ČAROBNI LONDON
Engleska London

ČAROBNI LONDON 2020.

ČAROBNI LONDON 2020.

ČAROBNI LONDON

ČAROBNI LONDON datum polaska:

 • 17.06. – 21.06. 2020.
 • 12.08. – 16.08. 2020.

Plan putovanja:

1. dan: ZAGREB – LONDON

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i let zrakoplovom British Airwaysa iz Zagreba za London na liniji BA 849 u 13:20 sati. Dolazak u London u 14:55 sati po lokalnom vremenu. Organizirani prijevoz do hotela, po dolasku smještaj u hotel u širem središtu Londona.

Nakon kraćeg predaha, odlazak s voditeljem putovanja javnim prijevozom do u središte grada. Odlazak do panoramskog kotača British Airways London Eye s kojeg se pruža veličanstven pogled na grad. Poslije vožnje odlazak do Covent Gardena, dijela grada poznatog po dućanima, restoranima, kazalištima, itd. Slobodno vrijeme za osobne programe. Povratak u hotel u dogovoreno vrijeme s voditeljem putovanja ili u individualnom aranžmanu. Noćenje.

2. dan: LONDON: tematski razgled STOPAMA MALOG ČAROBNJAKA

Doručak. Odlazak s voditeljem putovanja u šetnju Londonom u kojoj ćemo posjetiti lokacije korištene u serijalu o malom čarobnjaku Harryju Potteru. Posjetit ćemo Picadilly Circus – tu su se Hermione, Harry i Ron teleportirali nakon vjenčanja. Proći ćemo Shaftesbury Aveniju u koju je Hermione odlazila sa svojim roditeljima – bezjacima, otići ćemo do „Zakutne ulice“ u kojoj Harry i ostali učenici iz Hogwartsa u serijalu kupuju pribor za školu. Vidjet ćemo i mjesto premijere posljednjeg filma iz serijala, „Darovi smrti 2“. Potom ćemo prošetati do Buckingham palače, posjetiti lokaciju korištenu za snimanje Ministarstva magije te otići do Westminstera, lokacije koje su ne samo korištene i u serijalu već gdje se nalaze i najvažniji simboli grada: Big Ben, Houses of Parliament, Westminster Abbey, itd. Pauza za ručak. 

Nakon odmora zajednički odlazak na stanicu King Cross gdje se nalazi čuvena „skrivena“ stanica 9 ¾, a uz King Cross nalazi se željeznički kolodvor St. Pancras otkud je poletio čarobni automobil Ford Anglia prema Hogwartsu u filmu „HP i odaja tajni“. Ostatak dana za aktivnosti prema želji. Za sve koje ne zanima HP preporučujemo individualni odlazak u neke od poznatih svjetskih muzeja ili galerija. Slobodan ostatak dana za vlastite aktivnosti i želje. Noćenje.

3. dan: LONDON: fakultativno obilazak WARNER BROS HARRY POTTER STUDIO TOUR

Doručak. Prijepodne odlazak s voditeljem putovanja na obilazak Warner Brothers filmskih studija u kojima je sniman serijal – zakoračite u scene iz serijala o malom čarobnjaku koje su se tu snimale duže od 10 godina; posjetite originalne filmske setove s kostimima koji su korišteni u serijalu, dobit ćete pregled nad tehnologijom koja je korištena, itd. (uplata ovog izleta moguća je samo u poslovnici prilikom kupovine paket-aranžmana, na izlet se ide gradskom željeznicom – doplata za kartu za prijevoz na licu mjesta. Broj ulaznica je ograničen i ovisi o raspoloživosti u trenutku rezervacije).

Povratak u grad i slobodno poslijepodne. Za putnike koji ostaju u gradu slobodno vrijeme za obilazak brojnih muzeja, kupovinu i osobne programe. Predlažemo odlazak na Camden Market, jedan od najslavnijih uličnih sajmova na svijetu ili objed u tipičnom londonskom pubu, šetnju do Abbey Roada, ulice koju su proslavili Beatlesi fotografirajući se na pješačkom prijelazu te ulice za album Abbey Road iz 1969. godine, itd. Noćenje.

4. dan: LONDON: nastavak tematskog razgleda STOPAMA MALOG ČAROBNJAKA

Doručak. Nakon doručka predlažemo odlazak u Mme Tussaud muzej voštanih figura, a potom ćemo se uputiti do južne strane Temze i „Wobbly mosta“ gdje su dementori porušili sve pred sobom, zatvora koji je bio inspiracija za Azkaban, broda Golden Hind koji je kraljici Elizabeti I. u 16.st. donio veliko bogatstvo, a koji se pojavljuje u filmu „HP i plameni pehar“. Posljednja točke ture je srednjovjekovna tržnica gdje se nalaze tri lokacije snimljene u serijalu. Bude li otvorena na njoj se možemo i okrijepiti jer je riječ o tzv. „open food market“. Tu je u blizini i The Shard ili „Krhotina“, impozantan dodatak londonskom skylineu, koji je projektirao talijanski arhitekt Renzo Piano, jedan od vodećih svjetskih arhitekata (proslavio se Centrom George Pompidou u Parizu). Visok je 306 metara, a od 2013.g. ima vidikovac (View from the Shard) na 72. katu (na 244 metra). Slobodan ostatak dana. Noćenje.

5. dan: LONDON – ZAGREB

Paket doručak. Transfer u zračnu luku i let zrakoplovom British Airwaysa iz Londona za Zagreb na liniji BA 848 u 8:55 sati. Dolazak u Zagreb u 12:15 sati po lokalnom vremenu.

Cijena aranžmana:

Polazak:
5 dana / 4 noćenja
17.6.-21.6.12.8.-16.8.
Cijena paketa aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi4.880 kn
FM* 4.680 kn
5.180 kn
FM* 4.980 kn
Jednokrevetna soba (doplata)1.490 kn1.490 kn
*FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!
MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 20

OBITELJSKA SOBA MOGUĆA, NA UPIT!

Zrakoplovne pristojbe u iznosu od 1.190 kn uključene u cijenu.

Doplata za Harry Potter Studio Tour(GRUPNA CIJENA ZA MIN. 10 PUTNIKA, UPLATA PRILIKOM KUPOVINE ARANŽMANA): 440 kn (odrasli), 350 kn (djeca od 5-15 godina)
CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: 
 • ČAROBNI LONDON 2020.
 • prijevoz zrakoplovom Zagreb-London-Zagreb,
 • zrakoplovne pristojbe,
 • voditelja putovanja,
 • smještaj u hotelu 3*/4* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi četiri noćenja s doručkom,
 • transfer od/do zračne luke u Londonu,
 • razglede pješice i javnim prijevozom uz voditelja putovanja, te
 • troškove organizacije i prodaje putovanja.
CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: 
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene,
 • karte javnog prijevoza (CIJENA OD 15,5 – 21,5 GBP, ovisno o dobu dana),
 • fakultativne sadržaje,
 • putno zdravstveno osiguranje (preporučujemo!),
 • napojnice lokalnim pružateljima usluga i osoblju, te
 • troškove osobnih narudžbi. ČAROBNI LONDON 2020.
CIJENE FAKULTATIVNIH SADRŽAJA I ULAZNICA (prema stanju iz svibnja 2019. god., mogu biti podložne promjeni):
 • ulaznica za Muzej voštanih figura Madame Tussauds 35 GBP;
 • British Airways London Eye 26 GBP;
 • cijena povratne vožnje Temzom od cca. 15,00 GBP;
 • Westminster Abbey 22 GBP;
 • St Paul’s Chatedral 18 GBP;
 • Tower of London 25 GBP,
 • nacionalni muzeji su besplatni (British Museum, National Gallery, Tate Modern, Tate Britain i sl.)
NAPOMENE: 
 • Program London – stopama malog čarobnjaka klasičan je city break London program u kojem se obilazi sve što se u city break programu Londona uobičajeno razgledava, a istodobno je program nadopunjen lokalitetima koji se pojavljuju u slavnom serijalu o malom čarobnjaku, što ga čini pogodnim za razne vrste putnika.
 • Obilazak studija WB i prezentacije STVARANJE HARRYJA POTTERA fakultativan je dio programa koji se obvezno doplaćuje prilikom rezervacije aranžmana. Cijena obilaska isključuje doplate za javni gradski prijevoz do studija, ulaznice za javni gradski prijevoz do studija doplaćuju se na licu mjesta. Broj ulaznica za posjet studija je ograničen, raspoloživost ovisi o trenutku prijave!
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Londonu, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. ČAROBNI LONDON 2020.

Za ovo putovanje vrijede slijedeći Opći uvjeti putovanja odgovornog organizatora.

Šifra aranžmana: AT2020

Neko drugo putovanje?
Nova godina 2021. Beograd
Nova godina u Beogradu