Indija
Mumbai, Indija

Mumbai

Mumbai

Mumbai

Datumi putovanja:

 • 14.-19.02.2019.
 • 04.-09.03.2019.

Plan putovanja:

1. dan / ZAGREB – ISTANBUL

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polaska zrakoplova. Nakon podjele putne dokumentacije, slijedi prijava na let za Istanbul na liniji TK1054 (Turkish Airlines). Polijetanje zrakoplova u 09:15 sati. Dolazak u Istanbul u 13:15 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Mumbai u 20:35 sati na liniji TK 720. Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

2. dan/ ISTANBUL – MUMBAI grad mladih

Dolazak u Mumbai predviđen je u 05:15 sati po lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti, transfer do hotela, smještaj u sobe i odmor. Mumbai (bivši Bombay), gusto je naseljen grad smješten na zapadnoj obali, najveći grad Indije, fi nancijski centar, shopping meka, posebno poznat po fi lmskoj industriji Bollywood. Nakon odmara odlazak na živopisnu tržnicu povrća Dadar – jedne od najvećih tržnica cvijeća i povrća u Južnom Mumbaiju. Slijedi odlazak do spomenika Gateway of India – slavoluk koji je podignut u čast posjete kralja Georgea V i kraljice Marije Apollo Bunderu tijekom posjeta Indiji 1911. godine. 

Apollo Bunder bio važna luka je za ukrcaj i iskrcaj putnika i robe u tadašnjem gradu Bombayu. Vožnja do prekrasne gotičke građevine Mumbai University s zvonikom-tornjem Rajabai visokim 85 m. Odlazak do povijesne željezničke stanice Chatrapati Shivaji Terminus, koja je ujedno i sjedište centralne željeznice i jedna je od najprometnijih željezničkih stanica u Indiji. Slijedi posjet Mani Bhavan, Mumbai jednostavne zgrade koja se nalazi u Laburnum Road, danas je muzej u spomen Ghandiju. Mahtma Ghandhi odsjedao je ovdje za vrijeme svojih boravaka u Mumbau. Poznat kao „Otac nacije“ indijski je vođa koji se izborio za nezavisnost Indije putem nenasilne revolucije. Povratak u hotel, večera i noćenje.

3. dan/ MUMBAI

Doručak. Odlazak u razgled tri fascinantna hrama: Babulnath Temple – drevni hinduistički hram, jedan od najstarijih u Mumbaiju, smješten na brežuljku u blizinu poznate gradske plaže Girgaum Chowpatt y; Iskcon temple – hram smješten u predjelu Juhu i jedan je od najljepših hramova boga Krishne u Mumbaiju; Mahalaxmi Temple – hram iz 1831. godine posvećen središnjem božanstvu božici Devi Mahatmyam. Ostatak dana slobodno vrijeme za odmor, večera i noćenje.

4. dan/ MUMBAI

Doručak. Odlazak na poludnevni izlet u slonove špilje – Elephant Caves – kompleks špilja isklesanih u stijeni, posvećenih hinduističkom bogu Shivi, nalaze se na otoku Gharapuri. Špilje su uvrštene na popis UNESCO-ove svjetske baštine i podijeljene su na dvije cjeline. Veća skupina se sastoji od ukupno pet špilja koje su poznate po hinduističkim skulpturama, manja skupina špilja su budističke špilje. Izgradnja ovih kamenih špilja datira od 5. do 8. stoljeća, iako je identitet izvornih graditelja još uvijek predmet rasprave. Portugalci su prozvali otok – otok Elephanta radi golemog kipa slona na ulazu. Kip je danas smješten u vrtu ispred muzeja Bhau Daji u Mumbaiju. Povratak u hotel, večera i noćenje.

5. dan/ MUMBAI grad mladih

Doručak. Nakon doručka izlet na Dharavi – najsiromašniju četvrt Mumbaija. Veliki dio urbanog stanovništva u Indiji živi u slamovima – najsiromašnijoj četvrti u gradu, u kojem žive stanovnici suočeni svakodnevno s izazovom kako preživjeti. Više od polovice građana Mumbaija 
žive u takvim uvjetima, a Dharavi, je postao najpoznatiji od njih, posebno nakon fi lmske supješnice „Milijunaš s ulice“. Povratak u hotel, večera i noćenje.

6. dan/ MUMBAI – ISTANBUL – ZAGREB

Transfer do zračne luke i prijava na let na liniji TK 721, polijetanje zrakoplova u 06:55 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 11:35 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta prema Zagrebu u 19:00 sati na liniji TK 1055 i predviđen dolazak u Zagreb je u 19:05 sati po lokalnom vremenu.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
 • FM* 7.590 kn
 • RC 7.990 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 3.080 kn
Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 2.390 kn
*FIRST MINUTE POPUST NA OSNOVNU CIJENU 5% ZA REZERVACIJE DO 60 DANA PRIJE POLASKA ILI DO POPUNJENJA KAPACITETA.
Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja). Popust se ne može kombinirati sa popustom za ranu prijavu ili nekim drugim popustom.
Minimalan broj prijavljenih putnika: 15
CIJENA UKLJUČUJE:
 • Mumbai 6 dana
 • prijevoz zrakoplovom na liniji Zagreb – Istanbul – Mumbai – Istanbul – Zagreb
 • smještaj u hotelu 4* na osnovi 5 noćenja s uslugom polupansiona
 • razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju prema programu
 • uslugu pratitelja putovanja i lokalnog vodiča
 • organizaciju i pripremu putovanja.
CIJENA NE UKLJUČUJE:
 • zrakoplovne pristojbe
 • vizu za Indiju
 • napojnice
 • obroke i usluge drugačije od navedenih
 • zdravstveno osiguranje 
 • osiguranje od otkaza putovanja.

Obvezne doplate: zrakoplovne pristojbe, viza za Indiju, napojnice, obroke i usluge drugačije od navedenih, zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.

Viza: Potrebna za hrvatske državljane. Cijena vize za Indiju iznosi 85 USD (plativo u kunama prema prodajnom tečaju HNB na dan uplate). Dokumenti potrebni za izdavanje vize: popunjen obrazac, kopija prve stranice putovnice koja vrijedi minimalno 6 mjeseci od datuma putovanja, 1 fotografi ja u boji (veličine 5 x 5 cm sa svjetlom pozadinom). Viza se izdaje u roku od 7 dana, a agencija posreduje pri izdavanju vize za Indiju. Usluga posredovanja100 kn.

Napomena: Zrakoplovne pristojbe su podložne promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koju se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ovisno o redu letenja, radnim vremenima znamenitosti koje se posjećuju, državnim praznicima i ostalim nepredvidljivim okolnostima (gužve u prometu itd..). Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata i tečaja do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

Za ovo putovanje vrijede slijedeći Opći uvjeti putovanja odgovornog organizatora.

ŠIFRA ARANŽMANA: 2018-AT

Neko drugo putovanje?
Milano i Verona
Milano i talijanska jezera