Engleska
Engleska London

LONDON – STOPAMA MALOG ČAROBNJAKA

LONDON – STOPAMA MALOG ČAROBNJAKA

LONDON – STOPAMA MALOG ČAROBNJAKA

Datum polaska:

 • 03. – 06.01.2020.

Plan putovanja:

1. dan: ZAGREB – LONDON

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa iz Zagreba za London na liniji OU 490 u 14:35 sati. Dolazak u London u 16:05 sati po lokalnom vremenu. Organizirani prijevoz do hotela, po dolasku smještaj u sobe.

Odlazak s voditeljem putovanja u šetnju središtem grada: do Piccadily Circusa – ljubitelji Harryja Pottera prepoznat će scenu iz filma „Harry Potter i darovi smrti“ koja je snimljena na Piccadillyju a u kojoj se Harry, Ron i Hermione pokušavaju skriti od Žderača smrti u običnom, bezjačkom kafiću –, odnosno predlažemo odlazak s voditeljem putovanja do panoramskog kotača Coca Cola London Eye s kojeg se pruža veličanstven pogled na grad – u njegovoj neposrednoj blizini je i stanica podzemne željeznice Westminster, što je jedna od glavnih polaznih postaja s koje Harry u serijalu putuje. Slobodan ostatak večeri, povratak u dogovoreno vrijeme s voditeljem putovanja u hotel ili u inidvidualnom aranžmanu. Noćenje.

2. dan: LONDON

Doručak. Odlazak s voditeljem putovanja u šetnju Londonom, po lokacijama koje su korištene u filmovima iz serijala o Harryju Potteru: do Big Bena i Houses of Parliament, gdje u serijalu žive bezjaci („obični“ ljudi, odnosno oni koji ne znaju čarati) preko King Cross stanice i poznatog „skrivenog“ kolosijeka 9 ¾ koji u serijalu vodi prema Hogwartsu – u neposrednoj blizini slavnog zida gdje se danonoćno fotografiraju i mladi i stari nalazi se suvenirnica s Harry Potter čarobnim štapićima, naočalama, itd. Kraj stanica King’s Cross nalazi se kolodvor St. Pancras International, ispred čije je neogotičke fasade automobil Ford Anglia Rona Weasleyja poletio, u filmu „Harry Potter i Odaja tajni“.

Prošetat ćemo do poznate četvrti Soho gdje se nalazi House of Minalima, vizualni svijet J.K.Rowling u kojem možete vidjeti originalnu Hogwarts Express kartu, Hogwarts pismo o primitku na fakultet, Daily Prophet novine, itd. Za sve koje ne zanima toliko Harry Potter preporučujemo individualni odlazak u Nacionalnu galeriju, jednu od najpoznatijih svjetskih galerija slika smještenu na istom trgu. U Nacionalnoj galeriji možete vidjeti slavne slike Van Gogha, Moneta, Tizijana, Holbeina, Rubensa, Raphaela, itd. Šetnja do Covent Gardena, dijela grada poznatog po dućanima, restoranima, kazalištima, itd. Slobodno vrijeme za ručak. U poslijepodnevnim satima moguć odlazak i u Muzej Madame Tussaud. Slobodan ostatak dana za aktivnosti prema želji. Povratak individualno u hotel. Noćenje.

3. dan: LONDON: fakultativno obilazak Warner Brothers filmskih studija

Doručak. Danas predlažemo odlazak s voditeljem putovanja na obilazak Warner Brothers filmskih studija u kojima je sniman serijal o Harryju Potteru – zakoračite u prizore iz serijala koji su se tu snimao duže od 10 godina; posjetite originalne filmske setove s kostimima iz filmova, dobit ćete pregled nad tehnologijom koja je korištena, itd. (uplata ovog izleta moguća je samo u poslovnici prilikom kupovine aranžmana – odlazak javnim gradskim prijevozom i shuttle busom do filmskih studija – doplata na licu mjesta).

Povratak u grad i slobodno vrijeme za posjet ostalim najvažnijim londonskim muzejima (Victoria and Albert, British Museum, Tate Gallery, itd.) ili slavnim londonskim robnim kućama Harrods, Selfridges, Hamleys – najpoznatiji dućan s igračkama, itd. Za putnike koji ne žele u posjet fimskim studijima predlažemo odlazak na Camden Market, jedan od najslavnijih uličnih sajmova na svijetu, obilazak Notting Hilla, šetnju do Abbey Roada, ulice koju su proslavili Beatlesi fotografirajući se na pješačkom prijelazu te ulice za album Abbey Road iz 1969. godine, itd. Noćenje.

4. dan: LONDON – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno prijepodne za posljednje šetnje, odlaske u muzeje kojima London obiluje (u mnoge je ulaz besplatan), zadnju kupovinu… Polazak transfera za zračnu luku u 13:50 sati. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa iz Londona za Zagreb na liniji OU 491 u 16:50 sati. Dolazak u Zagreb u 20:05 sati po lokalnom vremenu.

Cijena aranžmana:

Polazak:
4 dana / 3 noćenja
GARANTIRANO
3.1.-6.1.2020.
Cijena paketa aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi4.680 kn
FM* 4.480 kn
Popust za odraslu osobu na pomoćnom ležaju (na redovnu cijenu)200 kn
Popust za djecu na pomoćnom ležaju (na redovnu cijenu)600 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu1.190 kn
Doplata po osobi za polaske iz Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule
*raspoloživost i potvrda  letova na upit; individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s pratiteljem putovanja u Zagrebu
470 kn
*FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!
MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 20

OBITELJSKA SOBA MOGUĆA, NA UPIT!

Zrakoplovne pristojbe u iznosu od 1.190 kn uključene u cijenu.

Doplata za Harry Potter Studio Tour(GRUPNA CIJENA ZA MIN. 10 PUTNIKA, UPLATA PRILIKOM KUPOVINE ARANŽMANA): 440 kn (odrasli), 350 kn (djeca od 5-15 godina)
CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: 
 • LONDON – STOPAMA MALOG ČAROBNJAKA
 • prijevoz zrakoplovom Zagreb-London-Zagreb,
 • zrakoplovne pristojbe,
 • voditelja putovanja,
 • smještaj u hotelu 4* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi tri noćenja s doručkom,
 • transfer od/do zračne luke u Londonu,
 • razglede pješice i javnim prijevozom uz voditelja putovanja, te
 • troškove organizacije i prodaje putovanja.
CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: 
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene,
 • karte javnog prijevoza (CIJENA OD 15,5 – 21,5 GBP, ovisno o dobu dana),
 • fakultativne sadržaje,
 • putno zdravstveno osiguranje (preporučujemo!),
 • napojnice lokalnim pružateljima usluga i osoblju, te
 • troškove osobnih narudžbi. LONDON – STOPAMA MALOG ČAROBNJAKA
CIJENE FAKULTATIVNIH SADRŽAJA I ULAZNICA (prema stanju iz svibnja 2019. god., mogu biti podložne promjeni):
 • ulaznica za Muzej voštanih figura Madame Tussauds 35 GBP;
 • British Airways London Eye 26 GBP;
 • cijena povratne vožnje Temzom od cca. 15,00 GBP;
 • Westminster Abbey 22 GBP;
 • St Paul’s Chatedral 18 GBP;
 • Tower of London 25 GBP,
 • nacionalni muzeji su besplatni (British Museum, National Gallery, Tate Modern, Tate Britain i sl.)
NAPOMENE: 
 • Program London – stopama malog čarobnjaka klasičan je city break London program u kojem se obilazi sve što se u city break programu Londona uobičajeno razgledava, a istodobno je program nadopunjen lokalitetima koji se pojavljuju u slavnom serijalu o malom čarobnjaku, što ga čini pogodnim za razne vrste putnika.
 • Obilazak studija WB i prezentacije STVARANJE HARRYJA POTTERA fakultativan je dio programa koji se obvezno doplaćuje prilikom rezervacije aranžmana. Cijena obilaska isključuje doplate za javni gradski prijevoz do studija, ulaznice za javni gradski prijevoz do studija doplaćuju se na licu mjesta. Broj ulaznica za posjet studija je ograničen, raspoloživost ovisi o trenutku prijave!
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Londonu, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. LONDON – STOPAMA MALOG ČAROBNJAKA

Za ovo putovanje vrijede slijedeći Opći uvjeti putovanja odgovornog organizatora.

Šifra aranžmana: AT2020

Neko drugo putovanje?
Italija
Rim 4 dana avionom