Ankara Turska
Turska

Kapadokija i mala Azija – 10 dana

Kapadokija i mala Azija – 10 dana

Kapadokija i mala Azija – 10 dana

Datum polaska:

 • 20.06.2019.

Plan putovanja:

1. dan: ZAGREB – ISTANBUL – ANKARA 

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu na liniji TK1054 u 9:10 sati. Dolazak u Istanbul u 12:30 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku sastanak s lokalnim vodičem te polazak autobusom prema Ankari. Po dolasku u Ankaru smještaj u hotel 4*. Večera i noćenje.

2. dan: ANKARA – AVANOS – KAPADOKIJA

Nakon doručka panoramski razgled grada, uključujući vidikovac (Ankarska tvrđava), citadelu i muzej anatolskih civilizacija. Nastavak puta prema gradu Avanos, uz Slano jezero Tuz koje je ujedno najbogatija solana u državi, gdje se proizvodi 60% ukupne proizvodnje soli u Turskoj. Po dolasku u Kapadokiju slijedi smještaj, večera i noćenje u hotelu 4*.

3. dan: KAPADOKIJA

U ranim jutarnjim satima, prije izlaska sunca, mogućnost odlaska na let balonom iznad ove fascinantne pokrajine (uz doplatu). Let balon je jedinstveni doživljaj, uzbudljiv i romantičan, najbolji način da se doživi veličanstvena panorama ovog čarobnog dijela svijeta. Povratak u hotel. Nakon doručka odlazak na cjelodnevni razgled pokrajine Kapadokije. Snažne su erupcije vulkana Erdžijasa prije 3 milijuna godina formirale jedan od najspektakularnijih pejzaža na svijetu.

Obilazak muzeja Goreme. Cijeli grad je smješten u stijenama, a nastao je u vrijeme ranog kršćanstva kada je ono bilo zabranjeno, a kršćani proganjani. Slijedi razgled tipičnog grada ove pokrajine, Urgupa i dolina Pasabaglari i Develi. Povratak u hotel i večera. U večernjim satima mogućnost odlaska na poznati „Ples derviša“ (uz doplatu). Noćenje.

4. dan: KAPADOKIJA – KONYA 

Nakon doručka odlazak u obližnji podzemni grad Derinkuyu, ukupno čak 7 katova ispod zemlje iz doba ranog kršćanstva. Nastavak putovanja preko Sultanhan Karavan-saraya u Konyi, gradu smještenom na središnjoj zaravni u Anatoliji. Konya je glavni grad istoimene Pokrajine Konye, po površini najveće provincije u Turskoj. Panoramski razgled i posjet muzeju Mevlana. Prijava i smještaj u hotel 4*. Večera i noćenje.

5. dan: KONYA – PAMUKKALE

 Nakon doručka odlazak prema Pamukkale (”Pamučna tvrđava”), čudesnom platou boje bijelog pamuka koji su stvorile naslage vode bogate kalcijem. Nakon toga slijedi obilazak jednog od najpoznatijih antičkih nalazišta u Turskoj – Hierapolisa gdje su ostaci crkve i grob apostola sv. Filipa, amfiteatar, groblje sa sarkofazima te obilazak samih Pamukkala, “Bijelih slapova“ gdje izvire topla, ljekovita voda. Večera i noćenje u hotelu 4*.

6. dan: PAMUKKALE – EFEZ – KUSADASI 

Nakon doručka nastavljamo prema Efezu. Po dolasku, obilazak Efeza – antičke metropole, ostataka velikog kazališta, Odeona, biblioteke, rimske kupelji, agore te ostataka jednog od sedam čuda starog vijeka – Artemidinog hrama i bazilike apostola Sv. Ivana. Posjet kući Sv. Marije, nastavak putovanja prema Kusadasiju. Večera i noćenje u hotelu 4*.

7. dan: KUSADASI – CANAKKALE 

Doručak. Vožnja do Izmira, mediteranskog grada i luke, panoramski razgled, zatim vožnja do antičke metropole Male Azije – grada Pergama i njegov obilazak. Dolazak u antički grad Troju, središte pokrajine Troade. Grad poznat po Homerovom spjevu o Trojanskom ratu, kralju Prijamu, Hektoru, Parisu i lijepoj Heleni, po predaji osnovao je Dardanov unuk Tros. Večera i noćenje u hotelu 4* u Canakkale.

8. dan: CANAKKALE – ISTANBUL

Doručak i vožnja prema Istanbulu. Po dolasku smještaj u hotel, slobodno poslijepodne za šetnju gradom i odmor. Navečer folklorna večer uz trbušne plesačice i večeru (uz doplatu). Noćenje.

9. dan: ISTANBUL 

Doručak. Odlazak u razgled Istanbula; razgled Plave džamije, posljednje velike kraljevske džamije, koju je sa 6 minareta izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio poznatu Aja Sofiju. Posjet Aja Sofiji najpoznatijoj građevini Istanbula sagrađenoj u doba cara Justinijana koja je prvotno bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća, zatim posjet Topkapi palači – bivšoj Sultanovoj palači. Povratak u hotel, noćenje.

10. dan: ISTANBUL – ZAGREB

Doručak. Slobodno vrijeme do transfera u zračnu luku, po dolasku prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Zagrebu u 18:05 sati na liniji TK 1055 (Turkish Airlines). Dolazak u Zagreb u 19:10 sati.

Cijena aranžmana:

10 dana / 9 noćenja20.6.-29.6.2019.
Cijena paket aranžmana po osobi u dvokrevtenoj sobi7.940 kn
FM* 7.590 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu1.590 kn
*Zrakoplovne pristojbe (950 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.
FIRST MINUTE POPUST NA OSNOVNU CIJENU 5% ZA REZERVACIJE DO 60 DANA PRIJE POLASKA!

Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja) i ne može se kombinirati s drugim popustima.

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15
CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: 
 • Kapadokija i mala Azija – 10 dana
 • Prijevoz zrakoplovom Zagreb – Istanbul – Zagreb,
 • zrakoplovne pristojbe,
 • smještaj u hotelima 4*:1 noćenje u Ankari, 2 noćenja u Kapadokiji, 1 noćenje u Konyi, 1 noćenje u Pamukkale, 1 noćenje u Kusadasiju, 1 noćenje u Canakkaleu i 2 noćenja u Istanbulu) ,
 • obroke prema programu,
 • ulaznice za lokalitete spomenute u programu: muzej anatolskih civilizacija, muzej Goreme, dolina Pasabaglari, podzemni grad Kaymaklı, Sultanhan, muzej Mevlana, Hierapolis, Efez, kuća Sv. Marije, Akropola i Asklepion u Pergamu, Troja, Topkapi palača i Aja Sophia u Istanbulu,
 • autobus za vrijeme cijele ture,
 • uslugu voditelja putovanja i lokalnog vodiča,
 • organizaciju i pripremu putovanja.
CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
 • ulaznice za objekte i sadržaje koji nisu navedeni u programu (folklorna večer, ples derviša, vožnju balonom u Kapadokiji),
 • napojnice vozaču i lokalnom vodiču (preporuka ca. 30 eur po osobi – plaćanje na licu mjesta),
 • putno osiguranje. Kapadokija i mala Azija – 10 dana – odgovorni organizator: Atlas d.d.
Fakultativni izleti:
 • Ples derviša u Konyi 35 eur
 • Let balonom u Kapadokiji 170 eur
 • Folklorna večer 40 eur
 • Plaćanje na licu mjesta, cijene su informativne.
Hrvatski državljani koji putuju u Republiku Tursku trebaju imati vizu. 

Putnici za elektronsku vizu mogu aplicirati putem internetske stranice www.evisa.gov.tr
Cijena online vize je 20,70 USD – Multiple Entry Visa koja vrijedi 180 dana, a unutar tog perioda dozvoljen je boravak u Republici Turskoj najviše 90 dana. Putovnica treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Agencija naplaćuje 150 kn, što uključuje vizu i uslugu apliciranja u ime i za račun putnika, ukoliko na vrijeme dostavite ispunjen formular na prodajno mjesto, a viza će putnicima biti uručena u Zračnoj luci Zagreb na dan putovanja od strane pratitelja putovanja.  Putovnica treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Potrebno je popuniti formular koji možete dobiti na prodajnom mjestu.

Napomene:
 • Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
 • Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: mvep.hr

Važno: Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.  

Šifra aranžmana: AT2019

Neko drugo putovanje?
Pariz pogled na Eifell toranj
Zimski praznici u Parizu