuje:
 • Nova godina 2020. – Budimpešta, Bratislava i Beč
 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu putovanja
 • 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3* u Bratislavi
 • turističkog pratitelja tijekom puta
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana
Cijena ne uključuje:
 • Doplata za jednokrevetnu sobu: 290 kn
 • Ulaznica za dvorac Schönbrunn, Imperial tura  odrasli 14,20 EUR, Grand Tour 17,50 EUR (ulaznica uključuje audio slušalice na jednom od stranih jezika ili tekst na hrvatskom jeziku, vrijeme i mogućnost ulaza u dvorac određeno je ukupnim brojem posjetilaca)
 • Informativne cijene ulaznica za muzeje u Beču (mogu biti podložne promjeni): ulaznica za povijesno-umjetnički muzej KHM 16 EUR , Albertina 16 EUR, Carska riznica 12 EUR, Carski apartmani u Hofburgu 13,90 EUR, muzej Ludwig 12 EUR, muzej dvorca Belvedere 16 EUR, Kunstforum 11 EUR
 • Troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja. Nova godina 2020. – Budimpešta, Bratislava i Beč
Popusti: 
 • Djeca do 12 godina starosti u pratnji dvije odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 10% popusta. Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 5% popusta.
Napomena:
 • Ukrcaj putnika moguć je u Zagrebu i Varaždinu (benzinska postaja Crodux u Varaždinu, Gospodarska bb) uz obaveznu najavu polaska prilikom rezervacije. Iskrcaj putnika moguć je samo u Zagrebu.
Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
 • Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
  • sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
  • sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn
Napomena: 
 • organizacija dočeka Nove godine na otvorenom u europskim gradovima u nadležnosti je gradskih vlasti i turističkih ureda. Organizator putovanja nema utjecaja na održavanje dočeka, koncerata, priredbi itd. Nova godina 2020. – Budimpešta, Bratislava i Beč
Praktične napomene: 
 • Valuta u Austriji i Slovačkoj je euro. Valuta u Mađarskoj je mađarska forinta (HUF). Forinte se mogu nabaviti u Hrvatskoj prije početka putovanja (tečaj može biti povoljniji) ili zamijeniti na licu mjesta. Zamjena hrvatskih kuna u forinte moguća je u Budimpešti u nekim mjenjačnicama. Fakultativni sadržaji se na licu mjesta uplaćuju u eurima.
Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
 •   Za državljane Republike Hrvatske  viza za Austriju,Slovačku i Mađarsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.
 • Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi. Završno pismo šaljemo 2 dana prije prije početka putovanja. Nova godina 2020. – Budimpešta, Bratislava i Beč

Za ovo putovanje vrijede slijedeći Opći uvjeti putovanja odgovornog organizatora.

Šifra aranžmana: BP2020

Neko drugo putovanje?
Sjaj velikih gradova
Pariz, London, Amsterdam – 9 dana