Milano i Švicarska
Italija Milano

Milano i Švicarska 2020.

Milano i Švicarska 2020.

 Milano i Švicarska 2020.

Milano i Švicarska datum polaska:

 • 11.04. – 13.04.2020. – garantirani polazak
 • 13.04. – 15.04.2020. – garantirani polazak
 • 01.05. – 03.05.2020. – garantirani polazak
 • 11.06. – 13.06.2020. – garantirani polazak
 • 20.06. – 22.06.2020. – garantirani polazak
 • 14.08. – 16.08.2020. – garantirani polazak
 • 08.10. – 10.10.2020. – garantirani polazak
 • 18.11. – 20.11.2020. – garantirani polazak

Uz Zagreb, moguć polazak i iz Čakovca, Varaždina, Karlovca i Rijeke uz prethodnu najavu.

Predviđen hotel: BB SESTO SAN GIOVANNI

Odličan program u gradu ljepote, street restorana i definitivno najboljihtalijanskih trgovina. Bili smo u Milanu bezbroj puta i još uvijek nam nijedosadio, jer uvijek nudi nešto novo. Zašto je uvijek velika gužva te zbog čegaMilano ima najljepši pogled s Katedrale, morate provjeriti! Ako ste i bili uMilanu, sigurno niste posjetili „kanale“, mjesto gdje možete uživati u Aperolui malim zalogajčićima. A uz živahan grad, predlažemo posjetiti i pitoreskniLugano u Švicarskoj, za koji vam ne treba putovnica, već samo pun novčanik imožete se osjećati kao pravi Švicarac. Šećer na kraju su predivni Boromejskiotoci, koji nikoga do sada nisu ostavili ravnodušnim. Definitivno izlet zasvaku preporuku.

Plan putovanja:

1. dan ZAGREB/RIJEKA – MILANO

Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora(peroni 502-506) u 5.00 sati. Moguć ukrcaj u Karlovcu i Rijeci, uz usputna zaustavljanja do Milana. Po dolasku prvo odlazimo u hotel te poslije kraćeg odmora odlazimo gradskim prijevozom u centar grada. U razgled krećemo od Milanske katedrale ili skraćeno Duoma, jedne od najljepših gotičkih katedrala na svijetu. Izgrađena je od bijelog mramora, anjezina čipkasta vanjština ostavlja nezaboravan dojam. Svi znaju za Vittorio Emanuele, galeriju sa skupim restoranima i trgovinama, pa možete u slobodno vrijeme proviriti.

Slijedi nam milanska Scala s jako skupim ulaznicama za poznata operna djela. Jedan od simbola Milana je svakako Castello Sforza,utvrda-zamak, koji se počeo graditi 1358. godine, a završen je deset godina kasnije. Doznajte zanimljive priče o milanskoj obitelji Sforza, koja uz Medicije, Este ili Scaligerije čine poznate Signorie, jednoj od najpoznatijih talijanskih obitelji. U unutrašnjosti dvorca, pored visokih zidina i kula od cigle nalaze se dva dvorišta i palača s djelima Bramantea i Leonarda iz njegove značajne milanske faze. Slobodno vrijeme za aperitiv. Kažu da je ideja večernjeg pića izmišljena u Milanu, stoga isprobajte! Povratak u hotel.Noćenje.

2. dan IZLET ŠVICARSKA, Lugano

Doručak.Fakultativni poludnevni izlet autobusom do Lugana. Prelazimo granicu i ulazimo u Švicarsku, točnije u predivan grad Lugano, koji se nalazi uz samu granicu.Obilazak renesansne katedrale svetog Lovre odakle možete fotografirati nezaboravnu panoramu grada, panoramu planinskih vrhova i kristalnog jezera.Posjetit ćemo i trg  Riforma, gradsku vijećnicu i znamenite velike šahovske ploče. Slobodno vrijeme možete iskoristiti u dinamičnoj ulici Nassa ili prošetati do crkve svete Marije od Anđela,poznatoj po freski Kristove Muke, slikaraBernardina Luinija. Ako želite doživjeti Švicarsku na pravi način tada predlažemo da se žičarom Monte Bre popnete na istoimenu planinu odakle puca najljepši pogled na grad. Slobodno vrijeme te povratak u Milano. Kasno poslijepodne možete provesti u centru Milana. Povratak po želji u hotel. Noćenje.

3.dan  MILANO – STRESSA – ZAGREB

Doručak.Odlazimo prema gradiću Stresi, raskošnom turističkom gradiću, stotinu kilometara udaljenom i smještenom na Lago Maggiore, jezeru, koje dijele Italija i Švicarska. Ukrcavamo se na brodić i krećemo u obilazak dvaju čarobnih otočića Isola Madre i Isola Bella, u vlasništvu samozatajne obitelji Borromeo. Nakon samo 15-tak minuta vožnje stižemo do Isola Madre, malog zelenog raja, koji skriva jedan od najljepših botaničkih vrtova u engleskom stilu. Slijedi vožnja do otočića Isola Bella te razgled raskošne palače i veličanstvenog vrta. Tu je slavni tzv. Vrt ljubavi s čijih 40-tak metara visokih terasa cvijeća i skulptura s jednorogom na vrhu, puca pogled na Alpeuokolo Lago Maggiore. Slobodno vrijeme za šetnju, ručak te kušanje specijaliteta u jednom od restorana. Povratak na obalu Strese te polazak za Hrvatsku. Dolazak u Zagreb očekuje se do ponoći.

Napomena: na prvom i zadnjem terminu vrtovi još nisu otvoreni.

Cijena aranžmana po osobi  FM 990 kn / RC 1.090 kn

Rok za prijavu: 7 dana prije polaska ili dok ima mjesta

Minimalan broj putnika: 40  /  Maksimalan broj putnika: 28
Cijena uključuje:
 • Milano i Švicarska 2020,
 • prijevoz visokoturističkim (visokopodnim) autobusom prema programu,
 • smještaj u Milanu u hotelu 3/4 u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja s doručkom,
 • razgledavanja prema programu,
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku,
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.
Cijena ne uključuje:
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • boravišnu pristojbu 3 – 4 EUR po osobi po noćenju – obavezna doplata od 01.01.2012. u hotelu 3*
 • poludnevni izlet u Švicarsku autobusom 130 kn po osobi – najava i plaćanje u poslovnici
 • metro u Milanu – 1,50 EUR po osobi (jedan smjer)
 • žičaru u Luganu za planinu Monte Bre – 20 EUR po osobi (grupna cijena uz min. 10 osoba), individualna cijena ulaznice na licu mjesta iznosi 25,00 CHF
 • slušalice za razgled Milana 3 EUR po osobi
 • ulaznica za riznicu u Katedrali 3,50 EUR (ulaz u Katedralu je besplatan samo za osobe koje se žele pomoliti, puštaju u vremenskim razmacima uz stroge kontrole)
 • izlet brodom na Boromejske otoke 120 kn po osobi, djeca do 6 godina besplatno, djeca od 6-15 godina, plaćaju 85 kn po osobi, najava i plaćanje u poslovnici
 • laznice za palače i vrtove na otocima Isola Madre i Isola Bella – 20 EUR (doplata na licu mjesta, informativna grupna cijena)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 390 kn (obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi)
 • napojnicu za vozača i vodiča 2- 5 EUR po osobi (po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni s našim vozačima i vodičima, čistoćom autobusa ili dodatnim trudom koji ulažu, lijepo ih je nagraditi)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Milano i Švicarska 2020.
Popusti i doplate
 • jedno dijete 4-11,99 god. na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 20% popusta,
 • odrasla osoba na pomoćnom ležaj u trokrevetnoj sobi 10%,
 • polazak iz Čakovca i Varaždina uz doplatu 100,00 kn po osobi.

Autobus iz Karlovca kreće s parkirališta benzinske pumpe Ka Petrol u 05.45, a iz Rijeke,Sjeverno odmorište Vrata Jadrana, u 07.30 sati. Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava. Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 7 dana prije polaska.

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):
 • za posebno sjedalo u autobusu:
  • 1 red – sj. 3,4               100 kn,
  • 2 red – sj. 5,6,7,8        100 kn,
 • za dodatno prazno sjedalo u autobusu 350 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami).

Italija je država na jugu Europe.Sastoji se od poluotoka i dva velika otoka na Sredozemnom moru, Sicilije i Sardinije. Jedinu kopnena granica joj se nalazi na sjeveru, na Alpama, gdje graniči s Francuskomu zapadnom dijelu, Švicarskom na sjeverozapadnom dijelu, Austrijom na sjevernom dijelu, te Slovenijom na sjeveroistočnom dijelu. Uz kopnene granice ima i morsku granicu s Hrvatskom. Neovisne države San Marino i Vatikan nalaze se unutar teritorija Italije.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za  državljane RHviza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznicaili važeća putovnica. Putnici koji nisuhrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u kojuputuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani. Milano i Švicarska 2020.

Za ovo putovanje vrijede slijedeći Opći uvjeti putovanja odgovornog organizatora.

Šifra aranžmana: IP2020

Neko drugo putovanje?
Milano advent 2020.
Milano – City break