Grčka
Grčka Atena

Atena – ulice pune života

Atena – ulice pune života

Atena – ulice pune života

Datumi polaska:

 • 01.11.2019.

Plan putovanja:

1.dan: ZAGREB – ATENA 

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija (2. kat) dva sata prije polaska zrakoplova. Polazak zrakoplova na liniji JU231 u 10:05 sati s međuslijetanjem u Beogradu, dolazak u Atenu u 15:45 sati po lokalnom vremenu (redovi letenja u napomeni). Transfer do hotela i smještaj u sobe. Odlazak s voditeljem putovanja u središte grada u orijentacijsku šetnju. Atena, kolijevka demokracije i mjesto rođenja filozofije, kazališta i europske umjetnosti, beskrajno je šarmantan grad, živahan i šarolik.

U Ateni čovjek ima osjećaj da život traje 24 sata dnevno, ulice vrve ljudima i danju i noću, toplina grada izvire iz svake njegove pore. Mnoštvo restorana iz kojih dopire žamor, fantastična gastronomija i povoljne cijene čine brojne četvrti, među kojima se ističe Plaka u središtu grada, vrlo posjećenima, privlačnima i obljubljenima. Povratak u hotel s voditeljem putovanja. Noćenje.

2.dan: ATENA

Doručak. Poludnevni razgled Atene autobusom i pješice u pratnji službenog gradskog vodiča i voditelja putovanja: trgovi Omonia i Sintagma, glavni gradski trgovi grčke prijestolnice – parlament – klasicističke palače monumentalnih ulica Stadiou i Panepistimiou – „Kallimarmaro“, Panhelenski stadion izgrađen od bijelog mramora za prvu olimpijadu modernih vremena 1896.g. – monumentalna Hadrijanova vrata iz rimskog perioda na ulazu u svetište Zeusa Olimpskog – atenska Akropola, centar antičkog grčkog svijeta i jedan od najznačajnijih spomenika svjetske kultune baštine s hramovima Partenon i Erehteon te panoramskim pogledom na Atenu.

Slobodno poslijepodne za osobne programe: kupovina u glavnoj trgovačkoj ulici Ermou ili elegantnoj četvrti Kolonaki; posjeti znamenitostima. Predlažemo i da uživate u pogledu na Atenu s veličanstvenom Akropolom s brda Lykabetosa okud se pruža pogled na grad i Saronski zaljev, s atenskog „kućnog brda“ kako nazivaju Lykabetos pruža se pogled od kojeg zastaje dah! Ili posjetite novi Muzej Akropole, fantastičan muzej otvoren 2009. g. koji prikazuje život na atenskoj Akropoli i njezinoj okolici a stavljaju ga na popis 25 top svjetskih muzeja. Noćenje.

3.dan: ATENA: FAKULTATIVNI IZLET – OTOCI AEGINA, POROS I HYDRA 

Doručak. Slobodan dan za vlastite programe i aktivnosti.

IZLET NA OTOKE: Preporučujemo da zaokružite posjet Ateni s odlaskom na atraktivan izlet koji će vas upoznati s prekrasnim otocima u zaljevu Atene: izlet na saronske otoke Aegina, Hydra i Poros s uključenim ručkom na brodu i transferom od/do hotela (uplata u poslovnici prilikom kupovine aranžmana). Riječ je o otočju u zapadnom dijelu Egejskog mora, blizu obale grčkog kopna, koji je dobio ime po istoimenom zaljevu koji razdvaja poluotoke Atiku i Peloponez. Aegina je među otocima koje ćemo posjetiti najveći otok, omiljeno izletište vikendom za stanovnike Atene koji vole njezin lagani ritam života, ugodno podneblje i bogatu povijest (Aegina je bila poznata morska sila u 7. st. pr. Krista).

Poros, najmanji među ovim otocima, osvaja svojom bogatom vegetacijom, a nasadi limuna i naranči su tipični krajolici na ovom otočiću. Na treći otok na današnjem izletu, Hydru, oduvijek su rado dolazili umjetnici, a među poznatijim imenima spomenut ćemo da je Hydru volio Leonard Cohen, ali i Sophia Loren i Melina Mercouri. Otok na kojem nema automobila i na kojem su jedini prijevoz mule i magarci, osvaja svojim uskim, kamenom popločenim uličicama, bijelo obojanim pročeljima kuća i mirisom Mediterana. Povratak s izleta u kasnim poslijepodnevnim satima.

4.dan: ATENA: FAKULTATIVNI IZLET ARGOLIDA – MIKENA I EPIDAUR

Doručak. Slobodan dan za vlastite programe. Preporučujemo odlazak na cjelodnevni izlet Argolida (uplata u poslovnici prilikom kupovine aranžmana).

IZLET ARGOLIDA, MIKENA I EPIDAUR: Cjelodnevni izlet na Peloponez i na neke od najpoznatijih arheoloških lokaliteta: Epidaur i Mikenu. Antički Epidaur bio je svetište boga liječništva, Asklepija. Epidaur je bio i ostao slavan zbog svojeg veličanstvenog amfiteatra, poznatog po iznimnoj akustici (doplata za ulaznicu na licu mjesta).

Osnivač antičke Mikene bio je grčki junak Perzej. U 19.st. arheolog Heinrich Schliemann otkrio je tijekom boravka u selu Mikinesu ostatke mikenske kulture iz kasnog grčkog brončanog doba. U turu Argolida uključen je i ručak. Navečer zajednički odlazak s voditeljem putovanja do četvrti Plaka podno Akropole, živahne četvrti s bezbrojnim tavernama i uskim vijugavim ulicama orijentalnog prizvuka – moguć fakultativni odlazak na grčku večeru s folklornim programom (doplata na licu mjesta voditelju putovanja). Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan: ATENA – CAP SOUNIO – ZAGREB

Doručak. Slobodno jutro za posljednje šetnje i kupovinu. U kasnim satima transfer do zračne luke preko atenske rivijere i rta Sounio, najudaljenijeg rta poluotoka. U njegovom se podnožju nalazi hram (doplata za ulaznicu na licu mjesta) posvećen bogu mora Posejdonu iz 444. g.pr.Krista s kojeg se pruža prekrasan pogled na Saronski zaljev… Let na liniji JU 513 s međuslijetanjem u Beogradu, dolazak u Zagreb u 19:35 sati.

Cijena aranžmana:

Polazak:
5 dana / 4 noćenja
1.11.-5.11.
Cijena paket aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi4.280 kn 
FM* 4.080 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu1.190 kn
(Zrakoplovne pristojbe u iznosu od 1.190 kn uključene u cijenu)
*FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!

SOBA S POMOĆNIM LEŽAJEM NA UPIT!

 • CJELODNEVNI IZLET NA ATENSKE OTOKE S UKLJUČENIM RUČKOM: 640 kn (minimum potreban za realizaciju izleta je 20 prijavljenih putnika)
 • CJELODNEVNI IZLET ARGOLIDA S UKLJUČENIM RUČKOM: 690 kn (minimum potreban za realizaciju izleta je 20 prijavljenih putnika)
MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 20
CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: 
 • Atena – ulice pune života
 • prijevoz zrakoplovom prema programu,
 • zrakoplovne pristojbe,
 • četiri noćenja u hotelu 3/4* u Ateni u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi noćenja s buffet doručkom, voditelja putovanja,
 • transfer od/do zračne luke u Ateni (u povratku transfer preko rivijere sa stajanjem na Cap Sounio),
 • poludnevni razgled grada uz službenog gradskog vodiča, te
 • troškove organizacije i prodaje
CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: 
 • ulaznice u muzeje, spomenike i kulturno-povijesne sadržaje koje nisu navedene kao uključene,
 • fakultativne sadržaje,
 • karte za javni prijevoz u Ateni,
 • putno zdravstveno osiguranje (preporučujemo!),
 • napojnice lokalnim pružateljima usluga i osoblju, te
 • troškove osobnih narudžbi. Atena – ulice pune života
CIJENE ULAZNICA (prema stanju u veljači 2019. g., podložne promjeni):
 • Akropola 20 €,
 • Muzej Akropole 5 €,
 • Nac. arheološki muzej 7 €;
 • ulaznica u Posejdonov hram 8 €;
NAPOMENE:
REDOVI LETENJA:
 • JU231 19SEP ZAGBEG 1005 1110 
 • JU512 19SEP BEGATH 1220 1450 
 • JU513 23SEP ATHBEG 1635 1715 
 • JU234 23SEP BEGZAG 1830 1940
 • JU231 01NOV ZAGBEG 1000 1105 
 • JU512 01NOV BEGATH 1315 1545 
 • JU513 05NOV ATHBEG 1535 1615 
 • JU234 05NOV BEGZAG 1820 1935

Fakultativni izleti doplaćuju se prilikom rezervacije aranžmana, minimum potreban za realizaciju svakog izleta je 20 prijavljenih putnika. Izlet Argolida uključuje najam autobusa prema programu i uz našeg voditelja putovanja obveznu asistenciju grčkih lokalnih vodiča. Uključen je ručak za putnike i ulaznice za arheološke lokalitete i muzeje Mikena i Epidaur.

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Ateni, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima, te o procjeni voditelja putovanja. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu podložna su promjeni.

Za ovo putovanje vrijede slijedeći Opći uvjeti putovanja odgovornog organizatora.

Šifra aranžmana: AT2019

Neko drugo putovanje?
Turska
Putovanje u Istanbul avionom – 4 dana