Lisabon pogled s mora
Lisabon pogled s mora

Lisabon – City break

Lisabon – City break

Lisabon – City break

Datumi polaska:

 • 02.08.2019.
 • 20.09.2019. – garantirani polazak

Plan putovanja:

1. dan: ZAGREB – LISABON

Sastanak putnika u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Let zrakoplovom Croatia Airlines izravnim letom za Lisabon u 7:55 sati na liniji OU700. Dolazak u Lisabon u 10:10 i odlazak na poludnevni razgled grada autobusom i pješice: Avenida da Liberdade, elegantna i luksuzna avenija duga 1100 m, sagrađena na mjestu nekadašnjeg javnog parka po uzoru na parišku Champs-Elysees -Trg Rossio (Trg Pedra IV.), portugalskog kralja i cara Brazila, trg na kojem su se nekoć održavali sajmovi, narodni ustanci, koride i smaknuća, a danas je srce Donjeg grada

Torre de Belém (Betlehemska kula), jedan od najslavnijih lisabonskih spomenika manuelinskog stila, kula koju je dao graditi Joao II. kao dio obrambenog sustava na ušću rijeke Tejo – samostan sv. Jeronima, još jedan od gradskih najvažnijih lokaliteta, mjesto koje je dao graditi kralj Manuel I. za uspješan povratak Vasca da Game iz Indije, crkva u kojoj su pokopani mnogi kraljevi i slavne portugalske osobnosti – četvrti Alfama, Baixa i Bairro Alto, pitoreskne i živahne gradske četvrti, u dijelovima kojih i danas imate osjećaj da je vrijeme stalo. Dolazak u hotel. Smještaj. Noćenje.

2. dan: LISABON: IZLET LISABONSKA RIVIJERA/SINTRA – CABO DA ROCA – CASCAIS – ESTORIL – LISABON


Doručak. Danas predlažemo cjelodnevni izlet u Sintru (doplata prilikom rezervacije aranžmana), na Cabo da Roca i Cascais – tzv. lisabonsku rivijeru. Sintra je gradić sagrađen na padinama istoimenog planinskog lanca, čuven po veličanstvenom zelenilu i raskošnim palačama. Sintru su voljeli portugalski plemići, ali i europski kraljevi i slavne ličnosti. Kraće slobodno vrijeme u središtu Sintre – svakako kušajte neke od poznatih portugalskih slastica i dobru kavu u nekoj od slastičarnica u gradiću, a vrijeme možete utrošiti i posjetom velebnoj i slavnoj Nacionalnoj palači.

Nastavak vožnje prema Cabo da Roca, najzapadnijoj točki kontinentalne Europe za koju je slavni portugalski književnik Luís de Camões napisao da je „mjesto gdje zemlja završava, a more počinje“, uz kraće zaustavljanje za fotografiranje. U nastavku vožnja do poznatog ljetovališta Cascaisa uz stanku za ručak. Cascais je nekoć bio ribarsko mjesto, ali u 19. st. postalo je i omiljena rezidencija portugalskih kraljeva. Povratak preko Estorila – gradića gdje se nalazi slavna kockarnica i mjesto koje je nekoć imalo i poznatu stazu za Formulu 1. Dolazak u Lisabon u poslijepodnevnim satima. Navečer moguć odlazak na večeru uz fado, tradicionalnu portugalsku glazbu koja savršeno oslikava duh Portugala (doplata na licu mjesta, kod voditelja putovanja). Povratak u hotel. Noćenje. 

3. dan: LISABON 

Doručak. Danas predlažemo posjet dijelu grada gdje je 1998. bio održan EXPO, s odlično sačuvanim paviljonima koji danas imaju razne funkcije i gdje se nalaze neki od najfascinantnijih primjera moderne arhitekture u Lisabonu. Ovdje se nalazi i glasoviti Oceanarij npr. i mnogi drugi bivši paviljoni koji su poslije EXPO-a izvrsno iskorišteni i gdje građani vole provoditi slobodno vrijeme. Za poslijepodne predlažemo posjet nekom od brojnih dobrih muzeja u gradu od kojih je možda najposebniji Muzej keramičkih pločica. Ističe se i Muzej kočija, kao i Muzej Gulbenkian. Slobodno vrijeme za osobne programe, kupovinu, vožnju glasovitim tramvajem broj 28, itd. Noćenje.

4. dan: LISABON – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela i transfer do zračne luke. Let zrakoplovom Croatia Airlines na liniji OU 701 iz Lisabona za Zagreb u 10:55 sati. Dolazak u Zagreb u 15:05 sati.

Cijena aranžmana:

Polazak:
4 dana / 3 noćenja
2.-5.8.GARANTIRANO
20.-23.9.
Cijena paket aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi4.780 kn
FM* 4.580 kn
4.380 kn
FM* 4.180 kn
Jednokrevetna soba (doplata)1.090 kn1.090 kn
FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!

Soba s pomoćnim ležajem na upit!
(Zrakoplovne pristojbe 1.090 kn uključene u cijenu aranžmana)

Doplata po osobi za polaske iz Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule: 470 kn (raspoloživost i potvrda letova na upit; individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s voditeljem putovanja u Zagrebu)
MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 20
CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: 
 • Lisabon – City break
 • prijevoz zrakoplovom Zagreb-Lisabon-Zagreb,
 • zrakoplovne pristojbe,
 • uslugu voditelja putovanja,
 • smještaj u hotelu 3/4* u Lisabonu u dvokrevetnim sobama na osnovi 3 noćenja s doručkom,
 • transfer od/do zračne luke u Lisabonu,
 • poludnevni razgled grada autobusom i pješice, te
 • troškove organizacije i prodaje

CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: 

 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene,
 • karte javnog prijevoza, izlet Lisabonska rivijera,
 • fakultativne sadržaje,
 • boravišnu pristojbu u iznosu od 1 € po putniku po noćenje (plaćanje na licu mjesta),
 • putno osiguranje te troškove osobnih narudžbi. Lisabon – City break
INFORMATIVNE CIJENE ULAZNICA (prema stanju u studenom 2018. g.):
 • Oceanario de Lisboa 15 €,
 • Museu Calouste Gulbenkian 14 €,
 • Museu Nacional do Azulejo (Muzej keramičkih pločica) 5 €,
 • Museu Nacional dos Coches (Muzej kočija) 8 €;
NAPOMENA: 
 • ZA REALIZACIJU CJELODNEVNOG IZLETA LISABONSKA RIVIJERA POTREBAN JE MINIMUM OD 15 PUTNIKA.
NAPOMENE: 

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Lisabonu, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlines objavljenom u studenom 2018. godine i podložna su promjeni.

Za ovo putovanje vrijede slijedeći Opći uvjeti putovanja odgovornog organizatora.

Šifra aranžmana: AT2019

Neko drugo putovanje?
Pariz Francuska
Velika francuska tura