Nordkap 2020.
Norveška

Nordkap 2020.

Nordkap 2020.

Nordkap 2020.

Nordkap 2020. datum polaska:

 • 05.08. – 16.08.2020.

Plan putovanja:

1.dan Zagreb-Kopenhagen 05.08.2020.

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb, na katu pored kioska Tiska, najkasnije dva sata prije leta. Polazak za Kopenhagen letom Croatia Airlines OU480 u 8:35 sati s dolaskom u 10:30 sati. Po dolasku u srednjovjekovnu dansku prijestolnicu, odlazak na razgled grada: Palača Amalienborg (rezidencija danskih kraljeva), gradska vijećnica, dvorac Kristianborg – današnje sjedište parlamenta, kraljevsko kazalište, Morska sirena (simbol grada). Odlazak do hotela i smještaj. Ostatak dana slobodan za osobne programe. Mogućnost odlaska s voditeljem putovanja prema gradskoj jezgri staroj preko 850 godina.

Ovaj grad se smatra jednim od najužurbanijih gradova Skandinavije. Grad koji je prepun crkvi, muzeja, kulturnih spomenika, ali i kafića, restorana svakako će vas oduševiti. Na ulicama nad autima prevladavaju pješaci i biciklisti. Ubrzo ćete vidjeti kako je lako zavoljeti ovaj grad i njegove opuštene stanovnike. Šetnju ćemo završiti u Nyhavn-u najpitoresknijoj danskoj luci prepoznatljivoj na svim razglednicama grada, uvijek punoj ljudi, kafića, restorana. Povratak u hotel. Noćenje.

2.dan Kopenhagen – most Öresund – Lund – Jönkoping 06.08.2020.

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja prema Švedskoj započet će prolazom mosta Öresund, arhitektonskog čuda dugog gotovo 8000 metara koji spaja švedsku obalu s umjetnim otokom Peberholmom na sredini prijelaza dok mu tunel koji čini pristupni put jednim dijelom prolazi ispod razine mora. Most spaja dansku prijestolnicu s Malmöom, jednim od najvećih švedskih gradova smještenim u poznatoj regiji Skane. Vožnja prema Lundu, gradu koji je danas jedan od najpoznatijih skandinavskih sveučilišnih gradova sa sveučilištem koje datira u 1666. godinu, a poznat je i po luteranskoj katedrali koja je jedna od najpoznatijih skandinavskih crkvi, dok je do sredine 16.stoljeća bila rimokatolička katedrala u kojoj su se krunili rani kraljevi Sjevera. Šetnja središtem Lunda.

Nastavak vožnje kroz najjužniju švedsku pokrajinu Skane prema velikim crnogoričnim šumama i jezerima Smalanda koji je jedna od najvećih povijesnih švedskih pokrajina, poznata po svojim prirodnim ljepotama, ali i poznatim kulinarskim poslasticama: švedskom tortom od sira s jagodama – ostakaka, dimljenoj kobasici isterband i džemu od brusnica. Dolazak na obale jezera Vättern, drugog najvećeg jezera u Švedskoj koje se zbog svoje prirodne ljepote našlo na mnogobrojnim razglednicima ove regije. Ovo jezero zbog svoje veličine i oblika podsjeća na more, a  pretpostavlja se da sam naziv dolazi od švedske riječi „voda“. Smještaj u hotel u Jönkopingu, najvećem gradu na obali jezera. Noćenje.

3.dan Jönkoping – Stockholm – Uppsala 07.08.2020.

Doručak. Vožnja uz obalu jezera Vättern prema Stockholmu. Panoramski ćemo proći po otocima Södermalm i Kungsholmen do Östermalma gdje ćemo se zaustaviti kod Fjälgattana s kojeg se pruža prekrasan pogled na otok Gamla Stan. Po spuštanju u stari dio grada nastavljamo s pješačkim razgledom. Riječ je o jednoj od najbolje sačuvanih srednjovjekovnih četvrti u Europi, a upravo je to jezgra otkud se Stockholm razvija i gdje je zapravo nastao. Jedna od najvećih atrakcija Gamla Stana jest Kraljevska palača, jedna od najvećih u svijetu s više od 600 prostorija. Mnogobrojne crkve i muzeji nalaze se u ovoj četvrti, kao i nacionalna katedrala i Nobelov muzej.

U srcu četvrti je glavni trg Stortorget, čest fotografski motiv na razglednicama grada. Kraće slobodno vrijeme za kupnju suvenira. Vožnja prema Uppsali, sjedištu najstarijeg sveučilišta u Skandinaviji i duhovnoj prijestolnici Švedske.  U ovom se gradu rodio proslavljeni švedski redatelj, pisac i producent Ingmar Bergman, koji iako je nekoliko puta bio nominiran za nagradu Oscar, nikada istu nije osvojio. Šetnja središtem grada u kojem se posebno ističu katedrala koja je sjedište nacionalne luteranske crkve i najviša crkva u nordijskim zemljama, zgrada sveučilišta, dvorac Gustava Vase-švedskog kralja iz 16.stoljeća koji se smatra „ocem nacije“ … Smještaj u hotel. Noćenje.

4.dan Uppsala – Sundsvall „kameni grad“ – Švedska visoka obala – Umea -Skelleftea 08.08.2020.

Doručak. Vožnja kroz guste crnogorične šume prema gradu Sundsvallu, poznatom kao kameni grad s obzirom da su se očuvale mnogobrojne kamene palače trgovaca i plemića sjevera te kameni trgovi, iako je grad tokom povijesti izgorio čak pet puta. Šetnja središtem Sundsvalla i kraće slobodno vrijeme za kupnju suvenira. Nastavak vožnje prema poznatoj Visokoj obali, djelu švedske obale Botničkog zaljeva u općinama Kramfors, Härnösand i Örnsköldsvik. Ovo područje je nezamjenjivo za proučavanje  uzdizanja tla; zemljine kore i zemljinog plašta te opadanja eustacija u postglacijalnom topljenju ledenjaka.

Od posljednjeg ledenog doba razina mora je na ovom mjestu opala čak 800 metara pri čemu je nastao neobičan krajolik stijenovitih obala koje su 2000.godine upisane na UNESCO-ov popis mjesta svjetske baštine. Pogledi s obalne ceste uistinu oduzimaju dah i otkrivaju svu čar ovog posebnog zemljopisnog fenomena. Posjet gradu Umea, smještenom na pritoku rijeke Ume u Botnijski zaljev. Ovaj grad nazivaju i „gradom breza“ i glavni je grad pokrajine Norrland, a danas je i važno sveučilišno  te edukacijsko, tehničko i medicinsko središte sjeverne Švedske. Vožnja prema gradu Skelleftea, gradu zlata i bakra – metala koji su u povijesti pomogli razvoju ovog grada, ali i dalje ga čine poznatim rudarskim središtem. Smještaj u hotel. Noćenje.

5.dan Skelleftea – Lulea – Sjeverni polarni krug – Levi 09.08.2020.

Doručak. Vožnja prema gradiću Lulea, glavnom mjestu provincije Norrbotten. Posjetit ćemo crkveni grad Gammelstad koji se nalazi na listi spomenika pod zaštitom UNESCO-a. Na ovom mjestu ćete vidjeti 450 malih kućica koje su sagrađene oko crkve kako bi olakšale dolazak i boravak stanovništva iz udaljenih sjevernih mjesta koji su često kilometrima pješačili do prve crkve. Nastavak vožnje prema Sjevernom polarnom krugu. Obalna cesta će nas dovesti do kraja Botnijskog zaljeva  te ćemo vožnju nastaviti  kroz slabo naseljenu unutrašnjost i prirodne ljepote dalekog sjevera koje se odlikuju bistrim rijekama s velikim brzacima i mnoštvom ribe, gustim šumama i stadima sobova. Ovi prizori će nas dočekati i na ulasku u Sjeverni polarni krug. Foto pauza uz znak ulaska u najsjeverniji dio europskog kontinenta. Smještaj u hotel u okolici Levija, najpoznatijeg finskog skijališta. Noćenje.

6.dan Levi – Norveška Laponija – Altafjord – otok Mageroya – Nordkap 10.08.2020.

Doručak. Vožnja kroz područje Laponije; prekrasni pejsaži, beskonačne šume sjevera i stada sobova pružaju uistinu neponovljiv doživljaj ovog neotkrivenog područja koje se ponosi svojim prekrasnim prirodnim ljepotama i velikim divljinama. Proći ćemo preko najveće norveške visoravni Finnmarksvidda koja se proteže na visini 300-500 metara iznad razine mora i naselja norveških Samija Kautokeino koji je jedan od kulturnih centara sjevernih Samija uz Karašjohka-Karasjok do Altafjorda. Gradić Alta je turističko središte kojim prolazi istoimena rijeka i mjesto s najstarijim slikama na stijenama zaljeva Jiepmaluokta na sjeveru Europe koje su pod zaštitom UNESCO-a (u cijenu aranžmana uključena ulaznica za muzej i park sa stijenama).

Ovaj gradić je bio dosta uništen u bombardiranju tokom Drugog svjetskog rata te je većina kuća obnovljena poslije istoga. Jedna od poznatijih znamenitosti grada je novoizgrađena Polarna katedrala u modernističkom arhitektonskom stilu. Vožnja preko nacionalnog parka i divlje visoravni Sennaland do otoka Mageroya koji je povezan tunelom Nordkap ispod razine mora. Smještaj u hotel na otoku. Večernja vožnja do stijene Nordkap  visoke 307 metara (ulaznica za Nordkap centar uključena je u cijenu aranžmana). U Nordkap centru je izložena izložba povijesti istraživanja krajnjeg sjevera Europe, a najveći doživljaj je naći se ispod simbola Nordkapa – zemaljske kugle koja je tokom ljeta gotovo cijeli dan obasjana dnevnom svjetlošću jer je razlika u količini dnevne svjetlosti jedva primjetna. Nalazite se na najsjevernijoj točci dalekog sjevera i između Vas i Sjevernog pola više nema čvrstog kopna! Povratak u hotel. Noćenje.

7.dan Nordkap – Porsangerfjord – Karasjok –  jezero Inari – Nacionalni park Luosto 11.08.2020.

Doručak. Odlazak s otoka Mageroya i vožnja uz obale Olderfjorda i Porsangerfjorda koje obiluju mnogobrojnim plažama, a na dalekom sjeveru je običaj na plaži izgraditi kamenu piramidu želja. Zaustavit ćemo se u Karasjoku koji se smjestio uz rijeku Karasjohka i u kojem se nalazi parlament Sami naroda. Sami su autohtoni narod sjevera kojih danas ima oko 70.000 i dalje žive u Norveškoj, Švedskoj, Finskoj i Rusiji. Odlikuju se dugom povijesti i kulturnom baštinom te sami sebe nazivaju Sami, dok naziv Laponci smatraju pogrdnim.

Nastavak vožnje i prelazak finske granice. Vožnja kroz Nacionalni park Luosto koji je nastao 2005.godine spajanjem Luosta s finskim najstarijim nacionalnim parkom Pyhätunturi te je time istovremeno postao najstariji i najnoviji nacionalni park na čijim proplancima starijim od dva bilijuna godina rastu crnogorične šume starije od 200 godina. Smještaj u hotel. Noćenje.

8.dan Luosto – selo Djeda Božićnjaka – Rovaniemi – Oulu – zemlja tisuću jezera 12.08.2020.

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja prema selu Djeda Božićnjaka smještenome u sjevernom polarnom krugu. Ovdje Božić traje cijelu godinu, možete kupiti poklone za naredne blagdane, poslati čestitke koje će doći na Božić, slikati se s Djedom Božićnjakom i njegovim pomoćnicima. Vožnja preko obližnjeg grada Rovaniemija koji je gradio i poznati finski arhitekt Alvar Aalto. Nastavljamo vožnju prema obali Baltičkog jezera. Posjetit ćemo grad Oulu poznat po mnogobrojnim eksperimentima s tehnološkim postignućima, ali i živopisnom tržnicom. Smještaj u hotel. Noćenje.

9.dan Zemlja tisuću jezera – Helsinki – brod 13.08.2020.

Rani doručak. Odjava iz hotela. Vožnja prema Helsinkiju kroz područje Zemlje Tisuću Jezera s obzirom da Finska ima više od 188.000 jezera koja tvore neobične pejsaže jezera, crnogoričnih šuma i drvenih kuća s crvenim krovovima. Razgled grada autobusom i pješice: Parlament, Nacionalni muzej, Opera, Gradska vijećnica, katedrala, crkva u kamenu Temppeliaukio, koncertna dvorana Finlandia, djelo arhitekta Avara Aalta, park i spomenik skladatelju Jeanu Sibeliusu.

Danas je Helsinki moderno, europsko, kulturno središte čiji je kozmopolitski način života u savršenoj harmoniji s prirodom. Duga povijest manifestira se u brojnim spomenicima koje ćete vidjeti za vrijeme razgledavanja, kao i moderne primjere arhitekture poznate po jednostavnosti, funkcionalnosti i eleganciji. U poslijepodnevnim satima ukrcaj na brod i smještaj u kabine. Noćna plovidba Baltikom prema Švedskoj kroz tisuće arhipelaga i otoka. Noćenje u kabinama na brodu.

10.dan brod – Stockholm – Vadstena – Helsingborg 14.08.2020.

Doručak na brodu. Iskrcaj s broda u Stockholmu. Nastavak vožnje do obale jezera Vättern. Ovo jezero presjeca Göta kanal, jedinstveni kanal izgrađen početkom 19.stoljeća kako bi povezao Göteborg s Baltičkim morem. Posjetit ćemo mjesto Vadstena koje je povezano sa zaštitnicom Švedske sv. Brigitom koja je upravo ovdje osnovala prvi samostan Reda sv. Brigite, dok je dvorac jedan od najbolje očuvanih primjeraka iz razdoblja kralja Gustava Vase. Nastavak vožnje prema regiji Skane. Smještaj u hotel u Helsingborgu. Noćenje.

11.dan Helsingborg – Helsingor – Kopenhagen 15.08.2020.

Doručak. Odjava iz hotela. Ukrcaj na brod u švedskoj luci Helsingborg, plovidba preko tjesnaca do danskog Helsingora. U Helsingoru se nalazi dvorac Kronborg Slot u kojem je Shakespeare smjestio radnju Hamleta. Nastavak vožnje prema Kopenhagenu, najvećem gradu Skandinavije. Odlazak do hotela kako bismo ostavili prtljagu u posebnoj prostoriji. Slobodan dan za vlastite programe. Predlažemo da posjetite neki od muzeja poput Nacionalnog muzeja ili Povijesnog muzeja, posjet Zoološkom vrtu ili posjet zabavnom parku Tivoli s mnoštvom atrakcija i restorana. Navečer moguć odlazak na fakultativnu vožnju brodom kanalima kako bi doživjeli glavni danski grad s morske strane (uz doplatu prilikom rezervacije). Noćenje.

12.dan Kopenhagen – Zagreb   16.08.2020.

Doručak. Transfer do zračne luke. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa za Zagreb na liniji OU 481 u 11:20 sati. Dolazak u Zagreb u 13:25 sati.osobi u dvokrevetnoj sobi 

Cijena aranžmana:

 • FIRST MINUTE 12.990 kn 
 • Redovna cijena 13.490 kn
 • Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 1.190 kn
Po uplati aranžmana svaki putnik je dužan dostaviti točno ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo i broj putnog dokumenta s kojim namjerava putovati, a koji je potreban zbog brodskih lista.

Rok za prijavu: do 7 dana prije puta ili dok ima mjesta

Minimalan broj putnika: 20 / Maksimalan broj putnika: 40
 • Trokrevetne sobe/kabine: Na ovom je programu moguća rezervacija dvokrevetnih soba s pomoćnim ležajem u hotelima u kombinaciji s trokrevetnom unutarnjom kabinom na brodu po redovnoj cijeni.
Popusti i doplate
 • 20% popusta za jedno dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi)
 • odrasla osoba na pomoćnom (trećem) ležaju u trokrevetnoj sobi po redovnoj cijeni
 • mogućnost doplate za polaske iz Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule, po osobi 380 kn + zrakoplovne pristojbe (raspoloživost i potvrda letova na upit, te individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s voditeljem putovanja u Zagrebu)
Cijena uključuje
 • Nordkap 2020.
 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Kopenhagen – Zagreb
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • prijevoz visokoturističkim (visokopodnim) autobusom prema programu
 • smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi ukupno 11 noćenja s buffet doručkom u hotelima 3*/4 * :
 • 1 noćenje u Kopenhagenu
 • 1 noćenje u Jönköpingu
 • 1 noćenje u Uppsali
 • 1 noćenje u Skellefteai
 • 1 noćenje u Sirkki
 • 1 noćenje u Honningsvagu
 • 1 noćenje u Sodenkyla
 • 1 noćenje u Oulu
 • 1 noćenje na putničkom brodu Tallink Silja na relaciji Helsinki – Stockholm u dvokrevetnim unutarnjim kabinama (kreveti na kat)
 • 1 noćenje u Helsingborgu
 • 1 noćenje u Kopenhagenu
 • ulaznicu za Nordkap centar
 • ulaznicu za muzej na stijenama Jiepmaloukta
 • razgledavanja prema programu
 • stručnog voditelja putovanja
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja
Cijena ne uključuje
 • obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 1.190 kn
 • doplatu za dvokrevetnu vanjsku kabinu na brodu Tallink Silja na relaciji Helsinki – Stockholm po osobi: 290 kn po osobi, uplata prilikom rezervacije
 • doplatu za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu unutarnju kabinu na brodu): 4.290 kn po osobi, uplata prilikom rezervacije
 • doplatu za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu vanjsku kabinu na brodu): 4.590 kn po osobi, uplata prilikom rezervacije
 • doplatu za večere po osobi (10 večera u hotelima (turistički menu u tri slijeda) i 1 buffet večera na brodu Helsinki – Stockholm, prijava isključivo i odmah prilikom rezervacije aranžmana): 2.890 kn po osobi, uplata prilikom rezervacije
 • doplatu za vožnju brodom kanalima Kopenhagena: 130 kn po osobi (prijava i plaćanje prilikom rezervacije, minimalno 15 prijavljenih putnika)
 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu izrijekom navedene kao uključene (prosječne cijene ulaznica za skandinavske muzeje su od 80-130 kn po osobi )
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Nordkap 2020.
Važne napomene
 • Red letenja:
 • OU480 05AUG ZAGCPH       0835 1030
 • OU481 16AUG CPHZAG       1120 1320  
Praktične napomene:
 • Preporučujemo nadoplatu za večere u Skandinaviji i na brodovima: 10 večera u hotelima (turistički menu u tri slijeda) i 1 buffet večera na brodu Helsinki – Stockholm jer je ista povoljnija od a la carte prehrane na licu mjesta. Nadoplata za večere je moguća isključivo prilikom rezervacije putovanja.
 • Preporučujemo da nabavite lokalne skandinavske valute: dansku, švedsku i norvešku prije početka putovanja u Hrvatskoj jer tečaj često zna biti povoljniji, nego na licu mjesta. Plaćanje kreditnim karticama rašireno je u Skandinaviji, dok plaćanje eurima nije svugdje moguće ukoliko to nije valuta te zemlje. Nordkap 2020.

VAŽNE INFORMACIJE

 • zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte
 • organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda gradova, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda
 • uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta
 • organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
 • organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
 • organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa
 • program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Nordkap 2020.
Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
 • Za državljane RH viza za Dansku, Švedsku, Finsku i Norvešku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Preporuka brodskih prijevoznika je da se na put ide s putovnicom. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje.
 • U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Norveškoj nalazi se u Oslu, Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kraljevini Norveškoj; Hrvoje Marušić, izvanredni i opunomoćeni
 • veleposlanik; Drammensveien 82, 0244 Oslo; Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 0047 97027801 / 0047 948 57 593
 • U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Švedskoj nalazi se u Stockholmu,
 • Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kraljevini Švedskoj; dr. sc. Siniša Grgić, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik; Engelbrektsplan 2, 114 34 Stockholm, Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): + 46 70 965 6053
 • U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Danskoj nalazi se u Kopenhagenu.
 • Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kraljevini Danskoj (Kopenhagen) nalazi se na adresi Søtorvet 5, 1st fl., 1371 Copenhagen K. Danska. Kontakt podaci: tel. 0045 33 919 095, fax. 0045 33 917 131, e-mail: [email protected]. Izvanredna i opunomoćena veleposlanica: Tina Krce. Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena) 0045 22 620 760. Nordkap 2020.
 • Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Nordkap 2020.

Za ovo putovanje vrijede slijedeći Opći uvjeti putovanja odgovornog organizatora.

Šifra aranžmana: IP2020

Neko drugo putovanje?
Kina
Kina – ljetni praznici