Japan
Japan

Japan – 10 dana 2020.

Japan – 10 dana 2020.

Japan – 10 dana 2020.

Datum polaska:

 • 10.04. – 19.04.2020.

Plan putovanja:

1. dan : ZAGREB – DUBAI

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije poleta zrakoplova za Dubai. Nakon preuzimanja putne dokumentacije prijava na let Emirates Airlines, EK 0130 u 15:25h za Dubai. Dolazak u Dubai u 22:55h po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Tokyo na liniji Emirates Airlinesa, EK 0318 u 02:40.  Obroci i odmor tokom leta.

2. dan : TOKYO

Dolazak u Tokyo predviđen je u 17:35h. Nakon slijetanja i obavljenih carinskih formalnosti, slijedi sastanak s predstavnikom lokalne agencije i organizirani transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Kraći odmor te u večernjim satima zajednički odlazak na večeru u lokalnom restoranu na pješačkoj udaljenosti od hotela (uključeno u cijenu). Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan : TOKYO

Nakon doručka slijedi  cjelodnevni razgled grada, u pratnji vodiča. Obilazak Tokyo Metropolitan Government Buildings, gdje ćemo s poznatog vidikovca, smještenog na 45tom katu Glavne zgrade  na 202 metra visine, vidjeti cijeli Tokyo kao na dlanu. Nastavak razgleda preko Shinjuku četvrti te obilazak Meji kompleksa, koji je posvećen božanskim dušama cara Meijija, prvog cara modernog Japana, i supruge carice Shoken. Hram je smješten u predivnoj šumi koja je nastala pošumljavanjem prije 90 godina, kada je zasađeno 100.000 stabala iz svih dijelova Japana i svijeta. Nakon pauze za ručak (nije uključen u cijenu) slijedi odlazak do  Akasaka palače, bivše prinčevske palače a danas državne rezidencije za strane uglednike. U večernjim satima odlazak na večeru (uključeno u cijenu). Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan : TOKYO

Nakon doručka nastavak razgleda grada. Danas odlazimo na krstarenje rijekom Sumidom sa jedinstvenim pogledom na ovaj velegrad. Slijedi obilazak Asakusa Kannon, hrama božice Kannon, smještenom u nekadašnjem ribarskom selu Asakusa. Jedan je od najslavnijih hramova Japana, i godišnje ga obiđe 30 milijuna posjetitelja. Šetnja  popularnom četvrti Asakusa i jednom od  najstarijih trgovačkih ulica grada – Nakamise dori, koja se smatra najboljom ulicom u Tokyu za kupovinu suvenira, a i odlično je mjesto za isprobati lokalnu hranu. Odlazak i do četvrti Ginza, čuvenoj po velikim robnim kućama, trgovinama i restoranima. Fakultativno moguć odlazak na Sushi Making program ili Sumo hrvanje program, uz doplatu. Povratak do hotela. Noćenje.

5. dan : TOKYO – HAKONE

Nakon doručka, odjava iz hotela te vožnja autobusom do Hakonea. Dolazak u Hakone nakon čega slijedi  vožnja brodom po jezeru Ashi, nastalom nakon jedne od vulkanskih erupcija,  uz predivan pogled na planinu Fuji, koja je i simbol Japana. Pogled na cijelu regiju s visine imati ćemo prilike vidjeti nakon vožnje žičarom na Komagatake planinu. Slijedi pauza za ručak (uključen u cijenu). Nastavak vožnje do hotela u Hakoneu. Prijava i smještaj u hotel u japanskom stilu.  Navečer slijedi tradicionalna japanska večera (uključena u cijenu). Noćenje.

6. dan : HAKONE – KYOTO

Doručak te odjava iz hotela. Transfer do željezničke stanice Odawara gdje se ukrcavamo na  superbrzi vlak shinkansen  (bullet train) do Kyota. Po dolasku, odlazak na obilazak Kyota autobusom s posjetom hramovima  Kinkakuji, u značenju „Zlatni Paviljon“  koji je i simbol je grada Kyota te Ryoanji Zen hrama čuvenog po kamenom vrtu. Tijekom razgleda predviđen je i ručak koji je uključen u cijenu. Odlazak u hotel. U poslijepodnevnim satima predlažemo fakultativno odlazak na Samurai Kembu Sword Dance (predstava i kratki tečaj), uz doplatu. Navečer odlazak na večeru koja je uključena u cijenu. Noćenje.

7. dan : KYOTO – NARA – OSAKA

Doručak. Nastavak razgleda grada Kyota. Tijekom razgleda vidjeti ćemo Kiyomiizu Dera – hram građen prije nego što je Kyoto postao glavni grada Japana te prošetati ćemo dijelom grada Ninen-zaka i Sannen-zaka. Tijekom dana zaustaviti ćemo se i na ručku (uključeno u cijenu). Po razgledu slijedi vožnja u obližnju Naru te obilazak  Nara parka,  čuvenog Todaii-ji hrama s velikim Budom te KasugaTaisha hrama. Nakon razgleda, vožnja autobusom do hotela u Osaki, prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

8. dan : OSAKA

Doručak. Odlazak na cjelodnevni razgled grada Osake i njenih znamenitosti javnim gradskim prijevozom –  Umeda Sky Building Floating Garden, arhitektonsko čudo i  zaštitni znak Osake. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak poslijepodnevnog razgleda obilaskom Osaka Castle Museum, dvorca s važnom povijesnom ulogom, te  Dotonbori četvrti, najživlje i omiljene gastronomske i zabavne četvrti stanovnika Osake. Kraće slobodno vrijeme za osobne programe. Povratak u hotel. Noćenje.

9. dan : OSAKA – DUBAI

Doručak. Slobodno prijepodne za vlastite aktivnosti. U poslijepodnevnim satima odjava iz hotela te odlazak autobusnim transferom do zračne luke Osaka.  Po dolasku prijava na let za Dubai na liniji Emirates Airlinesa, EK 0317 u 23:45h. Noćni let za Dubai.

10. dan : DUBAI- ZAGREB

Dolazak u Dubai u 04:50 sati, te nastavak leta za Zagreb na liniji Emirates Airlinesa, EK 0129 u 08:30. Očekivani dolazak u Zagreb u 12:35.

Cijena aranžmana:

 • Ultra first minute: 18.990 kn (vrijedi za prijave do 15.12.2019.)
 • First minute: 19.290 kn
 • Redovna cijena: 19.790 kn

Pristojbe u zračnim lukama: 3.480 kn

Doplatu za jednokrevetnu sobu: 5.450 kn

Napomena:  *FM cijena je važeća do obavijesti o popunjenosti kapaciteta
Fakultativne doplate (minimalni broj prijavljenih osoba 10), cijena po osobi:
 • Program izrade sushija u Tokyu – 880 kn
 • Samurai Kembu Sword Dance u Kyotu– 1.095 kn
Cijena aranžmana uključuje:
 • Japan – 10 dana
 • prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa);
 • smještaj prema programu u hotelima 3* i 4* u standardnim dvokrevetnim sobama na osnovi 6 noćenja s doručkom; te jednim noćenjem u hotelu japanskog stila
 • prijevoz klimatiziranim autobusom prema programu;
 • prijevoz brzim vlakom (bullet train) prema programu
 • razglede prema programu u pratnji vodiča na hrvatskom jeziku;
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju;
 • obroke prema programu ( 3 x ručak; 3 x večera)
 • troškove organizacije putovanja i jamčevine
Cijena ne uključuje: 
 • pristojbe u zračnim lukama (obavezna doplata 3.480 kn; podložna promjeni, točan iznos na dan pisanja karte),
 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 5.450 kn,
 • dodatne obroke,
 • usluge koje nisu navedene u programu,
 • osiguranje od rizika otkaza i osiguranje prtljage (preporučujemo,
 • moguće ugovoriti u agenciji), sve što nije izrijekom navedeno pod cijena uključuje. Japan – 10 dana – odgovorni organizator: Meridijan putovanja d.o.o.

Šifra aranžmana: MP2020

Neko drugo putovanje?
Lurd i jug Francuske
Lurd i jug Francuske