Italija
Italija

Cinque Terre i Ligurska rivijera

Cinque Terre i Ligurska rivijera

Cinque Terre i Ligurska rivijera

Datumi polaska:

 • 31.10. – 03.11.2019.

Plan putovanja:

1. dan ZAGREB – RIJEKA – PARMA LIGURSKA RIVIJERA

Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, peroni 502-506 u 05:00 sati, moguć polazak iz Karlovca s benzinske crpke Petrol u 05:45 sati (okvirno vrijeme, obavezna prijava prilikom rezervacije), polazak sa Sjevernog stajališta Vrata Jadrana kod Rijeke u 07:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz kraća zaustavljanja putem.

Nastavak putovanja do Parme. Šetnja povijesnom jezgrom grada bogate i zanimljive povijesti: katedrala – trg Piazza del Duomo – biskupska palača – baptisterij – palača Pilotta – crkva San Giovanni Evangelista. Slobodno vrijeme u središtu Parme, jedne od gastronomskih prijestolnica Italije. Iz Parme potječe slavna tjestenina Barilla! Uživajte u bogatoj ponudi restorana i kavana, u odličnom capuccinu ili finom talijanskom aperitivu  ili u dobrim mogućnostima za shopping. Nastavak puta prema području La Spezie. Smještaj u hotel na području ligurske rivijere. (hoteli u ljetovalištima uz morsku obalu). Noćenje.

2. dan IZLET NACIONALNI PARK CINQUE TERRE

Doručak. Cjelodnevni izlet u nacionalni park Cinque Terre, jedno od najslikovitijih i najljepših mediteranskih područja koje uključuje pet sela i prirodne ljepote. Vožnja autobusom do središta regije grada La Spezia i ukrcaj u vlak koji je najbolje prijevozno sredstvo za vožnju i posjet slikovitim mjestima smještenim ispod planinskog lanca uz morsku obalu. Prvo je mjesto u bisernom nizu slikovitih naselja Riomaggiore, ribarsko selo koje su osnovali stari Grci i iz kojeg vodi poznati pješački put “cesta ljubavi”.

Nastavljamo vlakom uz prekrasne panoramske poglede do obližnje Manarole. Mjesto je okruženo brdskim vinogradima i ima i zanimljivu jednotračnu željeznicu kojom se na brdu skupljalo grožđe, vodenicu koja melje kestenovo brašno i gradsku crkvicu do pješačkog puta u stijeni uz more. Panoramska vožnja vlakom uz more ispod brda gdje je jedino planinsko selo Corniglia do Vernazze, nekad važne male luke mjesnih plemićkih obitelji. Razgled mjesta: crkva svete Margarete od Antiohije – toranj Belforte – ostaci gradskih utvrda.

Slobodno vrijeme za kavu i šetnju. Vožnja do ljetovališta Monterosso. Posjet  ljetovalištu s plažom i hotelima, ali i vrlo lijepim starim gradom s crkvom sv. Ivana Krstitelja, ostacima srednjevjekovnog castruma i gradskim zidinama. Romantična šetnja uz more dopuniti će utiske o nacionalnom parku Cinque Terre, jednom od najslikovitijih područja Italije. Povratak u La Speziu vlakom i dalje autobusom do hotela. Noćenje.

3. dan IZLET NA OTOK ELBU

Doručak. Fakultativni izlet našim autobusom i brodom na otok Elbu (autobus se ukrcava na trajekt i vozi izlet po otoku). Otok Elba je u toskanskom arhipelagu, a po legendi je nastao kad je Veneri božici ljubavi ogrlica pala u Tirensko more. Vožnja do luke u Piombinu i ukrcaj na brod. Iskrcaj u mjestu Portoferraio, najvećem naselju otoka poznatog po Napoleonovom boravku za vrijeme izgnanstva. Šetnja glavnim gradom: trg Piazza della Republica – gradska vijećnica – Napoleonov trg.

Unutrašnjost otoka bogata je mineralima i kristalima, kao i rijetkim biljnim vrstama. Posjet gradiću Porto Azzuro s velikom zvjezdastom utvrdom  na slikovitoj istočnoj obali otoka. Povratak u Portoferraio. Slobodno vrijeme za šetnju, kavu i osobne programe. Povratak brodićem do pristaništa u Piombinu i vožnja do hotela. Noćenje.

4. dan IZLET LIGURSKA RIVIJERA – RIJEKA – ZAGREB

Doručak. Odlazak iz hotela. U prijepodnevnim satima posjetiti ćemo dio Ligurskog primorja poznat kao Riviera di Levante. Najveće kupališno mjesto je Rapallo gdje ćemo se prošetati šetalištem Lungomare Vittorio Veneto s brojnim hotelima, lukom za jahte i kavanama. Fakultativna vožnja brodićem do Portofina, ekskluzivnog odmarališta bogatih i slavnih (doplata  za brodić na licu mjesta). Slikovita luka okružena je brežuljcima s maslinicima, pinijama i čempresima.

Slobodno vrijeme za fini capuccino ili talijanski aperitiv na Piazetti uz luku s jahtama, šetnju ili uživanje u ekskluzivnoj atmosferi poznatog ljetovališta. Vožnja autobusom kroz Italiju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Hrvatsku u kasnim satima.

Cijena aranžmana:

datumi polazaka31.10.
First Minute cijena1.550
Redovna cijena1.650
First Minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Rok za prijavu: 10 dana prije putovanja   

Minimalan broj putnika: 40
Cijena uključuje:
 • Cinque Terre i Ligurska rivijera
 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu
 • smještaj na području ligurske rivijere (hoteli u ljetovalištima uz morsku obalu) u hotelu 3* na osnovi 3 noćenja s doručkom
 • razgledavanja prema programu
 • pratitelja tijekom putovanja
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana
Cijena ne uključuje:
 • doplata za jednokrevetnu sobu – 450 kn
 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
 • kartu za vlak na području Cinque Terre cca 17 EUR po osobi (doplata na licu mjesta, informativna cijena)
 • doplatu za vožnju brodićem izlet brodićem Rapallo – Portofino 15 EUR po osobi (doplata na licu mjesta, informativna cijena, minimum 25 prijavljenih)
 • doplatu za izlet na Elbu 40 EUR po osobi (minimum 25 prijavljenih, prijava prilikom rezervacije programa, doplata na licu mjesta)
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • boravišnu pristojbu koja se plaća na recepciji hotela 2-3 EUR po osobi i danu (točna obavijest u završnom pismu)
 • putno osiguranje. Cinque Terre i Ligurska rivijera
Popusti:
 • Djeca do 12 godina starosti u pratnji dvije odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 10% popusta. Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem po redovnoj cijeni.
Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
 • Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
  • sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
  • sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn
Granične, vizne i zdravstvene formalnosti: 

Za državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.
Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi. Završno pismo šaljemo 2 dana prije prije početka putovanja.

Za ovo putovanje vrijede slijedeći Opći uvjeti putovanja odgovornog organizatora.

Šifra aranžmana: BP2019

Neko drugo putovanje?
Rusija
RUSIJA – ST. PETERBURG I MOSKVA