Kuba
Kuba Havana

Kuba, u ritmu Kube: Havana i Varadero

Kuba, u ritmu Kube: Havana i Varadero

Kuba, u ritmu Kube: Havana i Varadero

Datumi putovanja:

 • 26.09. – 04.10.2019.

 Plan putovanja:

1. DAN / ZAGREB – PARIZ – HAVANA

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska zrakoplova. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Parizu u 9:00 sati na liniji AF 5075 (Air France). Dolazak u Pariz predviđen je u 11:05 sati. Nastavak putovanja prema Havani u 16:10 sati na liniji AF 946. Dolazak u Havanu predviđen je u 20:05 sati. Nakon carinskih formalnosti, transfer do hotela 4*. Smještaj i noćenje.

2. DAN / HAVANA

Doručak. Preporučujemo odlazak na fakultativni cjelodnevni razgled Havane, grada koji oduševljava svojim šarmom, toplinom, pjesmom i plesom na svakom koraku te je pod zaštitom UNESCO-a. Odlazak do centra te nastavak razgleda pješice i autobusom. Posjet svim važnim znamenitostima: Plaza de Armas, Obispo ulica, Plaza de la Catedral, Palacio de Artesania, Plaza Vieja. Razgled moderne i stare, kolonijalne Havane. Ručak u lokalnom restoranu. Nakon ručka, odlazak ulicom La Rampa prema Miramaru, rezidencijalnom dijelu Havane te zaustavljanje kod Trga Revolucije. Povratak u hotel i odmor. Noćenje.

3.DAN / HAVANA

Nakon doručka, preporučujemo odlazak na fakultativni izlet u Muzej ruma gdje ćete imati priliku vidjeti proces dobivanja ruma, karakterističnog pića za ovo podneblje. Zatim slijedi odlazak na ceremoniju Maridaje, tijekom koje se određena cigara kuša uz pripadajući rum. Posjet memorijala Jose Marti koji se nalazi u novom dijelu Havane i ulici Hamel kako biste svjedočili folklornom plesu Kube. Ručak u lokalnom restoranu. Povratak u hotel. Ukoliko ste raspoloženi za večernji provod, preporučujemo odlazak na Parisien Show u hotel Nacional ili tradicionalni Cabaret show Tropicana s preko 80 izvođača. Noćenje.

4.DAN / HAVANA – DOLINA VINALES (PINAR DEL RIO) – HAVANA

Doručak. Odlazak na izlet u duhansku dolinu Vinales, udaljenu otprilike oko dva i pol sata vožnje, najzapadniju kubansku regiju poznatu po uzgoju duhana. Po putu stajanje kod Las Barrigonas, mjesta okruženog plantažama duhana i pitoresknim kućicama lokalnog stanovništva. Nastavak vožnje kroz dolinu Vinales. Šetnja kroz indijansku špilju unutar koje teče rječica. Odlazak do murala prahistorije naslikanog na stijeni. Ručak u obližnjem lokalnom restoranu. Izlet će završiti vožnjom čamcem kroz špilju Cueva del Indio. Potom povratak prema Havani. Smještaj u hotel i noćenje.

5.DAN / HAVANA – COJIMAR – VARADERO

Nakon doručka, odlazak iz Havane i vožnja prema Varaderu. Tijekom vožnje zaustavljanje kod Finca Vigia, Hemingwayovog muzeja, tj. kuće gdje je živio. Odlazak u Cojimar, malo ribarsko mjesto pokraj Havane gdje je Hemingway imao usidren svoj brod. Nastavak putovanja prema Varaderu. Po dolasku u Varadero, prijava u hotel 4*. Smještaj i noćenje.

6. DAN / VARADERO

Doručak. Preporučujemo odlazak na fakultativni izlet Crucero del Sol. Cjelodnevni izlet katamaranom na otok Cayo Blanco poznat po bijeloj pješčanoj plaži i tirkiznom čistom moru s uključenim ručkom na otoku i plivanjem s delfinima na otvorenom moru. Povratak u hotel. Noćenje.

7. DAN / VARADERO

Doručak. Preporučujemo odlazak na fakultativni izlet Tres Ciudades ili u prijevodu – tri grada – Trinidad, Cienfuegos, Santa Clara. Izlet autobusom do grada Trinidad koji se nalazi na južnom karipskom dijelu otoka, grad pod zaštitom UNESCO – ove svjetske baštine poznat po uzgoju šećerne trske i proizvodnji cigara. Slobodno vrijeme za ručak. Posjet još jednom biseru Kube, Cienfuegos, bijelih širokih ulica i vožnja do memorijalnog centra Che Guevare u mjestu Santa Clara. Povratak u hotel autobusom u kasnim večernjim satima.

8. DAN / VARADERO – HAVANA

Nakon doručka, organiziran prijevoz u zračnu luku Havana. Polijetanje zrakoplova prema Amsterdamu u 16:35 sati na liniji KL724.

9. DAN / AMSTERDAM – ZAGREB

Predviđen dolazak u Amsterdam je u 08:00 sati prema lokalnom vremenu. Nastavak putovanja prema Zagrebu u 13:40 sati na liniji KL1941. Dolazak u Zagreb predviđen je u 15:30 sati.

Cijena aranžmana:

Polazak:
9 dana / 7 noćenja

26.9.-4
.10.
Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi12.480 kn
FM* 11.985 kn
Jednokrevetna soba (doplata)1.690 kn
*Zrakoplovne pristojbe (2.590 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.
FIRST MINUTE POPUST NA OSNOVNU CIJENU 5% ZA REZERVACIJE DO 60 DANA PRIJE POLASKA ILI DO POPUNJENJA MJESTA.
MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15

Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja) i ne može se kombinirati s drugim popustima.

FAKULTATIVNI IZLETI:
 • Cjelodnevni razgled Havane 290 kn
 • Muzej ruma 490 kn
 • Dolina Vinales 790 kn
 • Crucero del Sol 890 kn
 • Tres Ciudades 890 kn

Minimum prijavljenih putnika za izlete: 15

U cijene izleta uključen je transfer, lokalni vodič i ručak (osim za izlet Tres Ciudades – ručak nije uključen).

Cijena uključuje:
 • Kuba, u ritmu Kube: Havana i Varadero
 • prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Pariz – Havana – Amsterdam – Zagreb,
 • zrakoplovne pristojbe,
 • četiri noćenja s doručkom u hotelu 4* (standard sobe) u Havani,
 • tri noćenja s doručkom u hotelu 4* (standard sobe) u Varaderu, Hemingwayov muzej
 • povratni transfer od zračne luke do hotela,
 • voditelja putovanja, organizaciju i pripremu putovanja.
Cijena ne uključuje:
 • kubansku vizu,
 • uslugu izdavanja vize,
 • dodatne obroke,
 • fakultativne izlete,
 • prijenos prtljage,
 • usluge koje nisu navedene u programu,
 • napojnice, putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja. Kuba, u ritmu Kube: Havana i Varadero
Napomene:
 • Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. 
 • Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova. 
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. 
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda. 
 • Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr  
Važno:
 • Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju. Minimalan broj za realizaciju fakultativnih izleta: 10
VIZA – TURISTIČKA KARTA:

Viza se ne stavlja u putovnicu. Cijena: 450 kn uključuje turističku kartu i uslugu izdavanja. Putnici su obvezni prilikom rezervacije putovanja dostaviti u agenciju kopiju prve i zadnje stranice putovnice koja mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od početka putovanja.

Korisne informacije:

Službeno ime: Republika Kuba

Glavni grad: Havana

Službeni jezik: španjolski, govori se i engleski.

Vremenska razlika: – 6 sati u odnosu na Hrvatsku.

Novčana jedinica: kubanski peso (CUC), preporuča se ponijeti EUR.
1 EUR = cca 1,20 CUC 

Napon struje: 110 V, potreban adapter.

Viza: potrebna je turistička karta za ulaz u zemlju – Atlas posreduje u izdavanju.

Cijepljenje: nije potrebno

Pozivni broj zemlje: +53

Klima: tropska, sušna sezona je od studenog do travnja, kišna sezona je od svibnja do listopada. 
Odjeća i obuća: lagana i većinom casual odjeća. Zimi je za večernje sate korisno imati pamučnu ili vunenu vestu (laganiju jaknu, šuškavac može biti koristan zbog tropskih pljuskova). Kape su preporučljive kao zaštita od izuzetno jakog sunca.

Kupovina: osim poznatih kubanskih cigara i izvrsnog ruma postoji puno drugih dobrih stvari koje možete kupiti na Kubi (zlatni i srebrni nakit, ručno izrađeni predmeti od lokalnih materijala drva, slame, papira mâché, morskih školjki, sjemena, terakote i stakla). Kubanski muzički instrumenti također su vrlo popularan izbor. 
Postoje i toaletni te farmaceutski proizvodi koji se ne mogu nabaviti nigdje drugdje na svijetu.

Hrana i piće: u tradicionalnoj kubanskoj kuhinji grah i riža zastupljeniji su od kruha, a najčešća jela su na bazi mesa. Iako je Kuba otok, riba i plodovi mora zastupljeniji su i dostupni samo u vrhunskim restoranima. U kubanskoj se kuhinji mogu vidjeti različiti utjecaji što ovisi od regije do regije na otoku – naročito na istoku Kube. Hrana je vrlo rijetko ljuta i jako začinjena.

Za ovo putovanje vrijede slijedeći Opći uvjeti putovanja odgovornog organizatora.

ŠIFRA ARANŽMANA: AT2019

Kuba
Neko drugo putovanje?
Zimski praznici - Budimpešta
Advent u Budimpešti – 2 dana