Florida
Florida KeyWest

Miami i krstarenje zapadnim Karibima

Miami i krstarenje zapadnim Karibima

Miami i krstarenje zapadnim Karibima

Datum polaska:

 • 07.01.-16.01.2020.

Plan putovanja:

1. DAN 07.01.: ZAGREB – FRANKFURT – MIAMI

Sastanak putnika u zračnoj luci Franjo Tuđman, Zagreb, u 04:25 h. Polazak zrakoplova za Frankfurt na liniji LH1405 (Lufthansa) u 06:25 h. Slijetanje u Frankfurt u 08:00 h. Nastavak putovanja u 10:00 na liniji LH462 za Miami.  Slijetanje u Miami u 14:40 po lokalnom vremenu. Slijedi transfer do hotela i prijava. Predlažemo da istražite Miami Beach.  Prošećite plažom i nadaleko poznatom ulicom Ocean Drive s mnoštvom barova i restorana. Svakako prođite pored jedne od najvećih atrakcija, Casa Casaurine, kuće u kojoj je živio Gianni Versace .  Isprobajte najbolje plodove mora i rakove u jednom od najstarijih restorana u Miami Beachu pod imenom Joe’s Stone Crab koji posluje još od davne 1913. g.  Povratak u hotel, noćenje.

2. DAN 08.01.: MIAMI – FORT LAUDERDALE

Doručak. Nakon doručka odjava iz hotela. Predlažemo odlazak na kratku šetnju plažom ili shopping . Odlazak na transfer do luke ukrcaja Forth Lauderdale. Ukrcaj na brod Veendam-Holland America Line  gdje počinje vaša avantura krstarenjem zapadnim Karibima. Isplovljavanje broda predviđeno je u 17:00 h. Brod ima kapacitet od preko 1.350 putnika. Opustite se i uživajte uz ležaljke i bazen , lounge barove, posjetite brodsko kazalište i istražite mnoštvo sadržaja koje pruža brod. Noćenje.

3. DAN 09.01.: KEY WEST

Danas se budite u čarobnom Key Westu, udaljenom od Kube oko 140 km, otoku kojeg je opjevao bend Beach Boys u svojoj pjesmi „Kokomo“.  Ovdje se nalazi i kuća Ernesta Hemingwaya u kojoj je živio deset godina. Kuća je pretvorena u muzej te se u njoj čuvaju neka od prvih izdanja knjiga, no u njoj možete pronaći i potomke mačaka koje su živjele s njim. Svakako posjetite i  njegov omiljeni kafić „Sloppy Joe’s“ i isprobajte jedan od njegovih omiljenih koktela Mojito ili Capirinhu. Ovaj pitoreskni otok odmah će vas oboriti s nogu kao i izvanredna klima i toplina mora koje je idealno za ljubitelje ronjenja. Na otoku se osjeti utjecaj kubanske kulture koju su donijeli kubanski emigranti: gastronomija, španjolski  jezik, latino muzika i dobro raspoloženje… Isplovljavanje broda predviđeno je u 17:00 h.

4. DAN 10.01. PLOVIDBA

Današnji dan predviđen je za plovidbu. Uživajte u dodatnim sadržajima koje možete pronaći na brodu: kupanje u bazenima, sportski tereni, teretana, fitness . Možda ćete posjetiti aktualnu izložbu na brodu ili okušati sreću u cassinu. Noćenje.

5. DAN 11.01. GEORGETOWN/CAYMAN ISLANDS

Danas se budite u Georgetownu, glavnom gradu Grand Cayman, najvećeg  i najnaseljenijeg otoka Kajmanskog arhipelaga. Nalazi se 366 km južno od Kube i 500 km sjeverno od Jamajke. Dio otoka pokrivaju Mangrove močvare, kokosove palme i stabla banana. Krase ga prekrasne plaže i kristalno čisto more te je jedna od najpoznatijih destinacija za ljubitelje snorkelinga. Isplovljavanje broda u 17:00 h. Noćenje na brodu.

6. DAN 12.01.: OCHO RIOS/JAMAICA

Ujutro, oko 8 h dolazak broda u Ocho Rios, grad na sjevernoj obali Jamajke i jedno od popularnih turističkih središta. Poznat je i kao okupljalište mnogih glazbenika i literata. Nedaleko od Ocho Riosa  nalazi se i selo Nine Mile- rodno mjesto i posljednje počivalište reggae ikone Boba Marleya. Isplovljavanje u 17 h. Noćenje na brodu.

7. DAN 13.01.: PLOVIDBA

Današnji dan predviđen je za plovidbu. Uživajte i iskoristite sve mogućnosti koje pruža brod Veendam. Opustite se uz bazene i ležaljke ili spa, osvježite se uz piće ili koktel u jednom od barova, aktivno provedite dan uz animaciju na brodu, iskoristite dan za shopping dizajnerskih komada ili suvenira, večer iskoristite za predstavu, film ili odlazak u noćni klub. Noćenje na brodu.

8. DAN 14.01.: HALF MOON CAY/BAHAMI

Ujutro oko 8:00 ujutro stižete u Half Moon Cay na Bahamima, turističko mjesto koje se nalazi  oko 100 milja od Nassaua. Na otoku možete plivati, jedriti, veslati ili pak uživati u lokalnoj kuhinji. Svježe školjke, jastozi, začinjena riba u umaku od rajčice, celera i luka te Johnnycakes koje se često jedu uz roštilj i curry. Noćenje na brodu.

9. DAN 15.01.: FORTH LAURDELDALE – EVERGLADES (fakultativno) – MIAMI – MUNCHEN

Ujutro u 7:00 h dolazak broda u Forth Lauderdale. Transfer do zračne luke u Miamiu. Dok čekate popodnevni let možete ostaviti prtljagu čuvanoj prostoriji u zračnoj luci (http://www.miami-airport.com/baggage_storage.asp) te samostalno taksijem otići u Miami na ručak ili shopping prije polaska. Preporučamo vam fakultativni izlet u Everglades (vođenje na engleskom jeziku): nakon iskrcaja s broda, putne torbe predajete vozaču koji ih odlaže u autobus kojim krećete na izlet.

Park je jedno od najpoznatijih obilježja Floride te se nalazi na popisu UNESCO svjetske baštine. Vozite se tzv „zračnim brodom“ ravnog dna s velikim propelerom na krmi. Park je dom jedinstvene mješavine biljaka i životinja (ca 700 biljnih i ca 300 vrsta ptica, krokodili, kornjače, zmije i floridska pantera). Vožnja močvarom prava je atrakcija, ostaje vam vrijeme za prekrasne fotografije i shopping suvenira. Povratak autobusom do zračne luke Miami od kuda slijedi prijava za let te povratak. Priprema za let s polaskom prema Munchenu  u 18:55 h na liniji LH461.

10. DAN 16.01. MUNCHEN –ZAGREB

Dolazak u Munchen u 10:15 h. Slijedi polazak za Zagreb na liniji LH1714 u 15:35 h s predviđenim slijetanjem u 16:40 h. Kraj programa.

Cijena aranžmana:

 • Posebna ponuda za uplate do 30.9. po osobi: 7.990 kn
 • First minute: 8.490 kn
 • Redovna cijena: 8.990 kn
ITINERER KRSTARENJA BRODOM VEENDAM/ZAPADNI KARIBI
DANLUKADOLAZAKODLAZAK
SRIFT. LAUDERDALE/FLORIDA17:00
ČETKEY WEST/FLORIDA08:0017:00
PETPLOVIDBA
SUBGEORGETOWN/CAYMAN ISLANDS08:0017:00
NEDOCHO RIOS/JAMAICA08:0017:00
PONPLOVIDBA
UTOHALF MOON CAY/BAHAMAS08:0016:00
SRIFT.LAUDERDALE/FLORIDA07:00
Minimum putnika: 2
Cijena uključuje
 • Miami i krstarenje zapadnim Karibima
 • prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa, Lufthansa- broj mjesta po navedenoj cijeni ograničen)
 • transferi: zračna luka-hotel, hotel –luka ukrcaja, luka iskrcaja-zračna luka
 • boravak u hotelu sa smještajem u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja s doručkom u hotelu 4* u Miami Beachu, 7 noćenja s punim pansionom u dvokrevetnoj unutarnjoj kabini (tuš/WC, klima uređaj, sef, sušilo za kosu, TV) na brodu Veendam
 • animacija, zabavni večernji program u salonima i barovima s glazbom, predstave, sportske aktivnosti, korištenje fitnesa, bazena, ležaljki
 • organizacija i priprema putovanja
Cijena ne uključuje
 • pristojbe zračnih luka i lučke pristojbe  koje se obvezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana 3.990 kn, napojnice na brodu u iznosu 13,5 USD po osobi i danu – obavezna doplata na licu mjesta, ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju a nisu navedeni u cijeni aranžmana, fakultativne izlete, obroke koji nisu uključeni u cijenu
 • Doplata za vanjsku kabinu ( prozorska ) 1.890 kn po osobi
 • Jednokrevetna kabina na upit, doplata: 3.690 kn
  •  doplata za pratitelja putovanja: ukoliko bude prijavljeno  min. 10 putnika obavezna doplata  od 1.390 kn. Miami i krstarenje zapadnim Karibima
POPUSTI:
 • 3. i 4. osoba na dodatnom ležaju u kabini: – 1.500 kn
FAKULTATIVNI IZLETI:
 • Odlazak na fakultativni izlet u Everglades (na engleskom jeziku) : 75 USD
VIZA ZA DRŽAVLJANE REPUBLIKE HRVATSKE: 
 • Potrebna za SAD – višestruki ulaz!

Za ovo putovanje vrijede slijedeći Opći uvjeti putovanja odgovornog organizatora.

Šifra aranžmana: MT2020

Neko drugo putovanje?
Costa Magica na vezu
COSTA MAGICA-ŠVEDSKA, FINSKA, RUSIJA, ESTONIJA