BAVARSKI DVORCI I JEZERA
Njemačka Munchen

BAVARSKI DVORCI I JEZERA

BAVARSKI DVORCI I JEZERA

BAVARSKI DVORCI I JEZERA

BAVARSKI DVORCI I JEZERA datumi polaska:

 • 30.04.-03.05.2020.
 • 11.06.-14.06.2020.

Plan putovanja:

1. dan ZAGREB – SALZBURG – MÜNCHEN 

Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, peroni 502-506 u 05:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju  uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora. Dolazak u Salzburg, Mozartov grad. Razgled grada s gradskim vodičem: Mozartov trg sa spomenikom – biskupska rezidencija – katedrala – povijesno groblje – Festivalska dvorana – Sveučilišna crkva – Mozartova rodna kuća – tipični prolazi među starim palačama puni malih restorana i trgovina – park Mirabell. U slobodno vrijeme možete posjetiti jedan od brojnih muzeja, uživati u kavi i kolačima u tradicionalnim kavanama – slastičarnicama, kupiti originalne Mozart kuglice, tipične suvenire buketiće suhog cvijeća i začina ili otići gradskom uspinjačom na utvrdu Hohensalzburg s lijepim panoramskim pogledom na grad. Nastavak vožnje prema Münchenu. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan IZLET ZEMLJA PET JEZERA

Doručak. Na današnjem izletu na područje bavarskih jezera posjetiti ćemo područje tzv. Fünfseenland (područje pet jezera), koje je najbliže Münchenu i popularno je izletničko odredište stanovnika bavarske metropole. Dolazak na jezero Starnberg, drugo po veličini u Bavarskoj, posjet istoimenom gradiću, jednoj od omiljenih ljetnih rezidencija Bavaraca. Šetnja poznatom promenadom uz obalu jezera, mjestu susreta bogatih i slavnih koji na jezeru imaju svoje vile. Vožnja slikovitim  krajolikom uz obalu jezera Starnbergersee. Jedan od najljepših pogleda na jezero je u mjestu Feldafing „biseru jezera“. Na otoku u jezeru je uređena Pompejanska vila i vrtovi koje je uredio slavni vrtni arhitekt Lenne, a Ludwig II je tu primao svoje goste okružen vrtovima s 15.000 ruža.

Put nastavljamo prema „svetom brdu“ i samostanu Andechs, jednom od najpoznatijih mjesta hodočašća u Bavarskoj. Vrlo bogato ukrašena crkva u stilu bavarskog rokokoa i poznata sveta kapela privlače oko milijun posjetitelja godišnje. Samostanska pivovara proizvodi od starih vremena poznato samostansko pivo koje možete isprobati u samostanskoj pivnici. Nastavak vožnje do jezera Ammersee najpopularnijeg jezera za vodene sportove među Bavarcima. Posjet najljepšem mjestu na jezeru Diessenu. Ljupki bavarski gradić poznat je po tradicionalnim obrtima i poznatoj  prekrasno oslikanoj baroknoj crkvi Marienmünster. Slobodno vrijeme za  šetnju uz parkove uz obalu jezera. Povratak u München. Noćenje.

3. dan MÜNCHEN I DVORAC NYMPHENBURG

Doručak. Razgled Münchena autobusom i pješice: Kraljevski trg – četvrt muzeja sa slavnim pinakotekama – Ludwigstrasse – Maximilianeum – Isarska vrata – Karlov trg. Odlazak do dvorca Nymphenburg. Moguć posjet prostorijama dvorca i/ili šetnja velikim parkom. Ovaj je dvorac građen u 17. stoljeću u čast rođenja prijestolonasljednika Maxa Emanuela.

Bogato ukrašene prostorije dvorca uključuju salu grbova, kineski kabinet, sobu za audijencije, galeriju ljepotica itd. U velikom je parku muzej kraljevskih kočija i muzej porculana, kao i četiri kraljevska paviljona. Povratak u središte Münchena i slobodno vrijeme za odličan shopping u glavnoj trgovačkoj ulici Kaufringerstrasse ili slobodno vrijeme za osobne programe. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan MÜNCHEN – JEZERO CHIEMSEE – DVORAC HERRENCHIEMSEE – ZAGREB

Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja do obale jezera Chiemsee „bavarskog mora“. Plovidba brodićem po jezeru do otoka Herrenisel na kojem je Ludwig II izgradio dvorac po uzoru na francuski Versailles i dvoranu ogledala. Posjet dvorcu i šetnja otokom. Povratak brodićem do pristaništa u Prienu. Nastavak vožnje kroz Austriju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

Cijena aranžmana :

datumi polazaka30.04., 11.06.
First Minute cijena1.590
Redovna cijena1.690
FM cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni      

Rok za prijavu: 10 dana prije polaska.

Minimalan broj putnika: 40
Cijena uključuje:
 • BAVARSKI DVORCI I JEZERA
 • prijevoz turističkim autobusom prema programu
 • smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 3 noćenja s buffet doručkom u hotelu 3* na području Münchena
 • razgledavanja prema programu
 • cjelodnevni izlet na bavarska jezera
 • gradskog vodiča u Salzburgu
 • pratitelja tijekom putovanja
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja
Cijena ne uključuje:
 • moguća doplata za jednokrevetnu sobu – 790 kn
 • ulaznice za muzeje, kulturno-povijesne spomenike i fakultativni sadržaji (informativne cijene mogu biti podložne promjeni): dvorac Nymphenburg 8 EUR, dvorac Herrenchiemse 9 EUR plus trošak rezervacije 1 EUR, povratna karta za vožnju brodićem na jezeru Chiemsee 8,60 EUR, Stara pinakoteka München 7 EUR. Muzej Residenz München 9 EUR
 • ulaznice u Salzbugu za znemenitosti koje možete posjetiti u slobodno vrijeme (cijene ulaznica mogu biti podložne promjeni): Mozartova rodna kuća 11 EUR, utvrda Hohensalzburg 16,30 EUR (uključuje uspinjaču i ulaznice u muzeje na utvrdi), muzej prirodnih znanosti s akvarijem 8,50 EUR, novi muzej Domquartier 13 EUR
 • dodatne usluge i troškove koji nisu predviđeni programom
 • troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.).
 • Putno osiguranje. BAVARSKI DVORCI I JEZERA
Popusti:
 • Djeca do 12 godina u pratnji dviju odraslih osoba: 10% popusta u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem. Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem po redovnoj cijeni.
Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
 • Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri  prilikom rezervacije.
  • sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
  • sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn
Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:  
 • Za državljane Republike Hrvatske vize za Njemačku i za Austriju nisu potrebne, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.
 • Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.
 • Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi. Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja. BAVARSKI DVORCI I JEZERA

Za ovo putovanje vrijede slijedeći Opći uvjeti putovanja odgovornog organizatora.

Šifra aranžmana: BP2020