Čudesni fjordovi
Norveška

Čudesni fjordovi 2020.

Čudesni fjordovi 2020.

Čudesni fjordovi 2020.


Tura koja ide dalje na sjever u regiju fjordova i u kojoj dolazimo do najpoznatijeg fjorda, krunskog dragulja među najljepšima – Geiranger fjorda, po kojem plovimo. Putovanje za prave zaljubljenike u prirodu, usmjereno manje na gradove, a više na iznimne prirodne norveške ljepote, zemlje koju mnogi smatraju najljepšom na svijetu!


Norveška, zemlja nevjerojatnih prirodnih ljepota, veličanstvena i tajanstvena, u svojoj unutrašnjosti skriva nepregledne planinske vrhunce, strme i divlje fjordove, jezera kristalno čista, a upravo u ljetnim mjesecima sve nam se to otkriva u najljepšem ruhu…
Pobjegnite u nedirnute krajolike s nama, odmorite dušu u neokrnjenoj prirodi i stvorite najljepše uspomene!


VRIJEDNOST VIŠE: uključeno krstarenje Geirangerfjordom!

Čudesni fjordovi datumi polaska:

 • 23.-28.6.2020.
 • 28.7.-2.8. – GARANTIRANI POLAZAK
 • 18.-23.8. – GARANTIRANI POLAZAK

Plan putovanja:

1.dan: ZAGREB–OSLO  

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija (2. kat) dva sata prije polaska zrakoplova, podjela putne dokumentacije i prijava za let u Oslo na liniji OU488 u 15:30 sati. Predviđeno vrijeme slijetanja u 18:00 sati. Po slijetanju u Oslo ukrcaj u autobus i transfer prema hotelu. Smještaj u hotel te nakon kratkog odmora odlazak s voditeljem putovanja u večernju šetnju gradom, koristeći javni gradski prijevoz.

Predlažemo posjet modernoj četvrti Aker Brygge, koja je iz starog brodogradilišta pretvorena u popularno odredište poznato po svojoj karakterističnoj kombinaciji tradicionalne i suvremene arhitekture te po brojnim restoranima i kafićima smještenima uz more. Prošetajte do Astrup Fearnley muzeja moderne umjetnosti u četvrti Tjuvholmen, koja se nastavlja na Aker Brygge, reprezentativnog djela poznatog svjetskog arhitekta Renza Piana i uživajte u pogledu na Oslo fjord te na uređene gradske plaže. Povratak u hotel. Noćenje.

2.dan: OSLO–HARDANGERVIDDA–HARDANGERFJORD–BERGEN

 Doručak. Odjava iz hotela i putovanje prema čudesnoj regiji fjordova vodi nas preko fascinantne visoravni Hardangervidda, koja slovi za jednu od najvećih u Europi. Visoravan na kojoj žive najveća divlja krda sjevernih jelena u Europi uzdiže se nad šumom, a u golom, mjesečevom krajoliku ostat ćete zadivljeni brojnim jezercima i širokim močvarama. Prije no što je prijeđete možete uživati u pogledu na vodopad Voringfoss koji u visini od 182 m pada u dubinu, s najvećim vertikalnim padom u Norveškoj…

Preko visoravni stižemo na područje Hardangerfjorda, poznatog po blagoj klimi, pitomim mjestašcima i nasadima voća – prijelaz fjorda preko jednog od najdužih visećih mostova na svijetu. Dolazak na područje Bergena u kasnim poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel i noćenje.

3.dan: BERGEN

Doručak. Poslije doručka odlazak u razgled slikovitog Bergena, „vrata regije fjordova“. Razgled gradskog središta jednog od najljepših skandinavskih gradova i drugog grada po veličini u Norveškoj: očuvane drvene trgovačke kuće iz doba Hanze kad je Bergen bio moćno trgovačko središte i glavno središte trgovine ribom s Lofota – luka Bryggen, čije prekrasne drvene kuće stoje na listi zaštićene baštine UNESCO-a – utvrda Bergenhus. Moguć odlazak gradskom uspinjačom Floybannen na brdo iznad Bergena, s veličanstvenim panoramskim pogledom na grad. Slobodan dan za uživanje u živopisnom i živahnom Bergenu. Noćenje.

4.dan: BERGEN-FLÅM-SOGNEFJORD-FØRDE

Doručak. Poslije doručka odjava iz soba i putovanje regijom fjordova prema Vossu gdje ćemo se ukrcati na vlak Voss-Myrdal i potom nastaviti na slavnu željeznicu na liniji Myrdal-Flåm (doplata uz rezervaciju aranžmana). Selo Flåm, maleno i pitoreskno, ima oko 350 stanovnika i više od 450 000 posjetitelja godišnje, a ova je željeznica jedna od najatraktivnijih željeznica na svijetu, izuzetno strma s nekoliko spirala. Iz Flåma nastavljamo putovanje kroz Laerdal tunel, najduži na svijetu i prelazimo trajektom preko Sognefjorda, najvećeg norveškog fjorda, iz Fodnesa u Manheller, odnosno preko turističkog mjesta Skei do mjesta Førde gdje ćemo se smjestiti u hotel. Noćenje.

5.dan: FØRDE-HELLESYLT-GEIRANGERFJORD-GUDBRANDSDALEN/OTTA/VINSTRA

Doručak. Poslije doručka odjava iz soba, nastavak putovanja do Hellesylta preko Stryna. Ukrcaj na brod u Hellesyltu i plovidba fjordom do Geirangera (uključeno u cijenu) uz najpoznatije slapove norveških fjordova kao što su „Sedam sestara“, „Nevjestin veo“ i dr., s pogledom na usamljene farme iznad fjordova i smaragdno zeleni krajolik. Geirangerfjord je na glasu kao najposjećeniji i jedan od najljepših norveških fjordova, stavljen na popisu zaštićene prirodne baštine organizacije UNESCO. Poslije vožnje brodom ukrcaj u autobus u Geirangeru i nastavak putovanja kroz prekrasne krajolike do mjesta Vinstra u dolini Gudbrandsdalen gdje ćemo se smjestiti u hotel. Noćenje.

6.dan: GUDBRANDSDALEN/OTTA/VINSTRA-OSLO–ZAGREB

Doručak. Poslije doručka odjava iz soba i putovanje prema Oslu preko Lillehammera. Dolazak u Oslo u poslijepodnevnim satima i panoramski razgled norveške prijestolnice. Transfer prema zračnoj luci Gardermoen. Let za Zagreb na liniji  OU489 u 18:45 sati. Slijetanje u Zagreb predviđeno u 21:15 sati.

Cijena aranžmana:

Polazak:
6 dana / 5 noćenja
23.-28.6.GARANTIRANO
28.7.-2.8.,
18.-23.8
Cijena paketa aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi7.380 kn
FM* 7.080 kn
7.180 kn
FM* 6.880 kn
Jednokrevetna soba (doplata)1.690 kn
(zrakoplovne pristojbe 1.090 kn uključene u cijenu aranžmana)
FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!
MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 25

DOPLATA ZA vožnju željeznicom MYRDAL-FLÅM (prilikom rezervacije aranžmana): 520 kn
Soba s pomoćnim ležajem na upit!
Doplata za večere: 1.290 kn

Doplata po osobi za polaske iz Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule: 470 kn (raspoloživost i potvrda letova na upit; individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s voditeljem putovanja u Zagrebu)

CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: 
 • Čudesni fjordovi 2020.
 • prijevoz zrakoplovom Zagreb-Oslo-Zagreb,
 • zrakoplovne pristojbe,
 • smještaj u hotelima 3/4* u u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s doručkom: 1 noćenje na području Osla, 2 noćenja na području Bergena, 1 noćenje na području Førde i 1 noćenje na području Sognefjorda/doline Gudbrandsdalen/Otte,
 • voditelja putovanja,
 • autobusni prijevoz prema programu,
 • panoramski razgled Osla i Bergena,
 • prijelaz Sognefjorda na liniji Fodnes-Manheller,
 • krstarenje Geiranger fjordom, te
 • troškove organizacije i prodaje
CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: 
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene,
 • karte javnog prijevoza,
 • putno zdravstveno osiguranje,
 • fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi. Čudesni fjordovi 2020.
NAPOMENA: 

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Oslu, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlines objavljenom u studenom 2018. godine i podložna su promjeni.

Za ovo putovanje vrijede slijedeći Opći uvjeti putovanja odgovornog organizatora.

Šifra aranžman: AT2020

Neko drugo putovanje?
Antički Rim 2020.
Putovanje u Rim autobusom – 4 dana