Cape Town
Cape Town

Južna Afrika – 9 dana

Južna Afrika – 9 dana

Južna Afrika – 9 dana

Datum polaska:

 • 03.01. – 11.01.2020.

Plan putovanja:

1. dan/  ZAGREB  – DUBAI

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polijetanja zrakoplova za Dubai. Nakon preuzimanja putne dokumentacije prijava na let EK2013 (Emirates) u 14:30 sati za Dubai. Dolazak u Dubai u 23:00 sati po lokalnom vremenu. Obrok tijekom leta.

2. dan / DUBAI – CAPE TOWN

Polijetanje zrakoplova za Cape Town na liniji EK772 (Emirates) u 04:00 sati.  Obroci i odmor tijekom leta. Dolazak u Cape Town  predviđen je u 11:45 sati. Nakon slijetanja i obavljenih carinskih formalnosti, slijedi organizirani transfer do restorana i ručak. Nakon ručka, vožnja do hotela, prijava i smještaj u hotel. Kraći odmor pa odlazak na vožnju žičarom do vrha čuvene Stolne planine, Table Mountain (ukoliko će vremenske prilike dozvoljavati). S vrha se pruža jedinstven pogled na čitav grad, ocean i okolicu. Područje vrha planine je neuobičajeno velik plato, prepun pješačkih staza i vidikovaca. Planina je dio Table Mountain Nacionalnog parka, jedinstvenog područja bujne vegetacije, s preko 1460 raznih biljnih vrsta, te bogatog ptičjeg svijeta. Po završetku razgleda, povratak u hotel. Noćenje.

3. dan / CAPE TOWN

Doručak u hotelu. Nastavak razgleda grada autobusom i pješice. Panoramska vožnja povijesnom jezgrom, pored gradske vijećnice, kroz Malajsku četvrt, uz zaustavljanje u gradskom parku Company Gardens, kojeg su sredinom 17.stoljeća osnovali prvi useljenici iz Europe, obilazak živopisnog Greenmarket Square, povijesnog trga u samom centru grada. Slijedi obilazak gradske utvrde Castle of Good Hope, najstarije građevine u Južnoj Africi koju su izgradili doseljenici iz Nizozemske. Ručak tijekom razgleda. Poslijepodne slobodno za osobne programe šetnju i kupovinu. Predlažemo odlazak do jedne od najposjećenijih lokacija grada – Victoria and Alfred V&A Waterfronta, kompleksa trgovina, hotela, barova i restorana. Navečer predlažemo večeru uz folklorni program (uz doplatu). Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan / CAPE TOWN –  RT DOBRE NADE – KIRSTENBOSCH

Nakon doručka slijedi odlazak na cjelodnevni izlet po poluotoku. Poluotok, Cape Peninsula, čuven po prirodnom ljepotama, proteže se od Cape Towna do rta Cape Point. Obalna cesta Chapman’s Peak čuvena je po predivnom krajoliku, divljoj prirodi, brojnim zaljevima i rtovima, krasnim plažama (može biti korištena i alternativna ruta, ovisno o situaciji u prometu i vremenskim okolnostima). Zaustavljanje na plaži Boulders, poznatoj po koloniji pingvina koji su se tamo naselili 80-tih godina prošlog stoljeća.

Nastavak vožnje do mjesta Hout Bay i odlazak na vožnju brodom oko obližnjeg Duiker otoka (ukoliko će vremenske prilike biti pogodne), poznatog još i kao Kolonija tuljana. Ručak tijekom razgleda, uz uživanje u prirodnim ljepotama. Vožnja do prirodnog rezervata Cape Point, oaze mira, čuvenog po rtovima Dobre nade i Cape Point, po raznolikom biljnom i životinjskom svijetu, poput antilopa, zebri, babuna, orlova, endemskih vrsta ptica… Na povratku obilazak botaničkog vrta Kirstenbosch, koji leži u srcu Cape biljne regije, koja je uvrštena na popis UNESCO-ve svjetske baštine. Povratak u Cape Town, vožnja do hotela. Noćenje.

5. dan/  CAPE TOWN – STELLENBOSCH & VINSKA CESTA

Nakon doručka, odlazak na izlet u zaleđe Cape Towna, vinorodnu regiju Cape Winelands, čuvenu po vinskim cestama. Ova je regija centar južnoafričke industrije vina, nadaleko poznate i nagrađivane. Svega sat vremena vožnje od grada leže brojni vinogradi u plodnim dolinama i po brežuljcima, područja koje je postalo sinonimom za neka od najpoznatijih svjetskih vina i vinarija. Upoznat ćemo povijest vinarstva staru preko 300 godina tijekom dvije degustacije u nagrađivanim vinarijama te obilasku jednog od vinskih podruma. Ručak tijekom razgleda. Vožnja kroz sveučilišni grad tipične kolonijalne arhitekture Stellenbosch, smještenom usred vinske doline. Povratak u Cape Town. Noćenje.

6. dan/   CAPE TOWN – JOHANNESBURG – MABULA

Nakon doručka, odjava iz hotela te transfer do zračne luke Cape Town. Jutarnji let za Johannesburg.

Po dolasku u Johannesburg slijedi vožnja do resorta u provinciji Limpopo. Park je čuven je po vegetaciji, te brojnim vrstama sisavaca i ptica. Osim „Big Five“  mogu se vidjeti razne vrste antilopa, impala, hijena, crnih nosoroga, bizona, divljih pasa, geparda… Smještaj u sobe i odlazak na poslijepodnevni safari. Po povratku večera te noćenje.

7. dan/   MABULA

Doručak. Jutarnji odlazak na safari. Jutarnji i kasnopopodnevni safari najbolja su prigoda za vidjeti životinje budući da sunce nije jako i životinje su aktivnije. Nakon safarija, povratka u resort te slobodno poslijepodne za ručak, odmor, šetnju po okolici, lješkaranje uz bazen ili fakultativne sadržaje prije odlaska na poslijepodnevni safari. Po povratku u hotel, večera i noćenje.

8. dan /  MABULA– JOHANNESBURG – DUBAI

Nakon doručka, odjava iz hotela I vožnja prema Johannesburgu. Zaustavljanje u Sowetu, uz obilazak. Soweto je je grad koji se razvio iz siromašnih naselja koja su osnovana za obojeno stanovništvo u doba apartheida. Upravo je odavde krenulo i rušenje tog sistema, te je kuća Nelsona Mandele jedna od turističkih atrakcija Soweta. Ručak tijekom razgleda u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). U nastavku slijedi vožnja do zračne luke, te prijava na let za Dubai, na liniji EK766 (Emirates ) u 22:20 sati.

9.dan /  ZAGREB

Dolazak u Dubai u 08:15 sati, te nastavak leta za Zagreb na liniji EK2012 (Emirates ) u 10:00 sati. Dolazak u Zagreb u 13:15 sati. Završetak putovanja.

Cijena aranžmana:

 • First Minute cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 16.890 kn
 • Redovna cijena: 17.440 kn
Napomena: first minute cijena je važeća za prijave do 60 dana prije puta ili do popunjenja određenog broja mjesta! 
Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka: 2.980 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 3.590 kn
MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15
Obvezna doplata: 
 • aerodromske takse: 2.980 kn napojnice vozačima i vodičima (60 USD – plaćanje na licu mjesta), vize prema navedenom
Fakultativna doplata: 
 • večera s tradicionalnim afričkim jelima i folklornim programom: 450 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 3.590 kn
Cijena uključuje:
 • Južna Afrika – 9 dana
 • Prijevoz zrakoplovnom kompanijom Emirates Airlines u ekonomskoj klasi prema programu na relaciji Zagreb – Dubai – Cape Town; Johannesburg – Dubai  – Zagreb
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na liniji Cape Town – Johannesburg
 • Smještaj u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3*/4* u Cape Townu na osnovi 4 noćenja s doručkom
 • Smještaj u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4* u parku prirode na osnovi 2 noćenja s punim pansionom
 • Obroke prema programu, 6 ručaka, 2 večere
 • Sve razglede prema programu s uključenim ulaznicama za objekte koji se posjećuju
 • ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju prema programu
 • Lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • Grupne prijevoze klimatiziranim autobusom na destinaciji
 • Pratitelja putovanja iz Zagreba na hrvatskom jeziku
 • Organizaciju putovanja i zakonsku jamčevinu
Cijena ne uključuje:
 • Pristojbe u zračnim lukama 2.980 kn (podložne promjeni, točan iznos na dan pisanja karte)
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu 3.590 kn
 • Troškovi vize –obavezna doplata za vize ( viza za JAR 35 EUR, nije potreban osobni dolazak u veleposlanstvo Južnoafričke Republike u Budimpešti, usluga posredovanja 650 kn; procesno vrijeme čekanja na vizu 14 radnih dana);
 • Napojnice za lokalne vodiče i vozače 60 USD po osobi – obavezna doplata, plaćanje pratitelju puta na licu mjesta
 • Troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon, izleti, prijenos prtljage, usluge koje nisu navedene u programu …)
 • Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza aranžmana (preporučujemo)
 • Sve što nije izrijekom navedeno pod cijena uključuje. Južna Afrika – 9 dana
Fakultativna doplata:
 • Večera s tradicionalnim afričkim jelima i folklornim programom: 450 kn
Napomene:
 • Kategorizacija hotela u Južnoafričkoj Republici odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlju u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu. Ukoliko je razlika uvećanje, naplaćuje se od putnika do polaska.
 • Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: mvep.hr
 • Državljanima Republike Hrvatske potrebna je viza za ulazak u Južnoafričku Republiku. Viza se ishodi u Budimpešti.
 • Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili ambasadi zemlje u koju se putuje.
 • Cijepljenje protiv žute groznice je potrebno ukoliko se dolazi iz zaraženog područja
 • Preporučujemo profilaksu protiv malarije (preporuka je uzeti tablete protiv malarije zbog posjeta nacionalnom parku).
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Ograničenje prtljage na unutarnjim letovima iznosi 20 kg po osobi, predana prtljaga.
 • Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu.
 • Prilikom uplate rezervacije preporučujemo uplatiti: osiguranje od rizika otkaza putovanja, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti, osiguranje od rizika oštećenja i gubitka prtljage te dragovoljno zdravstveno osiguranje osoba za vrijeme puta i boravka u inozemstvu. Južna Afrika – 9 dana

Ako putnik otkaže ili prekine putovanje, mora to učiniti pismenim putem. Datum pismenog otkaza predstavlja osnovu za obračun otkaznih troškova, koje će naplatiti organizator putovanja, prema slijedećoj ljestvici:

 • za otkaz do 45 dana prije puta organizator naplaćuje 50% cijene aranžmana
 • za otkaz od 44 do 20 dana prije puta 80% cijene aranžmana
 • za otkaz od 19 do 0 dana prije puta odnosno za „no show“ ili za prekid putovanja koji je nastao do strane putnike, 100% cijene aranžmana
 • PLAĆANJE: 40% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 45 dana prije puta.

Za ovo putovanje vrijede slijedeći Opći uvjeti putovanja odgovornog organizatora.

Šifra aranžmana: MP2020

Neko drugo putovanje?
Danska
Danska tura – 8 dana