San Francisco SAD
SAD

FDI 2019. SAN FRANCISCO

FDI 2019. SAN FRANCISCO

FDI 2019. SAN FRANCISCO

Datum polaska:

 • 04.11.2019.

Plan putovanja:

1. dan, 04.09.2019: ZAGREB – PARIZ – SAN FRANCISCO

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb s pratiteljem putovanja dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let za Pariz u 09.00 sati na liniji AF5075 (Air France). Dolazak u Pariz u 11.05 sati. Nastavak leta za San Francisco u 15.55 sati na liniji AF082 (Air France). Obroci tijekom leta. Dolazak u San Francisco je predviđen u 18.20 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja graničnih formalnosti, transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel Courtyard by Marriott San Francisco Union Square. Noćenje.

2. dan, 05.09.2019: SAN FRANCISCO

Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za sudjelovanje na kongresu ili odlazak na poludnevni razgled grada. San Francisco, četvrti po veličini grad u Kaliforniji i jedan od najljepših gradova Sjeverne Amerike, čuven je po strmim, krivudavim ulicama te po mostu Golden Gate, jednom od najpoznatijih svjetskih mostova. Od dolaska prvih europskih doseljenika Španjolaca u 18. stoljeću, grad je ubrzano rastao, a pogotovo polovinom 19. stoljeća nakon pronalaska zlata i srebra u okolici, da bi bio u potpunosti uništen u potresu i požaru 1906. godine, te odmah i obnovljen i danas je kulturni i financijski centar zapadnog dijela SAD-a.

Jeste li znali da je San Francisco rodni grad traperica, najpoznatijeg odjevnog predmeta današnjice? Levi Strauss je upravo u San Franciscu izumio udobne, ali i dugotrajne hlače od trapera za rudare koji su pohrlili u grad tijekom „zlatne groznice“.  Obilazak grada uključuje Coit Tower, Nob Hill, park Golden Gate, China Town, Union Square, prekrasne viktorijanske kuće, poznati Fisherman’s Wharf. Po završetku razgleda slobodno vrijeme za uživanje u ručku (uz doplatu) na čuvenom doku Pier 39. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan, 06.09.2019.: SAN FRANCISCO – ALCATRAZ

Doručak u hotelu. Slobodno za sudjelovanje na kongresu ili odlazak na poludnevni obilazak otoka Alcatraz (ulaznica uključena), gdje ćemo razgledati slavni zatvor koji je danas atraktivna turistička lokacija. Vožnja čuvenim starim tramvajem (cable car) do dokova gdje ćemo se ukrcati na trajekt za Alcatraz. Otok u zaljevu San Francisca, površine 90 000 kvadratnih metara,  nosi nadimak The Rock. Od sredine tridesetih godina 20. stoljeća, pa sve do ukidanja zatvora 1963., Alcatraz je glasio za najčuvaniji i najsigurniji zatvor u Americi.

Obilazak zatvorskog kompleksa uz audio vodiče na engleskom jeziku. Po završetku razgleda povratak u grad te slobodno poslijepodne za osobne programe, obilazak muzeja ili kupovinu. Predlažemo i fakultativni izlet u obližnji šarmantni gradić Sausalito, koji se smjestio u zaštićenoj prirodnoj luci nekoliko kilometara od grada, koji je poznat, osim po prekrasnom pogledu na grad i zaljev San Francisca, i po umjetničkim galerijama, malim butik trgovinama, te mnoštvu restorana koji poslužuju morske specijalitete. Povratak u San Francisco i vožnja preko mosta Golden Gate koji je ikona grada. Noćenje.

4. dan, 07.09.2019: SAN FRANCISCO (Fakultativni izlet: Napa Valley)

Doručak. Slobodan dan za sudjelovanje na kongresu,  vlastite aktivnosti i programe ili odlazak na fakultativni izlet, uz doplatu: Napa Valley.

Nakon doručka odlazak na cjelodnevni izlet po vinskom kraju doline Napa, čuvene po prekrasnim krajolicima i šarolikim cestama okruženim vinogradima, gdje ćemo posjetiti jednu vinariju i obići vinski podrum. Pedesetak kilometara dugačka dolina Napa, koja se smjestila sjeveroistočno od San Francisca, sinonim je za američko vinarstvo i dobra vina. Vinari će nam objasniti tajne kultivacije vina, dobre degustacije, aroma i okusa. Ručak tijekom razgleda. U poslijepodnevnim satima povratak u hotel. Noćenje.

5. dan, 08.09.2019: SAN FRANCISCO – LOS ANGELES

Nakon doručka odjava iz hotela te transfer do zračne luke. Prijepodnevni let za Los Angeles. Po slijetanju u Los Angeles slijedi transfer i smještaj u hotel Four Points by Sheraton Los Angeles Westside. Dobrodošli u Los Angeles, grada anđela, koji je danas centar filmske i televizijske industrije, poznat po uličnoj umjetnosti, arhitekturi, koncertima. Poslijepodne je predviđeno za slobodne aktivnosti.

Predlažemo odlazak do Getty centra, uz doplatu, mega milijunskog vrijednog centra otvorenog za javnost 1997. godine, koji je čuven po arhitekturi, vrtovima i jedinstvenom pogledu na Los Angeles. Slavni J. Paul Getty Muzej, kojeg godišnje posjeti oko 2 milijuna posjetitelja, pruža uvid u remekdjela europskih i svjetskih crteža, slika, skulptura, dekorativne umjetnosti te fotografije. Alternativno moguć odlazak u neki od outlet trgovačkih centara. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan, 09.09.2019.: LOS ANGELES

Doručak. Odlazak na cjelodnevni razgled grada: Hollywood, Kinesko kazalište i kazalište Kodak gdje se održava dodjela Oscara, Hollywoodska staza slavnih, Beverly Hills, Sunset Strip koji su najbogatiji dijelovi grada i često vrve slavnima, shopping ulica Rodeo Drive, glavna tržnica. Slijedi pauza za ručak (nije u cijeni aranžmana) i nastavak razgleda – Olvera Street i povijesna jezgra grada te China Town. Nastavak prema znamenitostima smještenim na Tihom oceanu: Santa Monica i popularna plaža Venice Beach. Povratak u hotel i noćenje.

7. dan, 10.09.2019: LOS ANGELES – AMSTERDAM

Nakon doručka odjava iz hotela i slobodno vrijeme za kupovinu ili predlažemo turu „Domovi slavnih zvijezda“. Tijekom vožnje imat ćete priliku vidjeti gdje slavne filmske zvijezde stanuju, ručaju ili kupuju. Slobodno vrijeme do transfera u zračnu luku. Po dolasku prijava na let za Amsterdam u 16.55 sati na liniji KL604 (KLM). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

8. dan, 11.09.2019: AMSTERDAM – ZAGREB

Dolazak u Amsterdam predviđen je u 12.20 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb u 13.40 sati na liniji KL1941 (KLM). Dolazak u Zagreb u 15.30 sati.

Cijena aranžmana:

 • First Minute cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 16.790 kn
 • Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 17.450 kn
*FM cijena vrijedi za rezervacije do 60 dana prije polaska ili do popunjenosti kapaciteta
Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka: 3.200 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 5.550 kn
Cijena uključuje:
 • FDI 2019. SAN FRANCISCO
 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – San Francisco – Los Angeles – Zagreb
 • prijevoz zrakoplovom na unutarnjim letovima: San Francisco – Los Angeles
 • transfere na destinacijama
 • smještaj u hotelima 3* u dvokrevetnoj sobi na osnovi 6 noćenja s doručkom (4 noćenja u San Franciscu, 2 noćenja u Los Angelesu)
 • razgledi gradova prema programu
 • obilazak otoka Alcatraz s uključenom ulaznicom
 • ulaznica za jednu vožnju starim tramvajem (cable car)
 • svi transferi i prijevozi prema programu
 • pratitelja putovanja iz Zagreba na hrvatskom jeziku
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja
Cijena ne uključuje:
 • pristojbe zračnih luka 3.200 kn – obavezna doplata
 • Američku vizu 160 USD
 • Dodatne usluge, obroke i fakultativne izlete
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu 5.550 kn
 • Troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon, izleti, razgledi…)
 • Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza aranžmana (preporučujemo)
 • Sve što nije izrijekom navedeno pod cijena uključuje. FDI 2019. SAN FRANCISCO – odgovorni organizator: Meridijan putovanja d.o.o.
Fakultativna ponuda, cijene po osobi (minimum prijavljenih 10 osoba):
 • Izlet vinska dolina Napa s uključenom degustacijom, obilaskom 1 vinskog podruma i ručkom: 1.980 kn
 • Poludnevni izlet Sausalito & Golden Gate Bridge: 550 kn
 • Posjet Getty Centru s transferom: 720 kn
 • Domovi slavnih zvijezda, tura u trajanju od 2h, na engleskom jeziku (internacionalna grupa): 420 kn

Šifra aranžmana: MP2019

Neko drugo putovanje?
Meksiko
Meksiko