SAD
SAD

New York

New York

New York

Datum polaska:

 • 27.11.2019.

Plan putovanja:

1. dan: ZAGREB – BEOGRAD/PARIZ – NEW YORK

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova na liniji JU 231 (Air Serbia) u 08:30 sati *(na polasku 27.11. let je na aviokompaniji Air France. Red letenja je u napomeni). Dolazak u Beograd u 09:35 sati. Nastavak putovanja na liniji JU 500 u 13:15 sati prema New Yorku. Dolazak u New York predviđen je u 17:15 sati. Transfer do hotela i smještaj.

Nakon kratkog odmora, odlazak u večernju šetnju s voditeljem putovanja na Times Square, jedno od najposjećenijih turističkih odredišta na svijetu. Times Square jedna je od najprometnijih pješačkih zona, glavno trgovačko središte grada i centar zabave s mnoštvom restorana, barova i klubova. Noću ovaj trg ostavlja nezaboravan dojam radi svoje živosti, veličine, poznatih neonskih reklama i svjetala radi čega ga ponekad nazivaju „Raskrižjem“ i „Srcem svijeta“. Noćenje.

2. dan: NEW YORK

Fakultativno odlazak u poludnevni razgled Manhattana pješice (uz doplatu). Odlazak do Times Square-a, zatim do Central Parka – svjetski poznatog urbanog parka na Manhattanu, koji ovom gradu daje posebnu čar. Prekrasna zelena oaza pruža mnoštvo sadržaja za zabavu i relaksaciju za posjetitelje svih uzrasta, od sportskih sadržaja, koncerata, sadržaja za ljubitelje umjetnosti i prirode.

Šetnja Petom Avenijom, glavnom prometnicom u okrugu Manhattana koja se proteže do rezidencijalne četvrti Washington Squera. Ova avenija smatra se jednom od najskupljih i najelegantnijih ulica na svijetu, u kojoj je od početka 19. stoljeća živjela gradska elita i njujorške aristokratske obitelji. Odlazak do katedrale Sv. Patrick-a, locirane na istočnoj strani Peta Avenije, nasuprot Centra Rockefeller, koja predstavlja simbol katoličke crkve u državi. Nastavak šetnje prema zgradi Flatiron – cijenjenog simbola New Yorka, nebodera trokutastog oblika i sofisticirane vanjštine.

Posjet jednoj od najvećih i najljepših stanica vlakova na svijetu – Grand Central Station, željeznička stanica i neslužbeno mjesto susreta tisućama građana New Yorka, smatra se jednim od najvećih arhitektonskih postignuća zemlje, izgrađena 1903. godine. Odlazak prema financijskom centru Velike Jabuke – slavnom Wall Streetu, domu njujorške burze i sjedište najvećih američkih brokerskih kuća i investicijskih banaka. Zatim slijedi posjet rezidencijalnoj četvrti Greenwich Village i dizajnerskoj četvrti Soho poznatoj po dizajnerskim buticima, profinjenim trgovinama, umjetničkim galerijama i restoranima. Razgled završavamo u popularnoj četvrti Chinatown, jednom od zanimljivih središta koje privlači turiste u svoje azijske restorane, tržnice začina i čajeva te suvenirnice.

Slobodno poslijepodne za vlastite programe. Navečer predlažemo posjet jednom od teatara na Broadwayu na jednu od popularnih mjuzikala i show programa: Wicked, Phantom of the Opera, Lion King, Chicago, itd. Noćenje.

3. dan: NEW YORK 

Mogućnost odlaska na poludnevni fakultativni izlet brodom (uz doplatu) – Kip Slobode, Otok Elis i Muzej doseljenika – u jutarnjim satima transfer do Battery Park-a, najjužniji dio Manhattana, odakle se pruža pogled na vjerojatno najpoznatiji kip na svijetu, nacionalni spomenik – Kip Slobode. Ukrcaj na brod i plovidba do Kipa Slobode koji simbolizira za mnoge „američki san“ – nadu u bolji život. Nastavak vožnje do otoka Ellis, dolazne točke milijuna doseljenika koji su počeli pristizati u Ameriku od 1892.-1924. godine. Posjet Muzeju doseljenika (uključena ulaznica), koji vraća u surovu prošlost života doseljenika te je znakovit za američku povijest. 

U poslijepodnevnim satima slobodno vrijeme za osobne sadržaje: kupovinu, šetnju i individualni posjet jednom od muzeja: Metropolitan Museum of Art, Guggenheim Museum ili Muzej moderne umjetnosti MoMA… Preporučujemo odlazak na Empire State Building, svjetski poznati njujorški neboder, koji se nalazi u centru Midtown Manhattan, na jedan od dva opservatorija na 86. i 102. katu, ili na Top of the Rock – Rockefeller centar opservatorij na 70. katu, koji pružaju nezaboravan pogled od 360º na New York. Noćenje.

4. dan: NEW YORK – PHILADELPHIA (fakultativni izlet) – NEW YORK

Slobodan dan za vlastite aktivnosti ili odlazak na poludnevni fakultativan izlet u Philadelphiju istražiti gradske najistaknutije znamenitosti poput zgrade Neovisnosti, gradske vijećnice, muzeja umjetnosti, itd. Vožnja starim djelom grada uz rijeku Delaware gdje su se prvotno nastanili kvekeri i William Penn, osnivač Philadelphije. Posjet nacionalnom povijesnom parku te stajanje na foto stop u poznatom parku ljubavi te odlazak u živopisni južni dio grada gdje se nalaze mnogobrojni kafići, restorani, trgovine, mesnice, pekare, itd.

Putnicima koji ostaju u New Yorku preporučujemo posjet mnogobrojnim njujorškim atrakcijama – npr. panoramsku vožnju helikopterom, romantičnu vožnju kočijom Central Parkom, ili pak posjet memorijalnom muzeju 9/11 Memorial – u spomen žrtvama napada na World Trade Center 11. rujna 2001. Godine. Noćenje.

5. dan: NEW YORK 

Odlazak javnim prijevozom s voditeljem putovanja u poznati trgovački outlet centar Woodbury gdje ćete imati priliku posjetiti ekskluzivne trgovine vodećih svjetskih imena poput Barney’s, Burberry, Saks Fifth Av, Tiffany’s, Macy’s, Ralph Lauren, Hugo Boss, Armani kao i poznate robne marke Adidas, Puma, Reebok Levi’s te kupovati po znatno sniženim cijenama. 

Putnicima koji ostaju u New Yorku preporučujemo posjet Američkom prirodoslovnom muzeju u kojem su snimljeni popularni filmovi Noć u muzeju, ili posjet uzbudljivom interaktivnom muzeju Intrepid Sea, Air & Space Museum. Ovaj Muzej mora, zrakoplovstva i svemira posvećen je interpretaciji povijesti, znanosti i nacionalne obrane. Dok istražujete Muzej, moći ćete pregledati izvorne artefakte, povijesne video snimke i istraživati interaktivne izložbe. U muzeju se nalazi nosač zrakoplova Concorde – Intrepid, podmornice Growler i svemirskog orbita Enterprisea. Noćenje u hotelu.

6. dan: NEW YORK 

Odjava iz hotela i organizirani transfer do zračne luke. Prijava na let i polijetanje zrakoplova na liniji JU501 u 19:30 sati.

7. dan: BEOGRAD/PARIZ – ZAGREB

Dolazak u Beograd u 10:20 sati i nastavak putovanja prema Zagrebu u 20:45 sati na liniji JU 230. Dolazak u Zagreb predviđen je u 21:55 sati.

Cijena aranžmana:

7 dana / 5 noćenja27.11.-3.12.
Cijena paket aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi 11.580 kn
FM* 11.150 kn 
Cijena paket aranžmana po osobi u trokrevetnoj sobi 10.580 kn
FM* 10.200 kn
 
Cijena paket aranžmana po osobi u četverokrevetnoj sobi 9.680 kn
FM* 9.345 kn 
Doplata za jednokrevetnu sobu 4.290 kn
*Posebna ponuda vrijedi od 1.-10.8.2019.
*Zrakoplovne pristojbe (2.990 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.
FIRST MINUTE POPUST NA OSNOVNU CIJENU 5% ZA REZERVACIJE DO 60 DANA PRIJE POLASKA ILI DO POPUNJENJA MJESTA.

Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja) i ne može se kombinirati s drugim popustima.

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15
CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: 
 • New York
 • let zrakoplovom Zagreb – Beograd/Pariz – New York – Beograd/Pariz – Zagreb,
 • zrakoplovne pristojbe,
 • smještaj u hotelu 3* u New Yorku na osnovi 5 noćenja s doručkom,
 • transfer zračna luka-hotel-zračna luka,
 • uslugu voditelja putovanja,
 • troškove organizacije putovanja.
CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: 
 • trošak vize (potreban je osoban dolazak u veleposlanstvo SAD),
 • fakultativne izlete,
 • osobne troškove,
 • putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja. NewYork
FAKULTATIVNI IZLETI:
 • Cjelodnevni izlet u Philadelphiju 800 kn 
 • Poludnevni razgled Manhattana 510 kn
 • Kip Slobode, Otok Elis i Muzej doseljenika 700 kn
 • Minimalan broj prijavljenih putnika za izlete: 15
Informativne cijene ulaznica:
 • Muzej Moderne Umjetnosti MoMA 25 usd
 • Top of the Rock – Rockefeller center 34 usd
 • Memorijalni muzej 9/11 Memorial 15 usd
 • Vožnja helikopterom 170 usd
 • Empire State Building 36 usd
 • Guggenheim Museum 25 usd
 • American Museum of Natural History 23 usd
Napomena: red letenja za polazak 27.11.2019.
 • Aviokompanija: Air France
 • AF5075 27NOV ZAGCDG 09:00 11:05 
 • AF 006 27NOV CDGJFK 13:20 15:55 
 • DL048 02DEC JFKAMS 19:36 09:10+1 
 • KL1943 03DEC AMSZAG 12:45 14:35
Viza: Potrebna za državljane Republike Hrvatske.

Potrebna dokumentacija za izradu vize: putovnica, fotografija (dimenzije 5x5cm), potvrda o ispunjenom obrascu DS-160 (stiže na email nakon ispunjavanja obrazaca), potvrda o uplati naknade i zakazivanju termina, potvrda o zaposlenju (s podacima o radnom stažu, godišnjem odmoru), potvrda o prosječnim plaćama, zadnja tri mjeseca (platne liste), garantno pismo od organizatora putovanja, roditelji – rodni list djeteta koji ne putuje s vama, osobe u braku – vjenčani list, vlasnici nekretnine – dokaz o vlasništvu, privrednici – obrtnica, dokaz o godišnjim prihodima i plaćenom porezu, studenti/učenici – indeks/potvrda iz škole, mlađi od 18 godina – rodni list i potvrda ovjerena kod javnog bilježnika kojom oba roditelja odobravaju putovanje. New York

Napomene: 
 • Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. 
 • Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova. 
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. 
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda. 
 • Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr  
 • Važno: Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju. New York

Za ovo putovanje vrijede slijedeći Opći uvjeti putovanja odgovornog organizatora.

Šifra aranžmana: AT2019

Neko drugo putovanje?
Meksiko
Meksiko