Francuska
Francuska

La belle Bordeaux

La belle Bordeaux

La belle BordeauxELEGANTNA SVJETSKA PRIJESTOLNICA VINA I LJEPOTE ŽIVLJENJA
Azurna obala – Carcassonne – Bordeaux – Arcachon – Lege Cap Ferrat – Saint Emilion – Biarritz – Bayonne – St. Jean de Luz – Nimes
Autobusom iz Zagreba, Karlovca i Rijeke!
La belle BordeauxZaboravite Pariz, Nicu i Rouen – Bordeaux je grad koji morate posjetiti!
Svjetska prijestolnica vina, grad koji Francuzi obožavaju, nova je hit destinacija na
turističkoj karti Francuske, odnosno Europe. Grad koji je nekoć bio poznat pod imenom
„Uspavana ljepotica” davno je to prestao biti. Danas je Bordeaux moderan, chic i živahan grad koji osvaja elegancijom, otmjenošću i joie de vivre!

Datum putovanja:

 • 10.-16.08.2019.

Plan putovanja:

1. dan: ZAGREB/RIJEKA – AZURNA OBALA

Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, turistički peroni 502-506 u 4:30 sati, mogućnost polaska iz Karlovca u 5:15 sati te sa stajališta Vrata Jadrana kod Rijeke u 7:00 sati (polazak iz Karlovca i s Vrata Jadrana potrebno je prijaviti prilikom rezervacije aranžmana, točno mjesto ukrcaja u Karlovcu bit će u završnoj obavijesti prije putovanja). Vožnja kroz Sloveniju i sjevernu Italiju prema Genovi preko Savone, panoramskom cestom iznad Ligurske obale do francuske granice uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak na Azurnu obalu u kasnim poslijepodnevnim satima. Posjet Nici, glavnom gradu regije i petim najvećim gradom u Francuskoj, od 19. st. mjestom u koje ljudi dolaze upijati sunce kroz cijelu godinu, a izuzetna klima, toplina i svjetlost privlače umjetnike kao i hedoniste već dva stoljeća… 

Panoramska vožnja gradom i šetnja njezinim najljepšim dijelom – starim gradom, slikovitom četvrti obojanom u fasade pastelnih boja, po ozračju pomalo „talijanskom“ dijelu grada gdje ćete osjetiti duh Nice u potpunosti. Smještaj u hotel na području Nice/Cannesa. Noćenje.

2. dan: NICA – CARCASSONNE – BORDEAUX

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja kroz južnu Provansu preko Montpelliera, uz usputna zaustavljanja radi odmora. Putem do Bordeauxa posjetit ćemo slikoviti, srednjovjekovni grad Carcassone, koji je pod zaštitom UNESCO-a zajedno s katedralom St. Nazaire. Utvrda potječe iz 13. Stoljeća, kad je kralj Luj IX. započeo njezinu gradnju. Po dolasku obilazak stare jezgre grada, prepoznatljive po gradskim bedemima i kulama. Nastavak vožnje prema Bordeauxu, smještenom na rijeci Garonne. Po dolasku u kasnim večernjim satima prijava i smještaj u hotel na području Bordeauxa. Noćenje.

3. dan: BORDEAUX – ARCACHON – LEGE CAP FERRET – BORDEAUX

Doručak. Odlazak u razgled svjetske prijestolnice vina – što Bordeaux zaista jest. Bordeaux je posljednjih godina oživio iz zimskog sna u kojem se nalazio (zvali su ga „Uspavana ljepotica“) i doživio da ga se proglašava najelegantnijim i najotmjenijim francuskim gradom. Pola grada se nalazi na popisu UNESCO-a što ga čini najvećim zaštićenim urbanim područjem. Razgled središta grada: Place de la Comedie, esplanada Quinconces – Quartier des Chartrons – gotička katedrala St. Andre iz 13.-15. stoljeća, pod zaštitom UNESCO-a – Musee d’Aquitaine – kazalište – Burza. 

U nastavku dana odvest ćemo se do zaljeva Arcachon gdje se nalazi istoimeni gradić u kojem se nalazi najveća dina u Europi, Dune du Pilat: dužinom od 3 km, širinom od 500 m i visinom do 120 m podsjeća na pustinju manjih razmjera! Posjetit ćemo i ribarsko selo Lege Cap Ferret kako bismo degustirali tamošnje, svjetski poznate kamenice (doplata prilikom rezervacije aranžmana). Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: BORDEAUX – SAINT EMILION – BORDEAUX

Doručak. Poslije doručka uputit ćemo se u posjet prekrasnom Saint-Emilionu, gradiću smještenom usred vinograda koji pripadaju pokrajini Saint Emilion i mjestu gdje se proizvode vrhunska vina. Njegov se postanak veže uz samostan u gradiću, a posebno je zanimljiva crkva u stijeni, okrenuta prema glavnom trgu. Iznad grada nalazi se Donjon, gdje zasjeda vinsko bratstvo „Jurade“ i ocjenjuje mlada vina. U Saint Emilionu ćemo i mi otići na degustaciju vina (doplata prilikom rezervaciju aranžmana). Povratak u Bordeaux u podnevnim satima. Slobodno poslijepodne za uživanju u prekrasnom Bordeauxu. Svakako preporučujemo posjet najboljem svjetskom muzeju vina, impresivno arhitektonskom remek-djelu La Cite du Vin, boravak u Bordeauxu to zahtijeva. I prošećite gradskim Triangle d’ Or, srcem grada, koje okružuju tri bulevara, kao i četvrti St. Pierre za one koji vole kupovinu. Noćenje.

5. dan: BORDEAUX – BAYONNE, BIARRITZ I ST. JEAN DE LUZ – BORDEAUX

Doručak. Izlet u Bayonne, St. Jean de Luz i Biarritz, gradiće smještene na Atlantskoj obali: Bayonne je glavni grad francuske Baskije, njegovo srce i duša, sa zanimljivom gotičkom katedralom. Šetnja središtem grada i kraće slobodno vrijeme za kavu. Put nas dalje vodi u Biarritz, ekskluzivno i najljepše ljetovalište francuske atlantske obale, simbola bogatstva s početka XX. stoljeća. Po dolasku šetnja središtem grada i slobodno vrijeme za ručak. U poslijepodnevnim satima čeka nas još jedan prekrasan baskijski gradić, St. Jean de Luz. 

Ovaj gradić, sa šarmantnom povijesnom jezgrom i najljepšom baskijskom crkvom posvećenom Sv. Ivanu Krstitelju, upriličio je vjenčanje Kralja Sunca Louisa XIV. sa španjolskom infantkinjom Marijom Terezom. U sretnome stapanju stilova koji odaju joie de vivre, toliko svojstven južnoj Franuskoj, sagrađeni su brojni ljetnikovci i vile. Povratak u Bordeaux, slobodna večer. Noćenje.

6. dan: BORDEAUX – NIMES

Doručak. Odlazak iz hotela i vožnja preko Toulousea, Carcassonnea i Montpelliera prema Azurnoj obali. Putem ćemo stati nakratko u Nimesu, u pokrajini Languedoc Roussillon. Nimes je jedan od najvažnijih galsko-rimskih gradova, grad u kojem se rodio jeans („de Nimes“), a danas je to grad za kojeg sami Francuzi kažu da je jedan od najugodnijih francuskih gradova za život. Šetnja središtem Nimesa: Arena – Maison Carre – Caree d’Art – romanička katedrala posvećena Majci Božjoj i sv. Kastoru. Nastavak putovanja prema Azurnoj obali, smještaj u hotel i noćenje.

7. dan: AZURNA OBALA – MENTON – RIJEKA/ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela i putovanje prema ljetovalištu Menton uz samu talijansku granicu, nekadašnjeg prebivališta poznatih umjetnika i jednog od najljepših mjesta rivijere s dugom plažom i promenadom uz more. Kratki obilazak uključuje šetnju „promenadom sunca“ uz gradsku vijećnicu, tipičnu provansalsku tržnicu do crkve sv. Mihovila u starome gradu. Slobodno vrijeme za kavu i kupovinu. 

Menton je poznat po velikim parkovima i nasadima limuna i naranči, u njemu možete kupiti liker od najpoznatijih mentonskih limuna, sapune i toaletne vodice s mirisom limuna, šarene provansalske stolnjake, mirišljave jastučiće s lavandom ili možete pojesti sladoled u nekoj od najboljih slastičarnica Azurne obale. Odlazak iz Mentona u kasnim jutarnjim satima. Povratak kroz Italiju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem te dolazak u Rijeku/Karlovac/Zagreb u kasnim satima.

La belle Bordeaux CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:
RC 4.190 kn / FM 3.990 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.090 kn
POMOĆNI KREVET NA OVOM PROGRAMU NA UPIT!

Doplata za posjet vinskom podrumu i degustaciju vina: 150 kn
Doplata za degustaciju kamenica: 150 kn

 CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
 • La belle Bordeaux
 • prijevoz autobusom, uslugu pratitelja putovanja
 • smještaj u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama na osnovi 6 noćenja s doručkom: 1 noćenje na Azurnoj obali (područje
  Cannes/Nica), 4 noćenja s doručkom u Bordeauxu i 1 noćenje u Nimesu
 • sve razglede i izlete prema programu
 • boravišnu pristojbu
 • troškove organizacije i prodaje
 CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
 • ulaznice za muzeje, izložbe i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene
 • fakultativne sadržaje
 • putno osiguranje
 • troškove osobnih narudžbi. La belle Bordeaux
NAPOMENA

Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda obilaska znamenitosti ovisno o
radnom vremenu muzeja, prometnoj situaciji, vremenskim prilikama, državnim praznicima, mogućem
dobivanju satnice rezervacije za određeni grupni popust, itd.
Polazak iz Karlovca moguć je samo u slučaju prijavljenih putnika iz Rijeke! Obavezno napomenuti pri uplati
aranžmana. La belle Bordeaux

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40

Za ovo putovanje vrijede slijedeći Opći uvjeti putovanja odgovornog organizatora.

ŠIFRA ARANŽMANA: 2019-AT


BORDEAUX
Neko drugo putovanje?
SAD
Nova godina u New Yorku