Grčka
Grčka Atena

Nova godina 2020. – Atena

Nova godina 2020. – Atena

Nova godina 2020. – Atena

Datum polaska:

 • 28.12.2019. – Popunjeno!

Plan putovanja:

1.dan: ZAGREB – ATENA 

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Polazak zrakoplova na liniji JU231 u 10:00 sati s međuslijetanjem u Beogradu, dolazak u Atenu u 15:45 sati po lokalnom vremenu. Transfer do hotela i smještaj u sobe. Odlazak s voditeljem putovanja u središte grada u orijentacijsku šetnju. Atena, kolijevka demokracije i mjesto rođenja filozofije, kazališta i europske umjetnosti, beskrajno je šarmantan grad, živahan i šarolik.

U Ateni čovjek ima osjećaj da život traje 24 sata dnevno, ulice vrve ljudima i danju i noću, toplina grada izvire iz svake njegove pore. Mnoštvo restorana iz kojih dopire žamor, fantastična gastronomija i povoljne cijene čine brojne četvrti, među kojima se ističe Plaka u središtu grada, vrlo posjećenima, privlačnima i obljubljenima. Navečer zajednički odlazak s voditeljem upravo u Plaku podno Akropole, živahne četvrti s bezbrojnim tavernama i uskim vijugavim ulicama orijentalnog prizvuka – fakultativno moguća večera s folklornim programom. Povratak u hotel s voditeljem putovanja. Noćenje.

2.dan: ATENA

Doručak. Poludnevni razgled Atene autobusom i pješice u pratnji službenog gradskog vodiča: trgovi Omonia i Sintagma, glavni gradski trgovi grčke prijestolnice – parlament – klasicističke palače monumentalnih ulica Stadiou i Panepistimiou – „Kallimarmaro“, Panhelenski stadion izgrađen od bijelog mramora za prvu olimpijadu modernih vremena 1896.g. – monumentalna Hadrijanova vrata iz rimskog perioda na ulazu u svetište Zeusa Olimpskog – atenska Akropola, centar antičkog grčkog svijeta i jedan od najznačajnijih spomenika svjetske kulturne baštine s hramovima Partenon i Erehteon te panoramskim pogledom na Atenu.

Slobodno poslijepodne za osobne programe. Predlažemo uspon na 278 visoko brdo Lykabetos kako biste uživali u pogledu na Atenu s veličanstvenom Akropolom – s atenskog „kućnog brda“, kako nazivaju Lykabetos, pruža se pogled od kojeg zastaje dah! Nekoć davno na vrhu brda koje „nadgleda“ Atenu nalazio se hram Zeusu, a danas je Lykabettos na glasu kao jedno od najromantičnijih atenskih lokacija koju nikako ne smijete propustiti. Povratak u hotel u individualnom aranžmanu. Noćenje.

3.dan: ATENA: FAKULTATIVNI IZLET ARGOLIDA – MIKENA I EPIDAUR

Doručak. Slobodan dan za vlastite programe. Preporučujemo odlazak na cjelodnevni izlet Argolida (uplata u poslovnici prilikom kupovine aranžmana), izlet na Peloponez i na neke od najpoznatijih arheoloških lokaliteta: Epidaur i Mikenu. Antički Epidaur bio je svetište boga liječništva, Asklepija. Epidaur je bio i ostao slavan zbog svojeg veličanstvenog amfiteatra, poznatog po iznimnoj akustici (doplata za ulaznicu na licu mjesta).

Osnivač antičke Mikene bio je grčki junak Perzej. U 19.st. arheolog Heinrich Schliemann otkrio je tijekom boravka u selu Mikinesu ostatke mikenske kulture iz kasnog grčkog brončanog doba (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Povratak u Atenu u kasne poslijepodnevne sate. Navečer moguć zajednički odlazak s voditeljem putovanja do četvrti Plaka podno Akropole, živahne četvrti s bezbrojnim tavernama i uskim vijugavim ulicama orijentalnog prizvuka – moguć fakultativni odlazak na grčku večeru s folklornim programom (doplata na licu mjesta voditelju putovanja). Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan: ATENA: FAKULTATIVNI IZLET CAP SOUNIO 

Doručak. Slobodan dan za vlastite programe. Preporučujemo poludnevni izlet na 69 km udaljen Cap Sounio (doplata prilikom rezervacije aranžmana). Vožnja slikovitom atenskom rivijerom odvest će nas do glasovitog rta Sounio, poznatog po Posejdonovu hramu i jedinstvenoj lokaciji na najjužnijem rtu poluotoka Atike. Tu se Menelaj zaustavio na svom putovanju iz Troje, a kralj Egej se bacio u more koje je tako dobilo njegovo ime (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Poznat po iznimnoj lokaciji, Cap Sounion je nezaobilazna točka pri posjetu Ateni.

Poslije posjeta rtu povratak u Atenu i slobodno poslijepodne. Navečer doček Nove godine u vlastitom aranžmanu (organizacija dočeka Nove godine na ulicama i trgovima u isključivoj je nadležnosti gradskih turističkih ureda). Noćenje.

5.dan: ATENA – ZAGREB

SRETNA NOVA GODINA!
Kasniji doručak. Slobodno prijepodne (odjava iz soba do 12 sati). Transfer za zračnu luku u 13 sati. Let na liniji JU 513 u 16:20 sati po lokalnom vremenu s međuslijetanjem u Beogradu, dolazak u Zagreb u 19:35 sati.

Cijena aranžmana:

Polazak:
4 dana / 3 noćenja
28.12.2019.-1.1.2020.
Cijena paket aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi4.680 kn
FM* 4.480 kn
Jednokrevetna soba (doplata)1.090 kn
Zrakoplovne pristojbe (doplata)1.090 kn
*FM popust u odnosu na redovnu cijenu vrijedi do obavijesti o popunjenosti kapaciteta! Ovaj popust isključuje moguće druge popuste ili posebne akcije!

(Zrakoplovne pristojbe u iznosu od 1.190 kn uključene u cijenu!)
SOBA S POMOĆNIM LEŽAJEM NA UPIT!

CJELODNEVNI IZLET ARGOLIDA: 370 kn(na osnovi 20 prijavljenih putnika/minimum za realizaciju izleta)

POLUDNEVNI IZLET CAP SOUNIO: 240 kn(na osnovi 20 prijavljenih putnika/minimum za realizaciju izleta)

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 20
RED LETENJA:
 • JU231    28DEC        ZAGBEG          1000  1105                                           
 • JU512    28DEC        BEGATH          1220  1450                                          
 • JU513    01JAN         ATHBEG          1630  1710                                          
 • JU234    01JAN         BEGZAG          1820  1935
CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: 
 • Nova godina 2020. – Atena
 • prijevoz zrakoplovom prema programu,
 • zrakoplovne pristojbe,
 • 4 noćenja u hotelu 3/4* u Ateni u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s buffet doručkom,
 • uslugu voditelja putovanja,
 • transfer od/do zračne luke u Ateni,
 • poludnevni razgled grada uz službenog gradskog vodiča, te
 • troškove organizacije i prodaje

CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: 

 • ulaznice u muzeje, spomenike i kulturno-povijesne sadržaje koje nisu navedene kao uključene,
 • fakultativne sadržaje,
 • karte za javni prijevoz u Ateni,
 • putno zdravstveno osiguranje (preporučujemo!),
 • napojnice lokalnim pružateljima usluga i osoblju, te
 • troškove osobnih narudžbi. Nova godina 2020. – Atena
CIJENE ULAZNICA (prema stanju u ožujku 2019. g., podložne promjeni):
 • Akropola 10 €,
 • Muzej Akropole 5 €,
 • Nacionalni arheološki muzej 10 €,
 • Cap Sounion
 • 8 €, Mikena 12 €,
 • Epidaur 12 €
NAPOMENE: 

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Ateni, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima, te o procjeni voditelja putovanja. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu podložna su promjeni.

Za ovo putovanje vrijede slijedeći Opći uvjeti putovanja odgovornog organizatora.

Šifra aranžmana: AT2019

Neko drugo putovanje?
Španjolska
Zimski praznici u Barceloni