Meksiko
Meksiko

Meksiko i Guatemala

Meksiko i Guatemala

Meksiko i Guatemala

Polazak:

 • 02.01.2020.

Plan putovanja:

1.DAN ZAGREB – MUNCHEN – MEKSIKO CITY

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije te prijava na let za Munchen na liniji LH1715 (Lufthansa) u 17:20 sati. Dolazak u Munchen predviđen je u 18:25 sati. Nastavak putovanja prema Meksiku na liniji LH520 u 22:15 sati.

2.DAN MEKSIKO CITY – TEOTIHUACAN

Dolazak u Meksiko City predviđen je u 04:35 sati. Organizirani prijevoz do hotela, prijava te smještaj i kratki odmor. Nakon doručka krećemo prema Bazilici Gospe od Guadalupe, a usput ćemo se kratko zaustaviti kod Trga Triju kultura gdje ćemo vidjeti astečke ruševine, crkvu svetog Jakova iz 16. stoljeća. Dolazimo do svetišta Bogorodice gdje slijedi razgled bazilike.

Zatim nastavak putovanja prema gradu Teotihuacan, udaljen otprilike 45 kilometara od Mexico Citya, inače svjetski poznate arheološke zone. Tajnoviti i misteriozni grad Teotihuacan je pod vrlo tajnovitim i do danas neobjašnjenim razlozima iznenada napušten 750. godine, a njegovo ime znači „mjesto na kojem su rođeni bogovi“. Povratak prema hotelu. Noćenje.

3.DAN MEKSIKO CITY – GVATEMALA CITY

Poslije doručka odlazak u razgled glavnog grada Meksika. Vidjet ćemo glavni Trg Zocalo, Katedralu (najveću na kontinentu) i Predsjedničku palaču sa muralima Diega Rivere, supruga poznate slikarice Fride Kahlo. Odlazak u Nacionalni antropološki muzej te polazak prema zračnoj luci i polijetanje zrakoplova prema Gvatemala Cityju. Po dolasku, organiziran transfer prema hotelu. Smještaj i noćenje.

4.DAN GVATEMALA CITY – CHICHICASTENANGO – PANAJACHEL

Nakon doručka odlazak u Chichicastenango. Posjetit ćemo najživopisniju autohtonu otvorenu tržnicu u zemlji, a zatim odlazak u crkvu Santo Tomas posebne kolonijalne arhitekture koja datira iz 16.st. U poslijepodnevnim satima odlazak prema Panajachelu, selu koje se nalazi na obalama jezera Atitlan, jednom od najljepših jezera na svijetu s fascinantnim pogledom na tri vulkana: Toliman, San Pedro i Atitlan. Odlazak u hotel. Smještaj i noćenje.

5.DAN PANAJACHEL – JEZERO ATITILAN – ANTIGUA

Doručak. Odlazak brodom do sela San Juan La Laguna u kojem se domicilno stanovništvo bavi uzgojem bio kave i raznih biljki te izradom rukotvorina. Preko puta rijeke nalazi se Santiago Atitlan, gradić bogate tradicije i povijesti. Šetnja gradom do lokalne crkve. Povratak prema hotelu. Noćenje.   

6.DAN ANTIGUA – GVATEMALA – FLORES 

Doručak. Odlazak u razgled Antigue. Tijekom kolonijalnih vremena, Antigua je bila glavni grad Središnje Amerike, a danas je na UNESCO-ovom popisu mjesta svjetske baštine u Americi zbog svoje iznimne barokne arhitekture. Taj španjolski grad sagrađen prema renesansnom planu pravilnih ulica, danas je turističko mjesto poznato po proizvodnji kave. Šetnja gradom i njenim kamenim ulicama prolazeći uz crkve, samostane i kolonijalne kuće. Posjet Muzeju kave i Muzeju glazbe K’ojom. U poslijepodnevnim satima, organizirani transfer na let prema Floresu. Po slijetanju, odlazak do hotela. Smještaj i noćenje.  

7.DAN FLORES -TIKAL – FLORES 

Doručak. Vožnja prema Tikalu. Iako monumentalna arhitektura potječe još iz 4. st. prije Krista, Tikal je dostigao svoj vrhunac tijekom klasičnog razdoblja, otprilike 200 do 900 g. pr.Kr. Tijekom tog vremena grad je politički, gospodarski i vojno dominirao velikim dijelom regije Maya. Piramide, palače i hramovi koji govore o 800 godina povijesti skriveni su u tropskoj šumi stvarajući jedinstvenu simbiozu između arheologije i prirode. Najviše građevine pružaju prekrasan pogled na džunglu. Odlazak prema hotelu i prijava u hotel. Smještaj i noćenje.

8.DAN FLORES – BETHEL – YAXCHILAN – PALENQUE

Polazak prema graničnoj postaji Bethel po djelomično neasfaltiranoj cesti te vožnja brodom do Corozala, meksičke granične postaje. Odlazak brodom rijekom Usumacinta kod meksičke granice u Corozalu, a zatim do Yaxchilana. Posjet Yaxxchilana. Nastavak putovanja prema Palenque. Smještaj u hotel i noćenje.

9.DAN PALENQUE – CAMPECHE

Doručak. Odlazak do nazaobilaznog mjesta Palenque, mjesto srednje veličine, mnogo manje od Tikala ili Copána, ali sadrži neke od najljepših arhitektura, skulptura i reljefnih rezbarija koje su Maje napravile. Za taj grad kažu da je jedan od najvećih gradova Maja s najimpresivnijim ruševinama i najpopularnijim arheološkim parkom. Nastavak putovanja prema Campeche. Smještaj u hotel i noćenje.

10.DAN CAMPECHE – CACAO MUSEUM – UXMAL – MERIDA

Doručak. Polazak prema Meridi, a na putu stajanje kod Muzeja kakaoa i u Uxmalu. Otkrijte tajanstvenu povijest kakaoa i njegovu intimnu vezu s kulturom Maja. Uxmal je veliki pretkolumbovski uništeni grad civilizacije Maja u državi Yucatán. Smatra se da ima i više od jedne skrivene grobnice bogova. Nastavak putovanja prema Meridi. Smještaj u hotel i noćenje.

11.DAN MERIDA – CHICHEN ITZA – CANCUN

Doručak. odlazak u Meridu, poznat još kao i Bijeli grad, danas jedan od najtiših i najsigurnijih gradova u Meksiku. Njezini udaljeni korijeni Maja, vrhunski kolonijalni spomenici i raskoš njezine preobrazbe u arhitekturu 19. stoljeća, učinili su Meridu zadivljujućom mješavinom kulturnih utjecaja. Polazak u mjesto Chichen Itza i obilazak. Chichen-Itza je najposjećenije arheološko nalazište na poluotoku Yucatan zbog svoje izuzetne arhitektonske ljepote i geografskog položaja. Nastavak putovanja prema Cancunu. Smještaj u hotel i večera. Noćenje.

12.DAN CANCUN

Dan za slobodne aktivnosti. Uzivajte u gradu s prekrasnim plažama ili kako ga još nazivaju meksičkim Karibima. Noćenje.

13.DAN CANCUN 

Doručak i odjava iz hotela. Jutro slobodno za odmor. U večernjim satima organizirani transfer prema zračnoj luci. Polijetanje zrakoplova na liniji LH515 u 22:05 sati.

14.DAN FRANKFURT- ZAGREB 

Dolazak u Frankfurt u 14:05 sati. Polazak iz Frankfurta u LH1404 u 20:30 sati. Predviđeni dolazak u Zagreb je u 21:50 sati.

Cijena aranžmana:

Polazak:
9 dana / 7 noćenja
27.11.-5.12.
Cijena paket aranžmana po osobi u dvokrevtenoj sobi25.180 kn 
FM* 24.070 kn
Jednokrevetna soba (doplata)2.690 kn
*FIRST MINUTE POPUST NA OSNOVNU CIJENU 5% ZA REZERVACIJE DO 60 DANA PRIJE POLASKA ILI DO POPUNJENJA KAPACITETA.
Zrakoplovne pristojbe (2.990 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.

Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja) i ne može se kombinirati s drugim popustima.

CIJENA PAKET ARANŽMANA UKLJUČUJE:
 • Meksiko i Guatemala
 • prijevoz zrakoplovom,
 • zrakoplovne pristojbe,
 • smještaj u hotelima 3*: 1 noćenje u Mexico Cityju, 1 noćenje u Gvatemala Cityju, 1 noćenje u Panajachelu, 2 noćenja u Floresu, 1 noćenje u Palenque, 1 noćenje u Campeche, 1 noćenje u Meridi, 3 noćenja u Cancunu,
 • unutarnji letovi (Mexico City – Gvatemala City i Gvatemala – Flores),
 • razglede i obroke prema programu,
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja,
 • uslugu voditelja putovanja i lokalnog vodiča.
CIJENA PAKET ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: 
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače (Atlasova preporuka 50 usd),
 • putno zdravstveno osiguranje. Meksiko i Guatemala
MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15
Vize: Za Meksiko i Gvatemalu nisu potrebne za državljane Republike Hrvatske.
Napomene: 
 • Usluga vođenja putovanja bit će na hrvatskom jeziku. Usluga turističkog vođenja pružena po lokalnom ovlaštenom vodiču bit će na engleskom jeziku. Program je grupni. Putovanje nije prikladno za osobe sa smanjenom pokretljivošću
 • Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. 
 • Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova. 
 • Dozvoljen unos predane prtljage po putniku je 30kg i 1 komad ručne do 7kg. 
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. 
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda. 
 • Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr  Meksiko i Guatemala
Važno: Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.

Za ovo putovanje vrijede slijedeći Opći uvjeti putovanja odgovornog organizatora.

Šifra aranžmana: AT2020

Neko drugo putovanje?
Reykjavik
Island – prkosni kraj svijeta 2020.