Indijska tura
New Delhi Indija

Indijska tura

Indijska tura

Indijska tura

Indijska tura datum polaska:

 • 3.-10.12.2019.

Plan putovanja:

1. dan ZAGREB – ISTANBUL

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova kod šaltera središnjih informacija. Podjela putne dokumentacije te prijava na let za Istanbul na liniji TK1054 (Turkish Airlines) i polijetanje zrakoplova u 09:10 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 13:15 sati. Nastavak leta za New Delhi 20:55 sati na liniji TK716. Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

2. dan DELHI

Dolazak u Delhi predviđen je u 5:15 sati. Po dolasku obavljanje viznih i carinskih formalnosti. Odlazak u hotel, smještaj i kratko noćenje. Odlazak u razgled Starog Delhija, magičnog, tajanstvenog i kaotičnog grada od 25 mil. stanovnika. Vožnja pored Crvene utvrde na obali rijeke Yamuna koja je djelo vladara Shaha Jahana. Zatim odlazak do Raj Ghata, memorijala ocu nacije, Mahatmi Gandhiju te do najveće džamije u Indiji – Jama Masjid. Vožnja rikšama i šetnja kroz bazar Chandani Chowk, najprometniju trgovačku središnjicu grada. U večernjim satima odlazak u zadrugu Kashmir kako biste upoznali njihove vještine i kušali indijski specijalitet kashmiri kahwa. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

3. dan DELHI

Doručak. Posjet Mauzoleju cara Humayun, prekrasnoj građevini od crvenog pješčenjaka i bijelog mramora koji je preteča Mughal stila te posjet Lotusu, fascinantnom hramu u obliku istoimenog cvijeta, koji se nalazi u New Delhiju. Jedan je od najistaknutijih atrakcija i najvažnijih vjerskih lokaliteta u gradu. Vožnja pored India Gate-a, spomenika žrtvama 1. svjetskog rata, zatim predsjedničke rezidencije, zgrade Parlamenta i Sekretarijata – građevina koje su zanimljiv spoj viktorijanske arhitekture i arhitekture 20. stoljeća. Posjet kompleksu Qutub Minar u sklopu kojeg se nalazi 72 m visok toranj pobjede iz 12. st. te poznati željezni stup sačuvan još iz 4. st. Na kraju dana odlazak do svetog hrama Bangla Sahib, jednog od najvažnijih hodočasničkih lokacija u Delhiju. Povratak u hotel, večera i noćenje.

4. dan DELHI – AGRA

Doručak i odlazak prema Agri. Obilazak tvrđave u Agri koju je dao sagraditi kralj Akbar i koja danas dominira središtem Agre, a ujedno predstavlja i grad u gradu. Za kraj dana posjetit ćemo radionicu mramora u kojoj ćemo vidjeti njegovo nastajanje pomoću stare tehnike Pietradura. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

5. dan AGRA – FATEHPUR SIKRI – JAIPUR

Doručak. Odjava iz hotela i odlazak prema Jaipuru. Posjet monumentalnom Taj Mahalu, remek djelu i spomeniku ljubavi kojeg je dao sagraditi kralj Shah Jehan u čast svojoj ljubljenoj kraljici. Gradnja je započela u 17. stoljeću i trebalo je 18 godina da se dovrši uz danonoćni rad od preko 20.000 radnika. 1983. godine je Taj Mahal uvršten na UNESCO-ovu listu spomenika Svjetske baštine opisan kao dragulj islamske umjetnosti u Indiji i jedan od univerzalno priznatih remek – djela svjetskog nasljeđa. Po putu stajanje u crvenom gradu Fatehpur Sikri, negdašnjoj mogulskoj prijestolnici gdje ćemo posjetiti najveću atrakciju, mramornu grobnicu šeika Salim Christija, zatim džamiju i ostale znamenitosti. Po dolasku u Jaipur, prijava u hotel. Večera i noćenje.

6. dan JAIPUR

Nakon doručka slijedi razgled grada. Odlazak do tvrđave Amber do koje se dolazi slonovima (ovisno o raspoloživosti). Amber je izvana klasična radžastanska palača čija se ljepota skriva unutar njenih zidova s naslikanim minijaturama, dekoracijama od bjelokosti i zrcalima. Obilazak izvana Hawa Mahal ili kako je još nazivaju „Palača vjetrova“ zbog fascinantne fasade koja se sastoji od 953 prozora. Sagradio ju je maharadža Sawai Pratop Singh 1799. g. damama u kraljevskom dvoru da neopažene gledaju svakodnevni život na javnim ulicama. Nastavak razgleda maharadžine gradske palače, bivše kraljevske rezidencije koja je danas dijelom pretvorena u muzej. Posjet lokalnoj radionici tepiha i nakita kako biste svjedočili izradi indijskih umjetnosti. Razgled završava posjetom najvećoj kameno – mramornoj zvjezdarnici na svijetu, Jantar Mantar. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

7. dan JAIPUR – DELHI

Doručak i odlazak prema Delhiju. po dolasku prijava u hotel. Slobodno poslijepodne za odmor. Večera i noćenje.

8. dan DELHI – ISTANBUL – ZAGREB

Odjava iz hotela tijekom noći i transfer do zračne luke New Delhi. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu u 6:55 sati na liniji TK717 (Turkish Airlines). Dolazak u Istanbul u 11:25 sati po lokalnom vremenu, nastavak leta prema Zagrebu na liniji TK1055 u 19:00 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 19:05 sati.

Cijena aranžmana:

Polazak:
8 dana / 6 noćenja
3.-10.12.
Cijena paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi10.180 kn
FM* 9.780 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu2.490 kn
*FIRST MINUTE POPUST NA OSNOVNU CIJENU 5% ZA REZERVACIJE DO 60 DANA PRIJE POLASKA ILI DO POPUNJENJA KAPACITETA.
Zrakoplovne pristojbe (2.190 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.
Minimalan broj prijavljenih putnika: 15
CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE:
 • Indijska tura
 • prijevoz zrakoplovom na liniji Zagreb-Istanbul-New Delhi-Istanbul- Zagreb,
 • zrakoplovne pristojbe,
 • smještaj u hotelima 4*/5* u standardnim dvokrevetnim sobama, usluga polupansiona, 3 noćenja u Delhiju, 1 noćenje u Agri, 2 noćenja u Jaipuru,
 • razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju prema programu,
 • uslugu voditelja putovanja i lokalnog vodiča,
 • prijevoz modernim klimatiziranim autobusom i trošak organizacije i prodaje.
CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
 • vizu za Indiju,
 • uslugu izdavanja vize,
 • napojnice (preporuka 40 usd),
 • fakultativne sadržaje,
 • obroke i usluge drugačije od navedenih,
 • putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja. Indijska tura
VIZA:
 • Potrebna za hrvatske državljane. Cijena vize za Indiju iznosi 85 USD.
 • Dokumenti potrebni za izdavanje vize: popunjen obrazac, kopija prve stranice putovnice koja vrijedi minimalno 6 mjeseci od datuma putovanja, 1 fotografija u boji (veličine 5 x 5 cm sa svjetlom pozadinom). Viza se izdaje u roku od 7 dana, a Atlas posreduje pri izdavanju vize za Indiju. Usluga posredovanja Agencije 100 kn.
Napomene:
 • Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
 • Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: mvep.hr
Važno:
 • Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.

Za ovo putovanje vrijede slijedeći Opći uvjeti putovanja odgovornog organizatora.

Šifra aramžmana: AT2020

Neko drugo putovanje?
Grčka
Atena – ulice pune života