Italija Rim pogled sa Sv Petra
Rim pogled sa Sv Petra

Biseri juga Italije – 5 dana

Biseri juga Italije – 5 dana

Biseri juga Italije – 5 dana

Datumi polaska:

 • 21.06. -25.06.2019.

Plan putovanja:

1. dan ZAGREB/SPLIT – RIM

Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija u 12:30 sati. Prijava na let Croatia Airlinesa za Rim. Odlazak aviona u 14:35 sati s međuslijetanjem u Splitu. Polazak iz Splita u 15:55 sati, dolazak u rimsku zračnu luku u 17:05 sati. Po dolasku slijedi transfer do Sorrenta, rodnog grada najvećeg talijanskog pjesnika renesanse Tarquata Tassa, smještenog na litici s koje se pruža prekrasan pogled na Napuljski zaljev. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan SORRENTO – POMPEJI – SORRENTO

Doručak. Vožnja kroz lijepe krajolike juga Italije prema Pompejima – razgled starorimskog gradića koji je u ljeto 79.pr.Kr. nestao u erupciji Vezuva. Smješten na obali mora u blizini rijeke Sarno, kraj Napulja u talijanskoj pokrajini Kampaniji te na sjecištu putova prema morskoj luci. Podignut je na vulkanskoj stijeni koja se uzdiže 30 metara iznad mora. Kako je potpuno bez izvora vode, život je bio težak, no zbog strateškog položaja koji je omogućavao kontrolu plodne nizine iza grada i morskog zaljeva ispod grada, bio je privlačna lokacija za mnoge narode. Pompeji su bili zatrpani pod slojem pepela 1600 godina prije nego što su slučajno otkriveni. Razgled Pompeja u pratnji mjesnog vodiča. Povratak u Sorrento, gradić u kojem je nastao svjetski poznati liker limoncello. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Noćenje.

3. dan SORRENTO RIVIERA (FAKULTATIVNI IZLET CAPRI I AMALFI)

Doručak. Fakultativni izlet (minimum 15 prijavljenih osoba, uplata izleta kod pratitelja putovanja tijekom vožnje prema hotelu prvi dan putovanja). Vožnja autobusom do luke u Sorrentu i vožnja  brodom na otok Capri, otok iznimne ljepote, stjenovite obale i prepun tropske vegetacije. Vožnja žičarom do Piazette na Capriju (karta za žičaru na Capriju kupuje se na licu mjesta 2 EUR po osobi i smjeru). Razgled gradića Caprija: srednjovjekovne kuće i Piazzetta, Certosa di San Giacomo, Giardini di Augusto… Slobodno vrijeme za uživanje u šarmantnom ozračju ovog prekrasnog otoka, kupovinu suvenira, odličan capuccino, izvrsnu pizzu ili fini talijanski aperitiv. Poslijepodne nastavak vožnje brodom do grada Amalfi, čija je obala pod zaštitom UNESCO-a kao svjetska baština zbog slikovite ljepote i raznolikosti naselja. Šetnja do katedrale Sv. Andrije poznate zbog upečatljivog stubišta i dekorativne fasade. Povratak autobusom do hotela. Putnici koji ne idu na izlet imaju slobodno vrijeme za  osobne programe. Noćenje.

4. dan SORRENTO – NAPULJ – RIM

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja do Napulja, mediteranskog grada na obali zaljeva Tirenskog mora koji mami posjetioce starim gradom pod zaštitom UNESCO-a, lukom s utvrdom Castel Nuovo, trgom Plebiscita s kraljevskom palačom i brojnim bogato ukrašenim crkvama.  Po dolasku, razgled povijesnog središta: Kraljevska palača, Castel Nuovo, Teatro di San Carlo… Slobodno vrijeme za ručak i kupovinu suvenira. Nastavak vožnje do Rima. Panoramska vožnja gradom: Koloseum, Rimski forum, Piazza Venezia… Smještaj u hotel. Odlazak u večernju šetnju gradom u pratnji vodiča do Španjolskog trga, omiljenog okupljališta mladih i Fontane di Trevi, jednog od najljepših rimskih baroknih simbola. Noćenje.

5. dan RIM – SPLIT/ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak do Vatikana i Trga sv. Petra gdje ćemo vidjeti Berninijeve kolonade, najveći egipatski obelisk u Rimu i 2 fontane. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Panoramski razgled najpoznatijih znamenitosti u centru grada: Castel Angelo, Ponte Angelo, Piazza Navona, Pantheon, Piazza Venezia… Transfer autobusom u 15:00 sati do zračne luke i prijava na let Croatia Airlinesa u 18:00 sati s dolaskom u Split u 19:15 sati. Nastavak leta za Zagreb s dolaskom u 20:40 sati. Na datumu povratka 27.04.2019. dolazak u Zračnu luku Zagreb u 21:05 sati.

Cijena aranžmana:

datumi polazaka 2019.21.06.
First Minute cijena4.090
Redovna cijena4.490
Zrakoplovne pristojbe1.090
First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Rok za prijavu: 7 dana prije puta

Minimalan broj putnika: 20
Doplata:
 • za polazak iz Zadra, Pule i Dubrovnika: 410 kn + zrakoplovne pristojbe. Potvrda letova na upit!
Cijena uključuje:
 • Biseri juga Italije – 5 dana
 • prijevoz zrakoplovom redovne linije Zagreb/Split – Rim – Split/Zagreb
 • 3 noćenja u hotelu 3* u okolici Sorrenta u dvokrevetnim sobama
 • 1 noćenje s doručkom u hotelu 3*/4* (u centru Rima, zona stazione Termini) u dvokrevetnim sobama
 • transfer od zračne luke u Rimu do Sorrenta
 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu putovanja
 • transfer od hotela do zračne luke u Rimu s panoramskim razgledom
 • turističkog pratitelja tijekom putovanja
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana
Cijena ne uključuje:
 • doplatu za zrakoplovne pristojbe – 1.190 kn (iznos može biti podložan promjeni)
 • doplata za jednokrevetnu sobu – 790 kn
 • Ulaznice za muzeje i kulturno – povijesne spomenike, informativne cijene ulaznica (mogu biti podložne promjeni):
 • Boravišnu pristojbu u Rimu koja se plaća na licu mjesta na recepciji (4,00 – 6,00 EUR po osobi i danu, točna obavijest u završnom pismu)
 • Boravišnu pristojbu u Sorrentu koja se plaća na licu mjesta na recepciji (oko 1,00 EUR po osobi i danu, točna obavijest u završnom pismu)
 • Ulaznica za Pompeje 25,00 EUR (ulaznica + lokalni vodič) – za pratnju lokalnog vodiča potrebno je 15 putnika (doplata na licu mjesta)
 • Izlet brodom na otok Capri i Amalfi (uključen brod Sorrento – Capri – Amalfi, razgled Caprija, prijevoz autobusom po otoku do Anacaprija, prijevoz autobusom Amalfi – Sorrento) – 80 EUR, djeca do 12 godina 60 EUR (prijava prilikom rezervacije, doplata na licu mjesta, minimalno 15 prijavljenih putnika)
 • Informativne cijene ulaznica:
 • Ulaznice za Vatikanske muzeje 18 € po osobi (individualan posjet, preporučamo rezervaciju prije puta putem interneta 5. dan putovanja prijepodne)
 • kupola bazilike Sv. Petra 8 € po osobi
 • Karta za metro u Rimu: pojedinačna vožnja 1,50 €, dnevna karta 7 €
 • karta za žičaru do vidikovca Belvedere Migliera 5,5 €
 • Putno osiguranje. Biseri juga Italije – 5 dana – Odgovorni organizator: Bravo putovanja d.o.o.

Vatikanski muzeji: posjet muzejima je individualan. Ulaznica za Vatikanske muzeje je 18 EUR po osobi ( informativna cijena koja može biti podložna promjeni, preporučujemo rezervaciju putem interneta 5. dan putovanja u prijepodnevnim satima).  Ulaznica za muzeje ima određenu fiksnu satnicu ulaza. Na dane državnih praznika i nedjeljom radno vrijeme muzeja može biti izmjenjeno ili muzeji mogu biti zatvoreni. Putnici koji žele posjetiti muzeje na ovom programu će se morati odvojiti od grupe u razgledu.

Popusti:
 • Djeca do 12 godina u pratnji dviju odraslih osoba: 20% popusta u trokrevetnoj sobi. Treća osoba u trokrevetnoj sobi plaća redovnu cijenu.
Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Šifra aranžmana: BP2019

Neko drugo putovanje?
Firenca Italija
Toskanska čarolija s Firencom