Madeira - raj na Zemlji
Portugal Madeira

Madeira 2022.

Madeira 2022.

Madeira 2022. – GARANTIRANI POLASCI

 • 27.02.2022.
 • 29.05.2022.
 • 24.06.2022.

Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu!
Vrijednost više: uključen razgled Funchala uz lokalnog vodiča i s ulaznicom u Botanički vrt!

Plan putovanja:

1.dan: ZAGREB–LISABON-FUNCHAL

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb, na katu pored kioska Tiska, najkasnije dva sata prije leta. Prijava na let kompanije TAP Air Portugal na redovnoj liniji za Lisabon u 13:25 sa slijetanjem u 15:50 po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja letom za Funchal, glavni grad otoka Madeire u 19:40 sati. Dolazak na Madeiru u 21:30 sati po lokalnom vremenu. Transfer do hotela i smještaj. Noćenje.

2.dan: FUNCHAL

Doručak. Poludnevni razgled Funchala, glavnog grada ovog šarolikog otoka s lokalnim vodičem i voditeljem putovanja: posjetit ćemo za početak gradsku katedralu, sagrađenu 1514. god. na inicijativu slavnog kralja Manuela. Razgled ne bi bio potpun bez posjeta živopisnoj tržnici Mercado dos Lavradores punoj cvijeća i voća, naročito egzotičnog (mango, papaya, guava, itd.) u središtu tržnice. Tržnica ribe ima počasno mjesto. Otići ćemo i do manufakture ručnih radova, a završetak obilaska čeka nas u prekrasnom botaničkom vrtu (ulaznica uključena) gdje se nalaze biljke sa svih strana svijeta kao i razni endemski primjerci, više od 2000 raznih vrsta! Za kraj šetnje Funchalom posjetit ćemo jedan od vinskih podruma i degustirati poznato vino s Madeire. 

Slobodno poslijepodne za šetnju čarobnim mjestom punim zelenila, cvijeća i parkova, za kupovinu suvenira ili osobne programe. Funchal je osnovan 1421. godine, za vrijeme slavnog portugalskog kralja Henrika Pomorca. U novije je doba poznat kao odmaralište bogatih i plemstva. Grad se diči i nazivom „Najčišće europske prijestolnice“, a zaljubljenicima u nogomet poznat je i kao rodni grad Cristiana Ronalda! Navečer mogućnost odlaska na tipičnu večeru, uz folklorni program (doplata prilikom rezervacije aranžmana, minimum 15 prijavljenih za realizaciju). Noćenje.

3.dan: FUNCHAL: fakultativno izlet “ZAPADNA MADEIRA” – (CAMARA DE LOBOS – CABO GIRAO – RIBEIRA BRAVA – PORTO MONIZ – SAO VICENTE)

Doručak. Slobodan dan za odmor. Preporučujemo odlazak na cjelodnevni izlet na zapadni dio otoka s lokalnim vodičem otkriti ljepote obala Madeire (doplata prilikom rezervacije aranžmana, minimum 20 prijavljenih za realizaciju). Počinjemo s posjetom ribarskom selu Camara de Lobos, poznatom po terasastim nasadima banana i vinove loze, ribarsko seoce koje je nadahnulo Sir Winstona Churchilla da ga ovjekovječi na slikarskom platnu! 

Potom odlazimo na rt Cabo Girão, drugu najvišu morsku stijenu na svijetu i najvišu europsku, s koje se pruža prekrasan pogled na zaljev Funchala. Vraćamo se na glavnu cestu i upućujemo u slikovito selo Ribeira Brava, usred nasada šećerne trske, prije nego što krenemo na Serra de Agua i prema Encumeadi, gdje se za lijepa vremena može uživati u pogledu na obje strane otoka. Nastavak vožnje prema slikovitom mjestu São Vicente, kroz bogatu i jedinstvenu vegetaciju laurissilva šume. Stigavši do obale, odlazimo prema Porto Monizu.

U Porto Monizu ćemo napuniti baterije uz ugodan ručak u lokalnom restoranu kraj prirodnih morskih bazena od crne lave. Povratak prema Funchalu preko Paul da Serra, 1400 m visokog platoa. S njega se spuštamo na obalu Ponta do Sol i stižemo do Funchala… Slobodan ostatak dana. Noćenje.

4.dan: FUNCHAL: fakultativno izleti „KARAVELA SANTA MARIA“ i „MONTE – EIRRA DO SERRADO – PICO DE BARCELOS“

Doručak. Dan za uživanje i odmor. Preporučujemo nakon doručka izlet brodom Santa Maria (prijava obavezno prilikom rezervacije aranžmana, minimum 20 prijavljenih za realizaciju). Riječ je o odličnoj replici slavne Kolumbove karavele, glavne u floti koja je otkrivala Ameriku krajem 15. stoljeća. Izlet nas vodi na pučinu uz južnu obalu Madeire prema rtu Cabo Girao, a s broda naravno puca fantastičan pogled na otok bujne vegetacije. Nije isključeno da ćemo vidjeti i delfine, a možda i kitove! (Izlet s transferom u luku i nazad traje tri sata.) 

Povratak u Funchal oko podneva, slobodno vrijeme za okrjepu i potom mogućnost odlaska na još jedan izlet, ovaj put poludnevni izlet do vrha Pico Barcelos s prekrasnim pogledom na zaljev i planinske vrhunce (doplata prilikom rezervacije aranžmana, minimum 20 prijavljenih za realizaciju). Vožnja kroz šume eukaliptusa i zaustavljanje na najljepšim panoramskim točkama s pogledom na „Dolinu opatica“, Cural des Freiras gdje su se one u 16. st. skrivale od gusara. Zaustavljanje u selu Monte, šest km od središta grada, gdje se u crkvici Nossa Senhora da Monte nalazi grob posljednjeg habsburškog vladara Karla, koji je raspadom Austro-Ugarske abdicirao i otišao u azil na Madeiru, gdje je i umro šest mjeseci poslije od upale pluća. Inače je crkvica poznata i kao mjesto hodočašća svake godine 15.8. Mogućnost spuštanja drvenim koritima-sanjkama (poznata turistička atrakcija, plaćanje na licu mjesta) do doline.

Nastavljamo prema Eirra do Serrado otkud se pruža jedan od najljepših pogleda na otok. Transfer do hotela. Slobodno vrijeme za uživanje na Madeiri. Noćenje.

5.dan: FUNCHAL: fakultativni cjelodnevni izlet „ISTOČNA MADEIRA“ (CAMACHA – PICO DO ARIEIRO – RIBEIRO FRIO – FAIAL – SANTANA – MACHICO)

Doručak. Danas preporučujemo izlet na istočnu stranu otoka (doplata prilikom rezervacije aranžmana, minimum 20 prijavljenih za realizaciju). Napuštamo Funchal cestom prema Camachi koja je poznata kao centar korparstva na otoku. Stižemo u Poiso i skrećemo prema Pico do Arieiro, treći najviši vrhunac na otoku, na 1810 m. Na jasan dan pogled na unutrašnjost otoka je doista impresivan, a dobro se vidi i susjedni otok Porto Santo, udaljen 95 km sjeveroistočno. Spuštamo se kroz laurissilva šumu, tzv. primitivnu šumu na Madeiri i stižemo do Ribeiro Frio, mjesta blagoslovljenog izuzetno bogatom vegetacijom i s malenom farmom pastrva koja je postala obavezni stop za svakog posjetitelja otoka. 

Sljedeća postaja je Faial gdje je planiran ručak. Poslije ručka nastavljamo svoj izlet odlaskom u Santanu, mjestašce poznatom svakog tko je ikad gledao fotografije s Madeire jer su upravo tamo one poznate, slikovite bijele trokutaste kućice plavih ili crvenih obruba oko prozora i sa slamnatim krovovima, motiv na svakoj razglednici koja prikazuje ovaj predivan otok. Slobodno vrijeme u Santani. Povratak u Funchal preko Porto da Cruz i Portele, gdje ćemo stati zbog prekrasnih vidikovaca. Za kraj posjećujemo Machico, mjesto gdje su portugalski kolonizatori prvi put stigli na otok 1419. godine. Vraćamo se u Funchal, slobodan ostatak dana. Noćenje.

6.dan: FUNCHAL-LISABON-ZAGREB

Rani transfer na aerodrom (doručak u obliku paketa). Let iz Funchala za Lisabon i nastavak leta iz Lisabona prema Zagrebu. Planirano slijetanje u Zagreb u 12:40 sati.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi::
 • Polazak 27.03. i 29.05. FIRST MINUTE 5.580 kn / Redovna cijena 5.780 kn
 • Polazak 24.06. FIRST MINUTE 5.880 kn / Redovna cijena 6.080 kn
Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžman

Prijevoznik: TAP Portugal
TP 893 ZAGREB 13:25 LISABON  15:50
TP1693 LISABON 19:40 FUNCHAL  21:30
TP1690 FUNCHAL 05:30 LISABON 07:05
TP 892 LISABON 08:35  ZAGREB  12:40

Popusti i doplate:

 •  80% popusta za jedno dijete do 1,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe (dijete nema svoje sjedalo u avionu i spava sa dvije odrasle osobe u krevetu, ne plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene)
 • · 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
 • · trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni
CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: 
 • Madeira 2022.
 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Lisabon – Funchal – Lisabon – Zagreb kompanije TAP Air Portugal
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • transfer autobusom zračna luka – hotel – zračna luka
 • pet noćenja s doručkom u hotelu 4* u Funchalu u dvokrevetnim sobama
 • razgled Funchala panoramski i pješački uz lokalnog vodiča
 • ulaznica za Botanički vrt u Funchalu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja
CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: 
 • ulaznice za objekte i muzeje koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • večeru s folklornim programom u Funchalu 320 kn po osobi (prijava i uplata prilikom rezervacije aranžmana) – uključuje aperitiv i piće po izboru
 • cjelodnevni izlet Zapadna Madeira, prijava i uplata prilikom rezervacije aranžmana, (uključuje autobusni prijevoz prema programu, lokalnog vodiča i ručak u tri slijeda s pićem): 450 kn odrasli, djeca do 12 godina 250 kn
 • cjelodnevni izlet Istočna Madeira, prijava i uplata prilikom rezervacije aranžmana, (uključuje autobusni prijevoz prema programu, lokalnog vodiča i ručak u tri slijeda s pićem): 450 kn odrasli, djeca do 12 godina 250 kn
 • poludnevni izlet Monte, prijava i uplata prilikom rezervacije aranžmana, (uključuje autobusni prijevoz prema programu, lokalnog vodiča i žičaru za Monte): 350 kn odrasli, djeca do 12 godina 190 kn
 • izlet karavelom Santa Maria, prijava i uplata prilikom rezervacije aranžmana, (uključuje transfer u/iz luke): 420 kn odrasli, 220 kn djeca do 12 godina
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 1.340 kn (obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi)
 • napojnicu za vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 2 eur po osobi po danu; iznos napojnice ovisi o vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i niži i viši, a određujete ga sami u slučaju da istu želite ostaviti)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Za ovo putovanje vrijede slijedeći Opći uvjeti putovanja odgovornog organizatora.

Šifra aranžmana: IP2021