Meksiko
Mexico city

Meksiko

Meksiko

Meksiko

Cancun – Merida – Chichen Itza – Uxmal – Mexico City – Teotihuacan


Odličan red letenja, hoteli 5*, uključeni ručkovi.


10 dana / 8 noćenja Meksiko — Avionom iz Zagreba

Datum polaska:

 • 30.11.-09.12.2019.

Plan putovanja:

1. dan, 30.11.2019. Zagreb – Pariz

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Pariz u 09.00 sati na izravnoj liniji AF 5075 (Air France) s obrocima tijekom leta. Dolazak u Pariz predviđen je u 11.05 sati. Nastavak leta na liniji  AF 650 (Air France) za Cancun s polaskom u 12.25 sati. Predviđeni dolazak u Cancun u 17:20 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljenih carinskih formalnosti, doček mjesnog agenta, te slijedi transfer do hotela. Smještaj u hotel na osnovi all inclusive usluge. Noćenje.

2. dan, 01.12.2019. Cancun (Fakultativni izlet: Tulum ili Isla Mujeres)

Doručak. Slobodan dan za šetnju Cancunom, uživanje na plaži ili fakultativne sadržaje. Preporučujemo odlazak na izlet Tulum (poludnevni izlet u Tulum, poznat kao najslikovitiji arheološki lokalitet na Majanskoj rivijeri i jedan od najbolje očuvanih majanskih gradova) ili Isla Mujeres, otok s nekim od najljepših plaža Yucatana

3. dan, 02.12.2019. Cancun

Doručak u hotelu. Slobodan dan za vlastite programe.

4. dan, 03.12.2019. Cancun – Chichen Itza – Merida

Nakon doručka odjava iz hotela. Vožnja do najpoznatijeg majanskog lokaliteta Chichen Itze, koji je čuven po najvećem broju kamenih spomenika na jednom prostoru, koji prikazuju tisuću godina kulture Maya i drugih naroda s međusobnim ispreplitanjima. Lokalitet Chichen Itza je od 1988. godine upisan na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine. Obilazak piramide Kukulkan, koja je jedno od novih sedam svjetskih čuda, Hrama tisuću stupova, Hrama ratnika, igrališta i Opservatorija. Ručak tijekom razgleda (uključen u cijenu). Nastavak vožnje prema Meridi, najvećem gradu poluotoka Yucatan, poznatom još kao „Bijeli grad“, grad pravilnih ulica, kolonijalnih građevina, koji se smatra jednim od najljepših gradova Meksika. Po dolasku razgled katedrale i glavnog trga Plaza Grande, te  šetnja povijesnom jezgrom grada. Smještaj u hotel. Noćenje.

5. dan, 04.12.2019. Merida – Uxmal – Merida

Nakon doručka odlazak na izlet u Uxmal. Nekoć veliki pretkolumbovski grad Maya, Uxmal, u značenju „triput grašen“, danas je čuveni arheološki lokalitet s ostacima palača i hramova koji ostavljaju bez daha, te je s razlogom upisan na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine. Razgled lokaliteta: piramida patuljaka, Guvernerova palača, Dvorište redovnica, Kuća kornjača. Ručak tijekom razgleda (uključen u cijenu). Povratak u Meridu te slobodno poslijepodne za osobne programe. Predlažemo šetnju čuvenom ulicom Paseo de Montejo, koja podsjeća na parišku aveniju Champs-Élysées, koju krase brojne palače, restorani, kafići, slastičarnice, trgovine. Također možete obići jedan od brojnih muzeja. Dan završite večerom u nekom od brojnih lokalnih restorana, uz taco-se i meksičku pivu ili tekilu. Noćenje.

6. dan, 05.12.2019. Merida – Mexico City

Doručak. Odjava iz hotela i transfer u zračnu luku i prijava na let za Mexico City na liniji AM 536 (Aeromexico) u 08.50 sati. Dolazak u Mexico City u 11.00 sati. Po dolasku u meksičku prijestolnicu, razgled grada uz panoramsku vožnju i pješice: povijesni trg Zocalo s najvećom i najstarijom katedralom u Južnoj Americi, kazalište, Predsjednička palača s muralima Diega Rivere, ruševine Azteka Templo Mayor (izvana), čuveni neboder Torre Latinoamericana. Vožnja najvećom avenijom grada Paseo de la Reforma,  pored parka Chapultepec koji je jedan od najvećih gradskih parkova, u kojem je nalaze zoološki vrt, nekoliko muzeja poput Nacionalnog antropološkog muzeja i Muzeja moderne umjetnosti, s brojnim fontanama, spomenicima te zabavnim sadržajima. Po dolasku u hotel, prijava te smještaj i noćenje.

7. dan, 06.12.2019. Mexico City – Teotihuacan

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet koji započinje vožnjom prema Bazilici Gospe od Guadalupe, uz prethodno zaustavljanje na Trgu Triju kultura, gdje ćemo vidjeti aztečke ruševine i crkvu Sv. Jakova. Vožnja do Bazilike Gospe od Guadalupe, koja je centralno mjesto hodočašća posvećeno nacionalnoj svetici zaštitnici Meksika. Razgled bazilike. Po završetku razgleda vožnja prema gradu Teotihuacan. Razgled ove čuvene arheološke zone koja čuva ostatke nekih od najvećih piramidalnih pretkolumbovskih građevina: hram Quetzalcoatl, Avenija mrtvih, piramida Sunca i Mjeseca. Ručak tijekom razgleda (uključen u cijenu). Posjet tvornici proizvoda od opsidijana i lave, te degustacija tekile. Slijedi povratak u Mexico City. Slobodna večer za osobne programe. Noćenje.

8. dan, 07.12.2019. Taxco – Vista Hermosa

Doručak u hotelu. Cjelodnevni izlet u Taxco, grad srebra. Kroz povijest poznat po rudnicima srebra i drugih metala, danas po izradi filigranskih rukotvorina, srebrnog nakita i pribora, te šarmantnim kolonijalnim palačama, popločenim ulicama i slikovitim okolnim krajolikom. Šetnja do glavnog trga i  crkve Sv. Priske,  izgrađene od ružičastog kamena, predivnog primjera novog španjolskog baroka. Slobodno vrijeme za kavu, šetnju i kupovinu suvenira. Nakon razgleda vožnja do jedne od najstarijih hacijendi u Meksiku, Hacienda Vista Hermosa. Ručak na imanju (uključen u cijenu), uz razgled. Slijedi povratak u Mexico City. Noćenje.

9. dan, 08.12.2019. Mexico City –  Xochimilco  –Pariz

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja do Xochimilco-a, koji je jedno od 16 okruga Ciudad de Mexica, koji je nakada bio neovisni grad osnovan na južnoj obali istoimenog jezera. Ovo eklektično mjesto usred kolosalnog grada proglašeno je svjetskom baštinom. Vožnja u trajanju od sat vremena Xochimilco plutajućim vrtovima i kanalima na jarko oslikanom i ukrašenom brodu trajinera (tradicionalni brod s ravnim dnom), uz zidane kanale obrubljene vrtovima, zavjesama drveća i zelenila, pored umjetnih otoka koja se koriste za uzgoj cvijeća, povrća i ukrasnog bilja, uz zvuke tradicionalne mariachi glazbe – pravi doživljaj Meksika.

Po završetku, slijedi vožnja do četvrti Coyoacan, čuvenoj po šareno obojanoj kolonijalnoj arhitekturi i boemskom šarmu, te brojnim umjetničkim galerijama, među kojima je i čuvena The Blue House, odnosno Muzej Fride Kahlo, najpoznatije meksičke slikarice (predviđen je obilazak muzeja, ukoliko će to okolnosti dopuštati). Ručak tijekom razgleda (uključen u cijenu). Slobodno vrijeme za šetnju i kavu, te transfer u zračnu luku. Prijava na let za Pariz zrakoplovne kompanije Air France AF 179 s polaskom u 19.55 sati. Noćni let.

10. dan, 09.12.2019. Pariz – Zagreb

Slijetanje u Pariz predviđeno je u 13.40 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb zrakoplovom Air France kompanije na letu AF 1560 u 15.15 sati, s predviđenom slijetanjem u zagrebačku zračnu luku u 17.10 sati po lokalnom vremenu.

Cijena aranžmana:

 • Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 18.590 kn

Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka: 2.980 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 4.190 kn

Cijena uključuje:
 • Meksiko
 • Prijevoz zrakoplovnom kompanijom Air France u ekonomskoj klasi prema programu
 • Prijevoz zrakoplovom kompanijom Aeromexico u ekonomskoj klasi na liniji Merida – Mexico City
 • Smještaj u dvokrevetnoj standard sobi u hotelu Iberostar Cancun 5* na osnovi 3 noćenja s All Inclusive uslugom u Cancunu; https://www.iberostar.com/en/hotels/cancun/iberostar-cancun
 • Smještaj u dvokrevetnoj deluxe sobi u hotelu   Presidente Intercontinental Merida 5* na osnovi 2 noćenja s doručkom u Meridi; https://www.presidenteicmerida.com/en-gb.html
 • Smještaj u dvokrevetnoj standard sobi u hotelu  Hilton Reforma 5*na osnovi 3 noćenja s doručkom u Mexico City; https://www3.hilton.com/en/hotels/distrito-federal-d/hilton-mexico-city-reforma-MEXRFHH/index.html
 • Obroke prema programu, 5 ručaka (Chichen Itza, Uxmal, Teotihuacan, Hacienda Vista Hermosa, Mexico City). Meksiko
 • Sve razglede gradova prema programu
 • Vožnja brodom trajinera Xochimilco plutajućim vrtovima
 • ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju prema programu
 • Lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • Grupne prijevoze autobusom  i razglede prema programu
 • Pratitelja putovanja iz Zagreba na hrvatskom jeziku
 • Organizaciju putovanja i zakonsku jamčevinu
Cijena ne uključuje:
 • Pristojbe u zračnim lukama 2.980 kn
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu 4.190 kn
 • Dodatne usluge, obroke i fakultativne izlete
 • Napojnice za lokalne vodiče i vozače 50 USD po osobi – obavezna doplata, plaćanje pratitelju puta na licu mjesta
 • Troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon, izleti, razgledi…)
 • Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza aranžmana (preporučujemo)
 • Sve što nije izrijekom navedeno pod cijena uključuje. Meksiko – odgovorni organizator: Meridijan putovanja d.o.o.
Fakultativni izleti (min. prijavljenih 15 osoba):
 • Poludnevni izlet u Tulum (ručak nije uključen u cijenu): 440 kn
 • Izlet Isla Mujeres: 1.150 kn (izlet uključuje prijevoz brodom, kontinentalni doručak na brodu, bife ručak, opremu za ronjenje (maske, disalice), transfer od /do hotela). Meksiko

Šifra aranžmana: MP2019

Neko drugo putovanje?
New York
Posebno Proljeće u New Yorku