Bangkok Tajland
Tajland

AZIJSKE PRIJESTOLNICE

AZIJSKE PRIJESTOLNICE

AZIJSKE PRIJESTOLNICE

Singapur – Kuala Lumpur – Bangkok

Doživite tri najljepše azijske prijestolnice, uz bogat program i odličan raspored letova, na ovom jedinstvenom putovanju

Datum polaska:

 • 05.10.2019.

Plan putovanja:

1. dan, 05.10.2019. Zagreb – Doha

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Dohu u 09.45 sati na izravnoj liniji QR 216 (Qatar airways) s obrocima tijekom leta. Dolazak u Dohu predviđen je u 16.15 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku u Dohu, nastavak leta Qatar airways  QR 942 za Singapur (noćni let)  s polaskom u 20.05 sati.

2. dan, 06.10.2019. Doha – Singapur (Fakultativni izlet: noćni safari)

Slijetanje u Singapur predviđeno je u 09.05 sati. Nakon obavljenih carinskih formalnosti, doček mjesnog agenta, te slijedi transfer do hotela. Smještaj u hotel bit će moguć u 12 sati. Nakon kraćeg odmora slijedi poludnevni razgled grada. Tura uključuje posjet četvrti China town i Little India, spletu uskih, šarenih ulica prepunih trgovina začina, sarija i košara. Nakon ručka (uključen u cijenu) slijedi posjet “Visećim vrtovima” Singapura i Marina baya. Predlažemo odlazak u Marina Bay Sands hotel gdje se pruža jedinstveni pogled na Marinu Bay. Doživite panoramski pogled sa najvišeg bazena na svijetu.

Odlazak do Botaničkog vrta u sklopu kojeg se nalazi fascinantan park s preko 20 000 orhideja. Povratak u hotel. Navečer predlažemo odlazak (uz doplatu) na noćni safari. Na površini od 40 hektara nalazi se preko 1200 životinja i 110 egzotičnih vrsta kao što su tigrovi, prugaste hijene, zlatni šakali, bivoli, plave ovce i rijetki jednorogi nosorozi. Životinje možete promatrati iz udobnog tramvaja, uz zvukove cvrčaka i sova, koji cijeli doživljaj čine posebnim. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. dan, 07.10.2019. Singapur (Fakultativni izlet: otok Sentosa)

Doručak u hotelu. Slobodan dan za vlastite programe ili odlazak na poludnevni izlet na otok Sentosa (uz doplatu). Vožnja do otoka žičarom iz koje se pruža fascinantan pogled na grad i na najprometniju luku svijeta. Po dolasku posjet interaktivnom muzeju Images of Singapore, u kojem je na zanimljiv način moguće vidjeti presjek povijesti Singapura, iz vremena kada je Singapur bio malo ribarsko mjestašca, do današnjice i modernih nebodera.

Slijedi odlazak u najveći svjetski akvarij S.E.A. Aquarium, u kojem se nalazi 80 m podvodni stakleni tunel s preko 100.000 različitih životinja i biljaka. Povratak u hotel. U poslijepodnevnim satima preporučujemo posjet remek-djelu hortikulture, kompleksu Gardens by the Bay, fakultativno. Ovdje možete istražiti preko 250.000 rijetkih biljaka iz cijeloga svijeta, uživati u „šumi u oblacima“ u kojoj se nalazi najveći vodopad na zatvorenom u svijetu, te u neobičnim futurističkim solarnim „superstablima“ visine 25 do 50 m. Stabla čine i vertikalni vrt, a sa šetnice koja ih spaja, pruža se prekrasan pogled na zaljev. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan, 08.10.2019. Singapur

Doručak u hotelu. Slobodan dan za vlastite programe, uživanje u šetnji gradom ili kupovinu. Noćenje.

5. dan, 09.10.2019. Singapur – Kuala Lumpur

Nakon doručka odjava iz hotela. U 8.00 sati vožnja autobusom u trajanju od 6-7 sati do Kuala Lumpura, prijelaz granice i ulazak u Maleziju. Po dolasku, oko 15 sati, smještaj u hotel  4*. Slobodno vrijeme za vlastito istraživanje grada. Preporučujemo odlazak i uspon na vrh zgrade Petronas Twin Towers, s koje se pruža fascinantan pogled na grad. Noćenje.

6. dan, 10.10.2019. Kuala Lumpur (Fakultativno: večernji razgled grada uz večeru i show)

Doručak. Odlazak na 4-satni razgled malezijske prijestolnice. Tijekom panoramskog razgleda moći ćete vidjeti kontrast povijesne arhitekture i modernih nebodera današnjeg Kuala Lumpura: Trg nezavisnosti Merdeka, Nacionalni spomenik ratnim herojima, Kraljevska palača, nacionalna džamija i zgrada Petronas Twin Towers – simbol Kuala Lumpura; do 2005. godine najviša zgrada na svijetu. Posjet Nacionalnom muzeju (ulaznica uključena).

Potom, odlazak do botaničkog vrta Perdana i kratka šetnja uz prekrasno jezero. Prije povratka u hotel, posjet centru rukotvorina i galeriji čokolade, uz mogućnost kupovine. U večernjim satima, mogućnost fakultativnog odlaska (uz doplatu) na večernji razgled grada i obilazak hrama Sri Maha Mariamman, najstarijeg gradskog hrama. Obilazak kineske četvrti i mogućnost kupnje suvenira. Potom, fakultativno (uz doplatu) odlazak na tradicionalnu malajsku večeru, popraćenu nastupom lokalnih plesača. Povratak u hotel. Noćenje.

7. dan, 11.10.2019. Kuala Lumpur – Bangkok

Doručak. Transfer do zračne luke i prijava na prijepodnevni let za Bangkok. Po dolasku, transfer i smještaj u hotel  4*. U 19.30 sati odlazak na vožnju rijekom Chao Praya uz večeru na brodu i posjet noćnoj tržnici Patpong (uključeno u cijenu). Tijekom vožnje vidjet ćete stotine živopisnih drvenih kućica izgrađenih uz samu rijeku. Povratak u hotel, noćenje.

8. dan, 12.10.2019. Bangkok

Nakon doručka odlazak na razgled grada i velike palače. Tura uključuje obilazak dva budistička hrama u Bangkoku: Wat Pho, najprostraniji hram u Bangkoku, sa svojim divovskim ležećim Buddhom i kraljevskim Chedijima te Wat Phra Keo, hram smaragdnog Buddhe. Palača je jedan od najljepših primjeraka antičkog sijamskog dvora, nekada rezidencija kraljeva Bangkoka.

Ovdje ćete vidjeti palače koje su korištene za različite prigode: Pogrebna palača, Palača za primanja, Dvorana s prijestoljem, Dvorana za krunjenje, Kraljevska kuća za goste i Velika Palača (zatvorena je tijekom posebnih kraljevskih ceremonija i tijekom posjeta državnog vrha). Posjet hramu Wat Arun – hramu zore.  Ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Nakon razgleda povratak u hotel, noćenje.

Dress code: za razgled hramova obavezno je za muškarce obući hlače s dugim nogavicama i majicu sa rukavima. Stopala ne smiju biti u otvorenoj obući (sandalama). Žene trebaju biti slično obučene kao muškarci, bez prozirne odjeće i golih ramena.

9. dan, 13.10.2019. Bangkok  – Mae Klong – Damnoen Saduak – Bangkok

Nakon doručka, odlazak na cjelodnevni izlet u okolicu Bangkoka. Nastavak prema plutajućoj tržnici Damnoen Saduak, jednoj od najpopularnijih turističkih atrakcija na Tajlandu na kojoj se od sredine 19. st. trguje u malim tradicionalnim brodovima. Ukrcaj na motorni čamac te vožnja kanalima do ploveće tržnice, gdje možete doživjeti fascinantan način života lokalnog stanovništva. Vidjet ćete stotine ljudi koji prodaju svoje proizvode direktno s tradicionalnih brodića.

Nastavak vožnje prema neobičnoj tržnici Mae Klong, smještenoj tik uz željezničku prugu, na kojoj prodavači, osim što se trude prodati svoje proizvode, moraju biti poprilično brzi i vješti kako bi dva puta dnevno sklonili sve proizvode prije prolaska vlaka. Prije povratka u Bangkok, posjet budističkom hramu Phra Phatom Chedi, čije ime u prijevodu znači „prva stupa“, a ujedno se radi i o najvišoj stupi u svijetu. Ručak organiziran u vlastitom aranžmanu. Povratak u Bangkok.

10. dan, 14.10.2019. Bangkok

Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za vlastito istraživanje grada ili shopping. Odjava iz hotelskih soba do 18 sati. U kasnim večernjim satima slijedi transfer do zračne luke i prijava na let za Dohu zrakoplovne kompanije Qatar Airways QR 833 s polaskom u 20.55 sati. Noćni let.

11. dan, 15.10.2019. Bangkok – Doha – Zagreb

Slijetanje u Dohu predviđeno je u 00.05 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb zrakoplovom Qatar Airwaysa na letu QR 217 u 01.55 sati, s predviđenom slijetanjem u zagrebačku zračnu luku u 07.00 sati po lokalnom vremenu.

Cijena aranžmana:

 • First Minute cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 13.490 kn
 • Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 13.990 kn
*FM cijena vrijedi za rezervacije do 60 dana prije polaska ili do popunjenosti mjesta

Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka: 2.900 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 4.100 kn

Cijena uključuje:
 • Azijske prijestolnice
 • Prijevoz zrakoplovnom kompanijom Qatar airways  u ekonomskoj klasi prema programu
 • Smještaj u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4* na osnovi 3 noćenja s doručkom u Singapuru
 • Smještaj u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4* na osnovi 2 noćenja s doručkom u Kuala Lumpuru
 • Smještaj u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4*na osnovi 3 noćenja s doručkom u Bangkoku
 • Sve razglede gradova prema programu
 • Ručak u Singapuru tijekom razgleda grada 06.10.2019.
 • Večera na brodu tijekom krstarenja rijekom Chao Praya 11.10.2019.
 • Ručak u Bangkoku tijekom razgleda grada 12.10.2019.
 • Cjelodnevni izlet na plutajuću tržnicu Damnoen Saduak, Meklong Market i hramu Phra Patom Chedi
 • Grupne prijevoze autobusom  i razglede prema programu
 • Pratitelja putovanja iz Zagreba na hrvatskom jeziku
 • Organizaciju putovanja i zakonsku jamčevinu
Cijena ne uključuje:
 • Pristojbe u zračnim lukama 2.900 kn
 • Tajlandsku vizu 280 kn + trošak posredovanja 100 kn
 • Dodatne usluge, obroke i fakultativne izlete
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu 4.100 kn
 • Napojnice za lokalne vodiče i vozače 30 EUR po osobi – obavezna doplata, plaćanje pratitelju puta na licu mjesta
 • Troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon, izleti, razgledi…)
 • Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza aranžmana (preporučujemo)
 • Sve što nije izrijekom navedeno pod cijena uključuje. Azijske prijestolnice – odgovorni organizator: Meridijan putovanja d.o.o.
Fakultativni izleti (min. prijavljenih 15 osoba):
 • Singapur noćni safari 590 kn
 • Izlet na otok Sentosa s uključenim Cable Car Sky Pass 990 kn
 • Kuala Lumpur večernji razgled grada + večera + show 500 kn
 • Petronas Towers Observation Deck and KL Tower Tickets (Skip the line) 320 kn

Šifra aranžmana: MP2019

Neko drugo putovanje?
Zimski praznici - Beč
Advent u Beču polazak iz Splita